Το Πρόσωπο της Ημέρας: Ο Καραμανλής έβρισε και κούνησε το κεφάλι του

Το Πρόσωπο της Ημέρας: Ο Καραμανλής έβρισε και κούνησε το κεφάλι του Facebook Twitter
22

 

Το Πρόσωπο της Ημέρας: Ο Καραμανλής έβρισε και κούνησε το κεφάλι του Facebook Twitter

 

Η είδηση που διάβασα πριν λίγο:

 

 

Οργισμένος ο Καραμανλής με τον δις πρώην υπουργό του
Ακούστηκαν και «γαλλικά»

 

Την οργή του Καραμανλή προκάλεσε η είδηση για τη σύλληψη του εξαδέλφου του Μιχάλη Λιάπη, ο οποίος συνελήφθη να κυκλοφορεί με πλαστές πινακίδες.

«Καλά με πλαστές πινακίδες....» έλεγε ο πρώην Πρωθυπουργός, σύμφωνα με το real.gr, κουνώντας το κεφάλι του ενώ δεν έλειψαν και τα «γαλλικά».

Μάλιστα, σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα, πριν η Ν.Δ. προχωρήσει στη διαγραφή του Μιχάλη Λιάπη, επικοινώνησε με τον Καραμανλή για να πάρει την άποψη του.

Οι σχέσεις Καραμανλή-Λιάπη είχαν διαρραγεί από το 2009, όταν ο τότε Πρωθυπουργός τον είχε αφήσει εκτός κυβέρνησης λόγω των δημοσιευμάτων εκείνης της εποχής για το σκάνδαλο Ζίμενς. Προηγουμένως του είχε αναθέσει τα υπουργεία Πολιτισμού και Μεταφορών.

 

Το Πρόσωπο της Ημέρας: Ο Καραμανλής έβρισε και κούνησε το κεφάλι του Facebook Twitter

 

=====

 

 

Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής υπήρξε ο πιο απρόθυμος πρωθυπουργός των τελευταίων δεκαετιών. 

 

Κι ο ίδιος στο τέλος είχε παραδεχτεί ότι είναι *κουρασμένος* παρ' ό,τι δεν έκανε και πολλά πράγματα. Από την αρχή της θητείας του όμως, σύμφωνα με μαρτυρία επώνυμου αξιωματούχου που περιγράφεται και στο βιβλίο της Αγγελοπούλου, απλώς περίμενε να τελειώσει η θητεία του και να πάει σπίτι του. 

 

Δεν έχω ιδέα αν έπαιζε ηλεκτρονικά παιχνίδια ή αν αυτά ήταν απλώς χιουμοριστικές φήμες που συμβόλιζαν την απροθυμία του για δουλειά. Είναι γεγονός πάντως ότι το καθημερινό πρόγραμμά του ως Πρωθυπουργού -όπως καταγραφόταν και στο ημερολόγιο δραστηριοτήτων του- ήταν εξαιρετικά φτωχό. Είχε κανα δυο συναντήσεις-συνεργασίες με Υπουργούς, και ως τις 2 το μεσημέρι είχε τελειώσει κι είχε γυρίσει σπίτι του. 

 

Το Πρόσωπο της Ημέρας: Ο Καραμανλής έβρισε και κούνησε το κεφάλι του Facebook Twitter

 

Είναι, κατά τη γνώμη μου, ο μόνος Πρωθυπουργός που δεν προσπάθησε καθόλου. Ξεκίνησε δήθεν να κάνει μεταρρυθμίσεις και να επανιδρύσει το κράτος και να νικήσει τους νταβατζήδες, και στο τέλος μας χρεοκόπησε, έφυγε και άφησε τους υπόλοιπους να κάνουν τη βρώμικη δουλειά. 

 

Όλοι οι Πρωθυπουργοί της σύγχρονης ιστορίας, ακόμα κι αν δεν τα κατάφεραν, προσπάθησαν. Ο Καραμανλής, γαλήνιος σαν τον Βούδα, παρατηρούσε ατάραχος τα σκάνδαλα της Κυβέρνησής του, το ξεγύμνωμα συνεργατών του (δεν έδιωχνε κανέναν, δεν έπαιρνε καμία απόφαση: Λιάπης, Ρουσόπουλος, Βουλγαράκης, Μαγγίνας και πόσοι άλλοι ήταν για μήνες στα πρωτοσέλιδα πριν τελικά παραιτηθούν ή αποπεμφθούν). 

