Όταν οι σελέμπριτι της τηλεόρασης συζητούν για δύσκολα θέματα

Όταν οι σελέμπριτι της τηλεόρασης συζητούν για δύσκολα θέματα Facebook Twitter
78

Είναι απ' αυτά που δεν περιμένεις. 

Στο antivirus τα έμαθα όλα με τη μία - ότι ο Φώτης Σεργουλόπουλος θα μεγαλώσει (με πολλή αγάπη, είμαι σίγουρος) ένα παιδί, ότι ο Γιώργος Λιάγκας αναρωτήθηκε αν το παιδί θα βγει "φυσιολογικό" και ότι η Μελέτη έγραψε ένα σχετικό κείμενο. 

Πριν το αναδημοσιεύσω: Το μόνο πράγμα που αξίζει να ειπωθεί για την χοντράδα του Λιάγκα είναι ότι αν με το 'φυσιολογικό' εννοούσε τον σεξουαλικό του προσανατολισμό, τότε ίσως θα έπρεπε να ξέρει ότι η σεξουαλικότητα κάποιου δεν επηρεάζεται απ' την σεξουαλικότητα των γονιών του. (Αν δεν κάνω λάθος, οι γονείς σχεδόν ολων των γκέι που ζουν στον πλανήτη είναι στρείτ!)

Αν πάλι με την απορία του για το αν θα βγει το παιδί φυσιολογικό εννοούσε αν θα βγει καλά στα μυαλά του, τότε ας ξέρει ότι θα βγει τόσο καλά ή τόσο μη καλά στα μυαλά του όσο τα παιδιά που μεγαλώνουν με γονείς, πχ. την Φαίη Σκορδά και τον Γιώργο Λιάγκα...

======

Θα φέρω στον κόσμο ένα παιδί.

Γράφει η Ελεονώρα Μελέτη

Το άκουσα από τον Γιώργο Λιάγκα και αποστομώθηκα. Μία ερώτηση από έναν άνθρωπο που και μορφωμένο θεωρώ, και σύγχρονο.

 

«Πόσο φυσιολογικό θα βγει το παιδί του Φώτη Σεργουλόπουλου;»

 

Άφωνη έμεινα. Στεναχωρέθηκα με τον Γιώργο, ή μάλλον για τον Γιώργο- τον οποίο αγαπώ και σέβομαι-, ένιωσα άσχημα για τον Φώτη γιατί ξέρω ότι είναι ένας πολύ ευαίσθητος άνθρωπος και τρυφερή ψυχή, αλλά συμπόνεσα και αυτό το πλασματάκι, τον γιό του, που ήρθε στον κόσμο έχοντας κάνει ένα συμβόλαιο με την ψυχή του να αναδείξει τις βαθιές πληγές μίας σάπιας κοινωνίας, κατά την γνώμη μου απολιθωμένης, ψευτοπροοδευτικής, εμποτισμένη στον δηθενισμό και αποχαυνωμένη από την ανικανότητα της να ελιχθεί μέσω και εν μέσω των εξελίξεων καθώς παραμένει γατζωμένη σε αντιλήψεις και προκαταλήψεις που εδραίωσαν θρησκείες και κοινωνικοί θεσμοί, στην προσπάθεια τους να καθοδηγήσουν το ανθρώπινο είδος.

 

«Πόσο φυσιολογικό θα βγει το παιδί του Φώτη;»

 

Και ποιό είναι το φυσιολογικό ή μάλλον ακόμα καλύτερα ποιός το ορίζει; Η κοινωνία; Η κοινωνία της διαφθοράς; Της ανισότητας;

 

Της χειραγώγησης και της πολιτικής δημαγωγίας που χρησιμοποιεί τους νόμους και τις νομοθεσίες ως μέσω δεσποτισμού και τυραννίας και όχι ως πολιτικό σύστημα που στόχο έχει την ειρηνική και ισότιμη συμβίωση των ανθρώπων σε μία κοινωνία όπου θα επικρατεί το δίκαιο και η ελευθερία στην έκφραση της ανάγκης της άποψης και της βούλησης;

 

Ή μήπως η θρησκεία και η Εκκλησία;... Άχαχαχα...

