Κακούργα εφορία
Η ρουφιανιά θα σώσει την Ελλάδα

Αποφασισμένη να πατάξει τη φοροδιαφυγή παρουσιάζεται η κυβέρνηση. Ένα από τα κύρια μέτρα για την πάταξη της φοροδιαφυγής είναι η παροχή της δυνατότητας στους φορολογούμενους να αναφέρουν εταιρείες που φοροδιαφεύγουν - μέχρι σήμερα απαγορευόταν να καταγγείλεις μια εταιρεία που φοροδιαφεύγει και κινδύνευες με φυλάκιση και βασανιστήρια ή, ακόμα, και με απέλαση. Παράλληλα, θα δίνεται φορολογική αμνηστία σε ιδιώτες ή εταιρείες που βοηθούν στην προσαγωγή διεφθαρμένων υπαλλήλων. Δεδομένου ότι όλοι οι υπάλληλοι είναι -λίγο πολύ- διεφθαρμένοι, το αποτέλεσμα θα είναι να δοθεί φορολογική αμνηστία σε όλους, αφού ο ένας διεφθαρμένος θα καταγγέλλει τον άλλον. Όσοι καταγγέλλουν θα λαμβάνουν από το υπουργείο Οικονομικών μια επιστολή, στην οποία θα αναφέρονται τα φορολογικά έσοδα στα οποία συνέβαλαν, και θα μπορούν να την κορνιζώσουν και να τη βάλουν στον τοίχο δίπλα στη φωτογραφία του Αρτέμη Μάτσα. Οι καταδότες -εκτός από την επιστολή με τα συχαρίκια- θα λαμβάνουν μια νέα ταυτότητα με διαφορετικό ονοματεπώνυμο, τα έξοδα για μια πλαστική εγχείρηση προσώπου και ένα αεροπορικό εισιτήριο για τη Βραζιλία, επειδή υπάρχει ο κίνδυνος ο καταγγελλόμενος να πάρει ανάποδες και να τους ανατινάξει ή να τους τσιμεντώσει και να τους πετάξει στη θάλασσα. Στα μέτρα για την πάταξη της φοροδιαφυγής περιλαμβάνεται και η παρακολούθηση των βυτιοφόρων μεταφοράς καυσίμων με σύστημα GPS, ώστε να ανιχνεύεται η ύποπτη διακίνηση· στα θετικά αυτού του μέτρου είναι ότι θα σταματήσουν οι οδηγοί να πηγαίνουν με το βυτιοφόρο στο σπίτι της γκόμενας, γιατί θα τους «πιάνει» ο δορυφόρος και μπορεί να μπουκάρει ξαφνικά η γυναίκα τους -παρέα με τους Ράμπο του υπουργείου Οικονομικών- και να τους τσακώσει καβάλα. Από φέτος θα γίνεται διασταύρωση των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος, τηλεφώνου και νερού με τα δηλωθέντα εισοδήματα. Μια και το υπουργείο Οικονομικών έχει πολύ άγριες διαθέσεις, ένα καζανάκι που στάζει -ή ο κανακάρης σας που έχει ξεσκιστεί στα ροζ τηλέφωνα και την έχει κάνει σφεντόνα- μπορούν να γίνουν αφορμή να γνωρίσετε από κοντά τον Βλαστό και τον Ριζάι. Στα μέτρα του υπουργείου Οικονομικών περιλαμβάνεται και η ελαχιστοποίηση της επαφής των φορολογουμένων με τους εφοριακούς υπαλλήλους, που θα επιτευχθεί -κυρίως- με τη χρήση του διαδικτύου. Αυτό το μέτρο έχει εξαγριώσει τους Έλληνες, που πιστεύουν πως θα χαθεί η ζεστή και ανθρώπινη προσωπική επαφή του φορολογούμενου με τον εφοριακό· μια σχέση που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ελληνορθόδοξης παράδοσης. Δεν πρέπει να αφήσουμε το διαδίκτυο να μας αποξενώσει και από τους εφοριακούς.

 

Καλώς τονε τον Κωνσταντή!
Ισόβια ο Σημίτης!

Αντιδράσεις προκάλεσε η ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας ότι -σε μια εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο για την οικονομία της χώρας- το Ίδρυμα «Κωνσταντίνος Σημίτης» έχει ενταχθεί στα επιχορηγούμενα ιδρύματα και θα λάβει 225.000 ευρώ για το οικονομικό έτος 2009. Σε μια προσπάθεια να εξευμενίσει τη λαϊκή οργή, η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου έσπευσε να διευκρινίσει ότι το ίδρυμα του πρώην πρωθυπουργού θα λάβει την επιχορήγηση με τον όρο πως ο κ. Σημίτης δεν θα εμφανιστεί ποτέ ξανά στο πολιτικό προσκήνιο και δεν θα έχει το δικαίωμα να κάνει δηλώσεις. Οι διευκρινίσεις της κυρίας Διαμαντοπούλου δεν καθησύχασαν τους πολίτες, οπότε η υπουργός αναγκάστηκε να επανέλθει με τη διαβεβαίωση ότι ο κ. Σημίτης θα κλειστεί ισόβια στο ίδρυμά του· θα τον βάλουν σε μια γυάλα και θα του κάνουν πειράματα για την καταπολέμηση της μικροψυχίας.

 

 

Συντονίστηκε η κυβέρνηση
Της φυλακής τα σίδερα είναι για τους ανέργους!

Η δήλωση του υπουργού Εργασίας Ανδρέα Λοβέρδου ότι υπάρχει το ενδεχόμενο μέσα στο 2010 το ποσοστό ανεργίας να ξεπεράσει το 18% και οι άνεργοι να φτάσουν στο ένα εκατομμύριο πέρασε σχεδόν απαρατήρητη· οι Έλληνες έχουν αντιληφθεί πως σύντομα ο εργαζόμενος δεν θα έχει καμιά διαφορά από τον άνεργο, αφού κανένας από τους δυο δεν θα πληρώνεται. Ο μόνος που θορυβήθηκε από την αύξηση του ποσοστού ανεργίας είναι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Ο κ. Χρυσοχοΐδης δήλωσε πως η αύξηση του αριθμού των ανέργων -σε συνδυασμό με τα άδεια ταμεία του ΟΑΕΔ και την αδυναμία καταβολής του επιδόματος ανεργίας- θα προκαλέσει δραματική αύξηση της εγκληματικότητας. Η πρόταση του κ. Χρυσοχοΐδη είναι να μπουν όλοι οι άνεργοι στη φυλακή· όποιος απολύεται από τη δουλειά του θα μεταφέρεται στη φυλακή, χωρίς να περάσει από δίκη. Σύμφωνα με τον κ. Χρυσοχοΐδη, η άμεση μεταφορά των ανέργων στη φυλακή είναι μια βαθιά ανθρωπιστική κίνηση, αφού θα τους βγάλει από τη δύσκολη θέση να περάσουν στην παρανομία και θα τους σώσει από τα ισόβια στα οποία θα καταδικάζονταν εξαιτίας των εγκλημάτων που θα έκαναν αν ήταν ελεύθεροι. Την πρόταση του κ. Χρυσοχοΐδη χαιρέτισε με ενθουσιασμό ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ο οποίος δήλωσε ότι η φυλάκιση των ανέργων θα έχει ως συνέπεια τη βελτίωση της παραγωγικότητας των εργαζομένων, αφού όλοι θα δουλεύουν σαν τρελοί για να μη χάσουν τη δουλειά τους και πάνε φυλακή.