 

Το χειρότερο όμως είναι ότι παρατηρούσε ατάραχος την χρεοκοπία μας, βλέποντας ότι τα δανεικά τελείωναν, ανασηκώνοντας τους ώμους του και αφήνοντας τα δύσκολα για τους επόμενους. 

 

Και στις δύο θητείες του δεν πήρε ούτε μία πραγματικά δύσκολη ή δυσάρεστη απόφαση. Αν είχε σφίξει λίγο το ζωνάρι, αν είχε όντως κάνει κάποιες μεταρρυθμίσεις, δεν θα είχε χρειαστεί σήμερα να πρέπει να κάνουμε τις εκατονταπλάσιες θυσίες. 

 

Το χειρότερο; Οι δικαιολογίες - με τη βοήθεια του Τράγκα φυσικά - εκ των υστέρων: Δεν έκανε τίποτα, επειδή τον απειλούσαν να τον σκοτώσουν! Επειδή αυτός ο τεράστιος ηγέτης θα έκανε έναν αγωγό με τους Ρώσους, όλη η παγκόσμια κοινότητα προσπαθούσε να τον σταματήσει - να τον δολοφονήσει ή να τον απαγάγει. 

 

 

Αν αυτό ίσχυε, γιατί δεν έφευγε; Θεωρούσε καλύτερο να παραμένει στη θέση του και να μην κάνει τίποτα, και να καταστρέφει και τη χώρα; Γιατί έβαλε υποψηφιότητα και για δεύτερη θητεία;! Μιλάμε για παράνοια. (Και ακόμα μεγαλύτερη παράνοια αν ισχυριστεί ότι υπήρχαν κάποιοι που θα τον σκότωναν αν τυχόν έκανε πχ. αλλαγές στο ασφαλιστικό, ή αν έβαζε πιο δίκαιους φόρους, ή αν έκανε τέλος πάντων οποιαδήποτε κίνηση.)

 

Από τότε που ήταν πρωθυπουργός, όλο ακούγαμε ότι "κύκλοι του Καραμανλή" λένε ότι είναι "οργισμένος / ενοχλημένος / συνοφρυωμένος" με όσα συνέβαιναν, κι ας μην το έδειχνε ποτέ δημοσίως. 

 

Έτσι και τώρα, από τότε που μας κατέστρεψε κι εξαφανίστηκε απ' την πολιτική (ενώ παραμένει βουλευτής, τρομάρα του!), όλο κάποιοι κύκλοι του αφήνουν τα συναισθήματά του να διαρρεύσουν. 

 

Τώρα είναι δήθεν "οργισμένος" με τον Λιάπη, "κουνώντας το κεφάλι του ενώ δεν έλειψαν και τα «γαλλικά»".

 

Ας σταματήσει να κουνάει το κεφάλι του, θα πρότεινα, κι αν θέλει οπωσδήποτε να οργιστεί με κάτι, ας οργιστεί με το ίδιο του το θράσος. 

 

 

 

 

 