 

Η θρησκεία της τιμωρίας, της ενοχής, της απαγόρευσης, με εκπρόσωπο μία Εκκλησία που αρνείται να παντρέψει ανθρώπους του ίδιου φύλου, και να ευλογήσει την αληθινή αγάπη γιατί απλά δεν ακολουθεί το πρότυπο του Αδάμ και της Εύας, αλλά ωστόσο δεν δίνει και ερωτήματα σε απλά κενά του παραμυθιού που μας έχει ξεφουρνίσει όπως για παράδειγμα με ποιά μητέρα απέκτησαν παιδιά οι δύο γιοι του Αδάμ και της Εύας αφού δεν υπήρχε καμία άλλη γυναίκα πλην της μητέρας τους; ( αυτή την απορία είχα σε ηλικία επτά ετών και παρά το γεγονός ότι άκουσα πολλές μαλακίες περί αυτού, κανείς δεν μου έδωσε μία απάντηση πλην του ότι η αιμομιξία τότε ήταν φυσιολογική για την διαιώνιση του είδους.)

 

Ποιός λοιπόν από αυτούς τους «φυσιολογικούς» θεσμούς ορίζει ποιός και τι είναι φυσιολογικό;

 

Πόσο ειρωνικό έτσι;

 

Το ανθρώπινο είδος, που αν υπερέχει έναντι των άλλων , αυτό γίνεται τυπικά και μόνο εξαιτίας της «λογικής» που το διακρίνει, αδυνατεί να σκεφτεί ορθολογιστικά και ελεύθερα έχοντας την πιο «μπουρδελέ», ακανόνιστη και ανεξέλεγκτη «κοινωνία» σε σχέση με όλα τα άλλα είδη, από τα μυρμήγκια, μέχρι και το τελευταίο είδος μύγας που ζει στα σκατά.

 

2014 σχεδόν, και αναρωτιόμαστε αν θα βγει ή πόσο θα βγει φυσιολογικό ένα παιδί που θα μεγαλώσει σε ένα περιβάλλον με έναν πατέρα, αλλά πιστέψτε με , επειδή γνωρίζω τον Φώτη, ένα παιδί που θα λάβει αμέριστη και ανιδιοτελή αγάπη, εύπλαστο ήθος, και θα μυηθεί στην ελεύθερη σκέψη και την ελεύθερη βούληση.

 

Με το ίδιο σκεπτικό ας προβληματιστούν όλοι όσοι έχουν σκεφτεί το ίδιο με τον Λιάγκα, κατά πόσο θα βγει φυσιολογικό ένα παιδί που γεννήθηκε σε μία οικογένεια με μία μητέρα, γιατί ο πατέρας πέθανε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, σε μία οικογένεια με έναν πατέρα γιατί η μητέρα πέθανε στη γέννα, σε μία οικογένεια με τον παππού και τη γιαγιά , γιατί οι γονείς σκοτώθηκαν σε τροχαίο , ή μπήκαν φυλακή από χρέη ή ναρκωτικά.

 

Πόσο φυσιολογικό θα βγει ένα παιδί που οι γονείς του είναι χωρισμένοι, ή που μένουν μαζί αλλά έχουν διαμορφώσει ένα περιβάλλον αδιαφορίας γύρω από το παιδί τους τρέχοντας σε δουλειές και καριέρες.

 

Ένα παιδί που έχει δει τη μητέρα να ξυλοκοπείται από τον πατέρα, ή που έχει βιώσει τον πατέρα να πίνει και να γίνεται βίαιος στα παιδιά του.

 

Πόσο φυσιολογικό θα βγει ένα παιδί από φτωχούς γονείς που στερείται τα βασικά, ή από αμόρφωτους γονείς που δουλεύαν για να θρέψουν στόματα.

 

Αγάπη.

Αγάπη θέλει ο άνθρωπος για να μπορέσει να μεγαλώσει.

 

Αγάπη, ασφάλεια, ζεστασιά, φροντίδα, τρυφερότητα, αναγνώριση, ικανοποίηση των βασικών αναγκών του, βιολογικών και συναισθηματικών, συμπαράσταση, ενθάρρυνση, εμψύχωση, χαρά, γέλιο, χάδι, χαμόγελο...

 

Αυτά θέλει ο άνθρωπος για να είναι καλά.

 

Και αυτά μπορεί να τα δώσει ένας άντρας με μία γυναίκα που αγαπιούνται ανιδιοτελώς, με υγιή τρόπο και έχουν φέρει στον κόσμο συνειδητά ένα παιδί.

