Θοδωρής Κανελλόπουλος Πού είχαν χαθεί οι MΒV;
Στο σπίτι τους ήταν, απ' ό,τι φαίνεται. Όσον αφορά τα δισκογραφικά, από το 1996 το καινούργιο άλμπουμ ήταν έτοιμο κατά τα ¾, απλώς το προετοίμαζαν με τον δικό τους τρόπο. Ουσιαστικά, όμως, ποτέ δεν χάθηκαν. Με τον έναν ή τον άλλο τρόπο (συμμετοχές σε σάουντρακ και δουλειές άλλων συγκροτημάτων), ο Kevin Shields έδινε σημάδια ζωής και δεν μας άφηνε να τον ξεχάσουμε.


Τι τύπος είναι ο Kevin Shields;
Θέλει τον χρόνο του για να κάνει αυτά που έχει στο μυαλό του. Σίγουρα είναι αρκετά ιδιόρρυθμος, λογικά cool, οπωσδήποτε τελειομανής και μία από τις μεγαλύτερες μουσικές διάνοιες.

 

Το άλμπουμ είναι καλό;
Είναι ένας πολύ σημαντικός δίσκος, που δείχνει ακριβώς τι μυαλά κουβαλάει ο Shields. Το πιο σημαντικό στο MBV δεν είναι το αποτέλεσμα. Μέσες άκρες ακούγοντας τα δύο προηγούμενα άλμπουμ τους, καθώς και τα EPs, μπορείς να καταλάβεις τι σε περιμένει. Τελειώνοντας τις πολλαπλές πρώτες ακροάσεις, σε βάζει ετσιθελικά να ακούσεις πάλι τα προηγούμενα. Το «Loveless», για παράδειγμα, είναι δισκάρα.


Ποια είναι η σχέση τους με το ελληνικό κοινό;
Δεν υπάρχει κάποια σημαντική σχέση ή δεσμός. Για συναυλία δεν ήρθαν ποτέ, όσοι τους άκουγαν ή τους είδαν στο εξωτερικό ορκίζονται ακόμα στο όνομά τους και πέταξαν τη σκούφια τους με το που βγήκε το άλμπουμ.

 


Τι γίνεται και ξαφνικά όλοι βγάζουν δίσκο και το ανακοινώνουν πρώτα στο twitter;
Είναι ένα από τα σημεία των καιρών, με τα άμεσα κόλπα του marketing. Όμως, με τους My Bloody Valentine έγινε ακόμα πιο απλά. Σε ένα live τους, πριν από καμιά 20αριά μέρες, ένας τύπος από το κοινό ρώτησε τον Shields πότε θα είναι έτοιμο το άλμπουμ και αυτός τελείως φυσικά, λες και ζητούσε από τη μάνα του νερό, απάντησε: «μέσα στην εβδομάδα». Και όντως, πριν από δύο Κυριακές, έπεσε το site τους από τις πολλές επισκέψεις.

 

Πώς είναι live;
Θυμάμαι, στο Primavera Sound του 2009 μοίραζαν ωτοασπίδες στο κοινό για να μην κουφαθεί από τον πολύ θόρυβο. Πολύς θόρυβος, αλλά γλυκός!

 

 

________

O Θ. Κανελλόπουλος είναι δημσιογράφος