22

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

11 σχόλια
Έγκυρες πηγές αναφέρουν ότι τα ξένα συμφέροντα που ήθελαν την δολοφονία Καραμανλή, ήταν η nintentdo και microsoft.Και αυτό διότι είναι φανατικός υποστηρικτής του sony playstation.
"Ο Καραμανλής έβρισε και κούνησε το κεφάλι του "Πηγή: www.lifo.gr Καταφερε να τα κανει και τα δυο ταυτοχρονως, η πρωτα εβρισε, εφαγε δυο τυλιχτα με γυρο και απ' ολα για να συνελθει και μετα κουνησε το κεφαλι του;
Θα αφήσω τις προσπάθειές του να βάλει την Ελλάδα στο ενεργειακό παιχνίδι, γιατί δεν έχω πρόθεση καμία να υπερασπιστώ το έργο του Καραμανλή, το οποίο πράγματι ήταν σχεδόν ανύπαρκτο.Όλοι οι άνθρωποι των media όμως, φαίνεται να ξεχνάτε την πιο σημαντική προσπάθεια που προσπάθησε να κάνει πρωθυπουργός μεταπολιτευτικά, κίνηση που αν είχε επιτευχθεί ίσως τα πραγματα να ήταν πολύ διαφορετικά: Βασικός μέτοχος και ένας τεράστιος πόλεμος πίσω από αυτή τη ρύθμιση. Δεν ξέρω αν όλο αυτό οφείλεται σε κοντή μνήμη ή σκοπιμότητα. Όσο κι αν δε συμπαθούμε εκ πεποιθήσεως ή εξ ενστίκτου κάποιον καλό έιναι να προσπαθούμε να είμαστε αντικειμενικοί. Αν εσείς θεωρείτε ότι δεν θα ήταν καλύτερες οι συνθήκες αυτής της χώρας, αν οι μεγαλοεργολάβοι δεν ήταν οι ίδιοι που ελέγχουν την τέταρτη (και πιο ισχυρή, μη γελιόμαστε) εξουσία, τότε θα συμφωνήσω μαζί σας, ότι είναι ακόμα χειρότερος και από τον ΓΑΠ (που απορώ που είδατε το έργο του!)Αν και δεν ανήκω πολιτικά στο χώρο του, θεωρώ τον εαυτό μου άνθρωπο ελεύθερο χωρίς παρωπίδες. Παντού υπάρχουν αξιόλογοι άνθρωποι, όπως παντού είναι πολύ περισσότεροι οι ανάξιοι στο χώρο της πολιτικής. Οι μανιχαιστικές περί πολιτικής αντιλήψεις, εδώ που φτάσαμε, μόνο κακό μπορούν να κάνουν. Πρέπει να μπορούμε να δούμε καθαρά και αντικειμενικά όχι να περιχαρακωνόμαστε πίσω από συμπάθειες, δοτές ιδεολογικές αντιλήψεις ή και ιδεοληψίες.
O Βασικός Μέτοχός του -που μακάρι να είχε περάσει- σκόνταψε στην Ευρώπη!" Ο νόμος σας δεν είναι συμβατός με την πολιτική μας περί ανταγωνισμού" είπε η Ευρωπαϊκή Ένωση και τον απέρριψε. Ας έφτιαχνε έναν νόμο που να μην ήταν παράνομος! Λυπάμαι, αλλά ούτε σ' αυτό δεν προσπάθησε. Μόνο επικοινωνιακό παιχνίδι έπαιζε, και δεν ολοκλήρωνε τίποτα.
Προσπαθώ να φανταστώ το σκηνικό...:-Ναι, καλημέρα σας. Real.gr εκεί; Από το γραφείο του πρώην πρωθυπουργού σας καλούμε σχετικά με μια σημαντική είδηση. Χθες το πρωί, ο κ. Κ. Κ. σε μια μοναδική στιγμή ειλικρινούς ενασχόλησης με τα επίκαιρα μας έκανε την ακόλουθη δήλωση, η οποία θα εκδοθεί κ σε δελτίο τύπου:«Καλά με πλαστές πινακίδες (τελίτσες)», επίσης κούνησε το κεφάλι του τρεις φορές με ελαφριά κλήση προς τα κάτω κ ψέλλισε «Oh mondieu».Για περισσότερες εξελίξεις αυτής της σημαντικής είδησης θα σας ενημερώσουμε.
