1. Γιατί αυτήν τη φορά δεν άλλαξε κούρεμα.

2. Γιατί το να βγει στο εξώφυλλο του άλμπουμ της αφαιρετικά νεανίζουσα αποπροσανατόλισε το αγοραστικό κοινό που τη θυμόταν αλλιώς.

3. Γιατί το τελευταίο άλμπουμ της δεν το δίνει προσφορά το «Έθνος».

4. Γιατί σε ένα τραγούδι βρίζει. Όχι σε αυτό το ξεψυχισμένο. Στο άλλο.

5. Γιατί δεν ακολούθησε σε ακρίβεια τα βήματα της παγκόσμιας σταθεράς συσχέτισης καινούργιας δισκογραφικής κυκλοφορίας με τη συναισθηματική κατάσταση τραγουδιστή: χώρισε λίγο πριν την επίσημη κυκλοφορία (1 μήνας στα κανάλια), ενώ κανονικά θα έπρεπε να τα φτιάξει με κάποιον άγνωστο, να το κρατήσει 2 μήνες κρυφό, να ξεκινήσουν να βγαίνουν μαζί, μετά να τσακωθούν με κάποιον έξω από ένα μπαρ, μετά να αγοράσουν μια μονοκατοικία, να χωρίσουν ενδιάμεσα, να φύγουν στο εξωτερικό, να επιστρέψουν, να εμφανιστεί στην TV ο Κουβατσέας ντυμένος κάπως (4 μήνες στα κανάλια το λιγότερο).

6. Γιατί δεν έμεινε ούτε καν έγκυος. Ούτε παντρεύτηκε. Ούτε βάφτισε κανένα μωρό. Ε, τίποτα δεν έκανε εδώ που τα λέμε.

7. Γιατί ο τηλεοπτικός χρόνος που προβλεπόταν από τα μεσημεριανά για το καλλιτεχνικό δίδυμο Βίσση-Καρβέλα καταναλώθηκε όλος όταν πλακώθηκε ο δεύτερος με την αστυνομία.

8. Γιατί, αν και καλλιτεχνικός ταγός, δεν πήρε σαφή θέση σε φλέγοντα ζητήματα (επεισόδια Δεκεμβρίου, Πετρούλα Κωστίδου) με τη δικαιολογία ότι έλειπε στο εξωτερικό.

9. Γιατί η Βανδή δεν έβγαλε άλμπουμ και δεν υπάρχει μέτρο σύγκρισης και ευγενής άμιλλα των φαν.

10. Γιατί επιχείρησε να κάνει καλλιτεχνική καινοτομία. Μάλλον. Δεν είμαι και σίγουρος.

11. Γιατί έχασε το crossover που διέθετε τόσα χρόνια και το οποίο αποτυπωνόταν στο γνωμικό «Βίσση άκουγε η γιαγιά μας, Βίσση θ' ακούν και τα παιδιά μας». Η γιαγιά απεβίωσε, τα παιδιά ακούνε μέταλ.

12. Γιατί ο λαός έχει προβλήματα και το έχει γυρίσει στο έντεχνο (στις πρώτες θέσεις των chart είναι Λιδάκης, Ιωαννίδης, Μαχαιρίτσας, Κότσιρας, Νταλάρας, Γλυκερία).

13. Γιατί είναι επίσημος φορέας του θεσμού της καλλιτεχνικής απολυτότητας (συντ. ΑΕΣ, βλ. ανωτέρω) και, ως γνωστόν, οι θεσμοί αυτή την εποχή περνάνε κρίση.

14. Δεν πάτωσε, αλλά το έκανε επίτηδες για να επανέλθει σαν τη Britney σε 6 μήνες (οι θριαμβευτικές επάνοδοι είναι πιο must από τα rehab πλέον. Πάλι καλά, γιατί τα rehab χαλάνε και τα μαλλιά).

15. Γιατί με τούτα και με 'κείνα κινδυνεύει να της φάει τον τίτλο της «Απόλυτης Ελληνίδας Σταρ» ο Μιχάλης Χατζηγιάννης.