 

Μία μάνα που είχε την ατυχία ή πήρε την απόφαση να μείνει μόνη. Ένας άνδρας που η ζωή ή οι επιλογές του τον έφεραν μόνο με έναν παιδί. Μία γυναίκα που υιοθέτησε ένα παιδί γιατί δεν μπόρεσε να κάνει δικά της. Οι γυναίκες σε ένα ίδρυμα που υποδέχτηκαν στην αγκαλιά τους ένα εγκαταλελειμμένο βρέφος. Δύο άντρες που έχουν αποδεχτεί την αλήθεια τους και θέλουν να μεγαλώσουν ένα παιδί μεταγγίζοντας τους τις αξίες και τις ομορφιές του κόσμου και της ελεύθερης βούλησης και όχι τα κλισέ απαρχαιωμένων καλουπιών. Δύο γυναίκες που κατά το ίδιο σκεπτικό βγάζουν όλο το μητρικό τους ένστικτό σε μία οικογένεια, η οποία στα μάτια των αποστειρωμένων σίγουρα θα φαντάζει διαφορετική αλλά ουσιαστικά δεν θα είναι σε τίποτα καθόλου ελλιπής.

 

2014 και είμαστε τόσο μα τόσο πίσω τελικά, που ώρες και στιγμές , θεωρώ πως η οικονομική υπόσταση της κρίσης την οποία βιώνουμε, είναι αυτή στην οποία δίνουμε την μεγαλύτερη βαρύτητα γιατί απλούστατα σαν κοινωνία αυτό που μας αφορά είναι η ύλη και όχι η ουσία. Διαφορετικά θα είχαμε αντιληφθεί πως εδώ και αιώνες είμαστε βαθιά βουλιαγμένοι σε μία κρίση αξιών, αρχών και ήθους.

 

 

 