"Όλοι οι Πρωθυπουργοί της σύγχρονης ιστορίας, ακόμα κι αν δεν τα κατάφεραν, προσπάθησαν"Αυτό δεν είναι ακριβές κατά τη γνώμη μου.Απο το 1980 και μετά κανείς δεν προσπάθησε να τα καταφέρει χωρίς συνειδητές και τεράστιες απατεωνιές που θα καταδίκαζαν τις επόμενες γενιές.Το πόσο ακριβώς ευθύνεται ο καθένας είναι μια πολύ καλή ερώτηση η οποία δεν έχει ερευνηθεί επαρκώς.Μία σωστή έρευνα θα περιλαμβάνει εκτός απο τα στοιχεία για την διαφθορά τους και τον δανεισμό της εκάστοτε κυβέρνησης, με τι ποσά; Πότε έπρεπε να πληρωθούν αυτά τα ποσά; κλπ.Ο Καραμανλής έκανε την πάπια και αυτός μέχρι να σκάσει η βόμβα..
Όλοι είχαν το κοινό που αναφέρεις, όμως όλοι, μέχρι τον Καραμανλή, έκαναν ή προσπάθησαν να κάνουν και κάποιες τομές. Πέρα απ' τα σκάνδαλά τους και τις αστοχίες τους:Ο Ανδρέας Παπανδρέου έκανε ένα άλφα έργο (αναγνώριση της Εθνικής Αντίστασης, εκδημοκρατισμός του Στρατού, δημιουργία του ΕΣΥ και του ΑΣΕΠ). Ο Μητσοτάκης είχε ένα πρόγραμμα και πήγε να το εφαρμόσει και έπεσε λόγω αντιδράσεων. Ο Σημίτης έβαλε κάποιους στόχους και δούλεψε προς τα εκεί. Ο Καραμανλής είναι ο μόνος για τον οποίο δε θυμάμαι ούτε ένα καλό που έκανε ή ακόμα χειρότερα, που επιχείρησε να κάνει.Οι άλλοι δημιούργησαν συγκρούσεις, έγιναν αγαπητοί ή μισητοί, έκαναν σκάνδαλα, χάρισαν με δανεικά, αλλά είχαν ένα πρόγραμμα. Ο Καραμανλής πήγαινε να κάνει μια τομή, έβλεπε τις δημοσκοπήσεις που ήταν αρνητικές, και σταματούσε κατευθείαν. Είχε παραιτηθεί (μέσα του) με το που ανέλαβε. Αυτή θεωρώ ότι είναι η διαφορά. ΥΓ. "Ο Καραμανλής έκανε την πάπια και αυτός μέχρι να σκάσει η βόμβα.."Πολύ σωστό. Δεν νομίζω όμως ότι έσκασε τυχαία στα χέρια του η βόμβα - την οποία πέταξε με ανακούφιση στον επόμενο (μη ξεχνάμε τα "Η οικονομία της Ελλάδας είναι θωρακισμένη" και τα άλλα ψέματά του, λίγο πριν φύγει).
Εχεις δίκιο σε όλα. Δεν θα σου πω ότι διαφωνώ.Θα σου αναφέρω όμως και μια ακόμη παράμετρο (η οποία μεν δεν εξιλεώνει επ'ουδενί τον Καραμανλή, αλλά έχει κατά την ταπεινή μου γνώμη τη σημασία της).Οι κυβερνήσεις Καραμανλή δεν είχαν το λαϊκό έρεισμα να κάνουν τις μεταρρυθμίσεις που απαιτούνταν. Ενα μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού ήταν έτοιμο να αντιταχθεί σε οποιαδήποτε κίνηση της κυβέρνησης θα οδηγούσε σε κάποια ουσιώδη μεταρρύθμιση, με κάποιο (έστω) κόστος. Οι κυβερνήσεις ΝΔ πάντα κουβαλούσαν (καλώς ή κακώς είναι μια άλλη συζήτηση) την 'ρετσινιά' της Δεξιάς.Οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ με την 'επίφαση' της κεντροαριστεράς, είχαν άλλο έρεισμα στη λαϊκή βάση ενός γενικά αριστερίζοντος λαού και τους έδειχνε άλλη ανεκτικότητα ο κόσμος. Σύγκρινε τις αντιδράσεις στις προθέσεις του Καραμανλή να μη δώσει αυξήσεις (άσχετα αν πλέον είναι προφανές ότι δεν θα αρκούσε αυτό ως μέτρο) με το τί επακολούθησε.Συμφωνώ απόλυτα ότι ο Καραμανλής δεν προσπάθησε. Κι αν προσπάθησε (ελάχιστα) απέτυχε.Απλά θέτω το εξής ερώτημα.. πόσο ποσοστό του πληθυσμού θα ήταν διατεθειμένο να τον ακολουθήσει αν τολμούσε; ίσως μεγάλο, ίσως μικρό. Προσωπικά θεωρώ πως ο λαϊκισμός θα υπερίσχυε.
