Τι είδη συνδυάζετε στις παραστάσεις σας;

Το «κι όμΩς κινείται» είναι μια ομάδα που συνδυάζει χορό, ακροβασία και ζωντανή μουσική, μάλλον συνέπεια συναντήσεων και σχέσεων ανθρώπων που έφεραν στο πεδίο της ομάδας την τέχνη τους. Αυτό που συνέβη μετά είναι ότι τα όρια ανάμεσα σε χορό, ακροβασία, μουσική και λόγο άρχισαν σιγά-σιγά να θαμπώνουν.

 

 

Τι είναι ο Betelgez και τι συμβολίζει;

 «Betelgez» λέγεται ένα αστέρι στο σύμπλεγμα του Ωρίωνα (σχετικά κοντινό μας) που το περιμένουν να εκραγεί ως σουπερνόβα. Η έκρηξη σουπερνόβα είναι ουσιαστικά η πράξη του θανάτου του αστεριού. Λόγω της μάζας τους, κάποια λίγα αστέρια, και λόγω των πιέσεων που αναπτύσσονται μεταξύ των στρωμάτων τους (στην παράσταση γίνεται παραλληλισμός με την κοινωνική διαστρωμάτωση), εκρήγνυνται με τρομερά βίαιο τρόπο. Μόνο αυτού του τύπου οι εκρήξεις και όχι ένας κοινός θάνατος αστεριού δίνουν όλα αυτά τα τόσο σπάνια και πολύτιμα στοιχεία, τα εντελώς όμως απαραίτητα  για να εμφανιστεί η ζωή. Είμαστε τόσο πολύτιμοι μέσα στην ευτέλεια των αντιτύπων. Τόσο σπάνιοι μέσα στην αφθονία των δυνατοτήτων. Είμαστε τόσο εύθραυστοι, μέσα στη σιγουριά των προβλέψεων.

 

 

Τελικά, τα πάντα πεθαίνουν ή είμαστε αθάνατοι;

 Θα σου απαντήσω από το κείμενο της παράστασης: «Πεθαίνουμε πολλές φορές κατά τη διάρκεια μιας ζωής. Τα κύτταρα ανανεώνονται, το σώμα αλλάζει όλο του το υλικό και το παρόν της εμπειρίας γεννάει καινούργιους εαυτούς, για να υπερασπίζονται άθελά τους την ιδέα του σταθερού “εγώ”. Και είμαστε αθάνατοι. Από ένα υλικό που φτιάχτηκε στην αρχή του χρόνου, διαπερνάει την έννοια της μορφής και θα υπάρχει μέχρι το τέλος του χρόνου. Αν υπάρχει τέλος».