78

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ

σχόλια

20 σχόλια
1.Σάπια κοινωνία,απολιθωμένη, ψευτοπροοδευτική, εμποτισμένη στον δηθενισμό και αποχαυνωμένη είναι αυτή της οποίας τα μέλη παρακολουθούν χαζοεκπομπές σαν τη δική σου !2.Η χειραγώγηση της πολιτικής δημαγωγίας γίνεται μέσα από τα κανάλια που δουλεύεις !Μην έχεις καμία αμφιβολία ότι ένα παιδί χρειάζεται μόνο αγάπη για να μεγαλώσει 'φυσιολογικά'. Να έχεις όμως σοβαρές άμα μεγαλώνοντας παρακολουθεί το πρωινό του Λιάγκα την εκπομπή της Μελέτη και τις ειδήσεις του Ευαγγελάτου...
Ωραία όλα αυτά αλλά αν δεν κάνω λάθος, η κα Μελέτη ήταν που έχει δηλώσει ότι: «Μου την έχει πέσει γυναίκα ερωτικά. Ήμουν 18 χρονών, είχα βγάλει το σκύλο μου βόλτα και μου την έπεσε στεγνά σε ένα πάρκο στη Γλυφάδα. Ζήτησε το τηλέφωνό μου και μου είπε “Mου αρέσεις πάρα πολύ ως γυναίκα, θέλω να σε γνωρίσω καλύτερα και να έρθουμε πιο κοντά”. Γύρισα και της είπα: “Βρε δεν πας στο διάολο;”'». Δηλαδή, σύμφωνα με την ίδια, οι gay όταν είναι μακριά από εμάς έχουν όσα δικαιώματα θέλουν αλλά όταν έρχεται στην πόρτα μας, δεν έχουν ούτε δικαίωμα να φλερτάρουν...
δηλαδή τι έπρεπε να κάνει για να μην φανεί στα μάτια σου ομοφοβική; αν έστελνε στο διάολο κανένα αρσενικό λιγούρη θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα; που ξέρεις εσύ ή ο καθένας αν το πέσιμο ήταν άσχημο ή ευγενικό;;
Σε μια κατα τ άλλα άψογη ομοφυλοφυλική οικογένεια όταν το παιδί ρωτήσει τους γονείς του πώς έρχονται στον κόσμο τα παιδιά, πιθανώς να λάβει την απάντηση ότι αυτό γίνεται με τη συνουσία ενός άντρα και μιας γυναίκας ...ή αν θέλετε με την παρένθετη μητέρα (λίγο δύσκολο να εξηγηθεί σε ένα νήπιο το παραπάνω) Όταν η μητέρα/πατέρας είναι απούσα/ων και βλέπει το ρόλο να τον επιτελεί ένας άνθρωπος τού ίδιου φύλου, ποιές είναι οι προσλαμβάνουσες για ένα παιδί; Δεν δημιουργείται συγχυση σχετικά με το τί είναι αρσενικό και τί θηλυκό στη φύση;
...και με τεχνητή (ή αλλιώς υποβοηθούμενη) γονιμοποίηση επίσης. Αλλά ποιος είναι "ο ρόλος που επιτελεί (καταχρηστικά) ένας άνθρωπος του ιδίου φύλου" ενώ θα έπρεπε να είναι του αντιθέτου;
Απορίας άξιον το πως "κόλλησες" την τεχνητή γονιμοποίηση με το όλο θέμα! Προφανώς δε θα υπάρχει λόγος όταν ένα παιδί που μεγαλώνει με 2 στρέιτ γονείς ρωτήσει,"Μαμά-μπάμπα πως γίνονται τα παιδιά;" και αυτοί απαντήσουν "Με τη συνουσία(και όποια άλλη περιγραφή οι γονείς επιλέξουν να δώσουν στο παιδί τους για το σεξ)" να συμπληρώσουν "Αλλά η δική σου σύλληψη έγινε σε ένα μικροβιολογικό εργαστήριο και ύστερα σε εμφύτευσαν στην κοιλιά της μαμάς και μπλα μπλα μπλα"!
"Σε μια κατα τ άλλα άψογη ομοφυλοφυλική οικογένεια όταν το παιδί ρωτήσει τους γονείς του πώς έρχονται στον κόσμο τα παιδιά, πιθανώς να λάβει την απάντηση ότι αυτό γίνεται με τη συνουσία ενός άντρα και μιας γυναίκας ...ή αν θέλετε με την παρένθετη μητέρα (...)""...και με τεχνητή (ή αλλιώς υποβοηθούμενη) γονιμοποίηση επίσης."Α μπα; Και γιατί σας προκαλεί απορία η προσθήκη μου;Πώς να το κάνομε, δηλαδή; Παιδάκια δεν γίνονται μόνο κατόπιν *συνουσίας* ανδρός με γυναίκα....Και πού το κακό να δωθεί η εν λόγω εξήγηση, όταν αυτή είναι η διαδικασία που έχει λάβει χώρα;Το πρόβλημα δεν είναι να ξέρει το παιδί πως έχει έρθει στο κόσμο αλλά να νομίζει ότι είναι το ΜΟΝΑΔΙΚΟ που έχει έρθει στο κόσμο έτσι, επειδή όλα αυτά τα πράγματα είναι ταμπού....Βεβαία σε μία κοινωνία όπου ακόμη και μία τεκνοθεσία, από str8 ζεύγος, αγγίζει το ταμπού, μάλλον θέλω πάρα πολλά.
(Απάντηση στο σχόλιο σου στις 23:07) Δεν είπα ότι ένα παιδί στρέιτ γονιών δεν πρέπει να γνωρίσει ποτέ την ακριβή διαδικασία με την οποία έγινε η σύλληψη του σχετικά με την τεχνητή γονιμοποίηση, αλλά σίγουρα όχι στην ηλικία των 4-5-6 χρόνων που θα κάνει αυτή την ερώτηση! Αργότερα, αφού θα έχει μεγαλώσει και θα είναι πιο ώριμο να επεξεργαστεί και τελικά να κατανοήσει τη διαδικασία που ακολουθείται στην τεχνητή/υποβοηθούμενη γονιμοποίηση, σαφώς και θα πρέπει να το μάθει!