Συμφωνώ. Κανένας δεν ήταν έτοιμος να δεχτεί μύγα στο σπαθί του. Πριν από δέκα χρόνια ήμασταν απείρως πιο πλούσιοι, αλλά γκρινιάζαμε το ίδιο με σήμερα και διαμαρτυρόμασταν σε κάθε αλλαγή περισσότερο από σήμερα. Εκεί όμως φαίνεται ο ηγέτης. Ούτε ο ΓΑΠ (επειδή αναρωτήθηκε κάποιος) δεν κατάφερε να επιβληθεί. Πήρε όλα τα εύκολα και λάθος μέτρα, κοροϊδεύοντας τους ξένους και τους έλληνες, χειροτερεύοντας φυσικά την κατάσταση...
η αναγνωρηση της εθνικης αντιστασης ειναι εργο; δλδ ο παπανδρειου ειναι ο κριτης μιας ιστορικης περιοδου; και αμα δεν την αναγνωριζε θα την ξεχνουσαμε; επισης μπορει να δημιουργησε το ΕΣΥ και το ΑΣΕΠ τα οποια ομως ειναι συνωνυμο της διαφρορας, φακελακι κλπ. ελλαδισταν.
νομιζω πως ο Καραμανλης κατι λιγα προσπαθησε να κανει - το θεμα του αγωγου φυσικου αεριου και κανα δυο ακομα πραγματα που μισοκαταφερε προσωρινα. Τα παρατησε παρα πολυ γρηγορα, ειναι γεγονος. Ατολμος και δειλος σχεδον σε ολα. Αν και, π.χ. η ΔΗΜΑΡισια αντιμετωπιση απο μεριας του του σχεδιου Αναν ηταν πιο τιμια απο την εξοργιστικη προτροπη του γαπ να το ψηφισουν οι κυπριοι. Κι ομως, με μεγαλυτερη συμπαθεια θυμαμαι τον δειλο Καραμανλη, παρα τον Σημιτη που πραγματι εβαλε στοχους αλλα προσπαθησε να τους φτασει αποκλειστικα με λαμογιες.
@fotiΤο ΑΣΕΠ, αν χρησιμοποιείται, *νικάει* τη διαφθορά, δε τη δημιουργεί. Δεν θέλω να αρχίσω καν για τα σκάνδαλα επί Καραμανλή, τότε που αποφάσισε μέσω του Παυλόπουλου να παρακάμπτεται το ΑΣΕΠ. ΥΓ. Μάλλον δεν έχεις ιδέα τι σημαίνει "αναγνώριση της Εθνικής Αντίστασης" και νόμισες ότι είπε απλώς "Την αναγνωρίζω, συνέβη!". Αν δεν είσαι σίγουρος/η για κάτι, απλά γκούγκλαρέ το πρώτα.
Δέχομαι (ευχαρίστως) πως η ΝΔ του Καραμανλή ήταν η πιο άχρωμη απο όλες τις κυβερνήσεις τις τελευταίας τριακονταετίας. Αν το κριτήριο όμως είναι τι συνιστά ευημερία, δικαιοσύνη, ασφάλεια κλπ όλες απέτυχαν παταγωδώς παρά κάποια θετικά που ανέφερες.Ας πάρουμε το παράδειγμα του ΕΣΥ.Ενώ ένα Εθνικό Σύστημα Υγείας που θα παρέχει δωρεάν υπηρεσίες για όλους είναι κάτι αναγκαίο, υπάρχει ένας σωστός και ένας λάθος τρόπος να το φτιάξεις και να το διατηρήσεις. Αν το φτιάξεις και το διατηρήσεις με τα εσοδα απο την ανταγωνιστική σου οικονομία και απο την πάταξη(sic) της φοροδιαφυγής κλπ τότε μπράβο έχεις ενα viable σύστημα.Αν το βασίσεις στον δανεισμό (που δεν προβλέπεται να ξεπληρώσεις κιόλας γιατί ούτε αναπτυξιακό σχέδιο έχεις ούτε τίποτα) τότε εσύ ο ίδιος του βάζεις μια ωρολογιακή βόμβα που κάποια στιγμή θα σκάσει. Έτσι μετά απο μερικά χρόνια δεν θα έχεις επαρκές Εθνικό Σύστημα Υγείας και επιπλέον θα έχεις χρέος που θα πρέπει να ξεπληρώσεις.Κατά τα άλλα εγώ συμφώνω με την τραγική ανεπάρκεια του Καραμανλή που λες κλπ αλλά αναρωτιέμαι αν εσύ, για παράδειγμα, αναγνωρίζεις ότι με τον τρόπο που γίνονταν τα πράγματα όλα αυτά τα χρόνια ήταν ήδη υπονομευμένα και καταδικασμένα σε αποτυχία.