Μάλιστα, η τεχνητή γονιμοποίηση είναι τζιζ κακά, ενώ η διαδικασία της σύλληψης μέσω συνουσίας είναι ένα θέμα για το οποίο (πρέπει και είναι εις θέση - διανοητική ωριμότητα να) ενημερώνονται -πλήρως- τα άτομα από νηπιακή ηλικία.[Εγώ, πάντως, εισηγούμαι να παραμείνουμε στην θεωρεία του πελαργού (γιατί η μαλακία με το σποράκι του μπαμπά μού θυμίζει τις σούπερ ντούπερ μαλακίες που έλεγε ο αρχαίος ημών Αριστοτέλης, επί του θέματος και συγχίζομαι σε βαθμό κακουργήματος)].Και επειδή χάνουμε το θέμα, μιλούσαμε για ομόφυλους γονείς. Οι ομόφυλοι γονείς δεν έχουν καμία υποχρέωση να πουν ότι ο *αποκλειστικός* τρόπος σύλληψης παιδιού είναι μέσω της συνουσίας άντρα και γυναίκας, ειδικά αν δεν είναι αυτός ο τρόπος που έχει συλληφθεί το εν λογω παιδί, σε *όποια* ηλικία κι αν βρίσκεται αυτό. Και οι ετερόφυλοι γονείς θα έκαναν επί τέλους ένα μεγάλο καλό στην κοινωνία (που θα ήθελε να δέχεται τη διαφορετικότητα) να προσπαθούν να παρουσιάζουν εναλλακτικές στα παιδιά τους για κάθε περίπτωση, όχι για να τα "στραβώσουν" όπως διακαώς φοβούνται, αλλά για να τους διδάξουν την αποδοχή του διαφορετικού: π.χ υπάρχουν μονογονεϊκές οικογένειες που πρέπει να τις σεβόμαστε, υπάρχουν παιδιά που μεγαλώνουν με συγγενείς πέραν των γονέων τους που πρέπει να τους σεβόμαστε, υπάρχουν γονείς που έχουν τεκνοθετημένα παιδιά και πρέπει να τους σεβόμαστε, υπάρχουν ομόφυλοι γονείς με παιδιά που πρέπει να τους σεβόμαστε κ.λπ., γιατί η *δική μας* οικογένεια *δεν* είναι η *μοναδική* μορφή οικογένειας και δεν είναι απαραίτητα η *καλύτερη*.
Όπως βλέπεις δεν έχω αναφερθεί καθόλου στο πως,τι,γιατί θα πληροφορήσουν το παιδί τους 2 ομοφυλόφιλοι γονείς,παρά έχω μείνει στο θέμα της τεχνητής γονιμοποίησης! Πάνω σε αυτό,λοιπόν, προσωπικά θεωρώ ότι είναι πολύ πιο εύκολο και κατανοητό για τα παιδιά η οποιαδήποτε ιστοριούλα θα σκεφτούν να πουν στο παιδί τους 2 γονείς για το σεξ παρά να του εξηγήσουν αρχικά τι είναι το σεξ και ύστερα να πλατιάζουν με επεξηγήσεις για την τεχνητή γονιμοποίηση σε ένα νήπιο που πιθανόν να μην καταλάβει καν για τι πρόκειται και αφετέρου η ερώτηση του "Πως έρχονται τα παιδιά στον κόσμο;" με μια ιστοριούλα για την παρουσίαση του σεξ (που δε θα κρίνουμε εμείς ποια είναι η κατάλληλη ή μη) θα έχει απαντηθεί ! Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου σε αυτό που λες για τους ετερόφυλους γονείς και για όλα αυτά τα οποία πρέπει να γαλουχήσουν τα παιδιά τους! Κάτι τέτοιο όμως,ισχύει και για τους ομοφυλόφιλους γονείς! Η όποια διαφορετικότητά τους δεν πιστοποιεί ότι θα γαλουχήσουν σωστά το παιδί τους για κάθετι διαφορετικό. Εν κατακλείδι, ένας γονιός μπορεί να ΄ναι καλός/κακός για την ανατροφή του παιδιού του ανεξάρτητα από τη σεξουαλική προτίμηση του. Η γονεϊκή συμπεριφορά δεν έχει να κάνει με το αν γουστάρεις άντρες,γυναίκες ή και τα 2! Άλλωστε μην ξεχνάμε ότι πάρα πολλά παιδιά είναι κακοποιημένα και άλλα τόσα βιώνουν ακόμη δυστυχώς τον πόνο μέσα στην ίδια τους την οικογένεια,όχι επειδή ο πατέρας τους/η μάνα τους είναι στρέιτ ή γκέι,αλλά γιατί αυτοί οι γονείς δεν είναι άνθρωποι και θα ήταν καλύτερο να μην είχαν γίνει γονείς! (Έχεις δίκιο, η "δική μας" μορφή οικογένειας δεν είναι η απόλυτη και η μόνη σωστή...Ζω σε μονογονεϊκή οικογένεια και δεν είναι λίγες οι φορές που έχω νιώσει υπερηφάνεια για τον άνθρωπο που μας μεγάλωνε και μας μεγαλώνει τόσα χρόνια τώρα, γιατί μας έχει δώσει τα πάντα, ξυπνά και κοιμάται με τη σκέψη τη δική μας...! Και άλλες οικογένειες "κανονικές" με 2 γονείς, δεν έχουν καταφέρει στο ελάχιστο αυτά που ο άνθρωπος μας παλεύει χρόνια τώρα μόνος!)
Αναρωτιέμαι ,πως ενας άνθρωπος που έχει τη δυνατότητα να συντάξει και να δημοσιεύσει ένα τέτοιο κείμενο,επιβάλει στον εαυτό του το καθημερινό του εξευτελισμό, παρουσιάζοντας την εκπομπή που παρουσιάζει,ας μην τη χαρακτηρίσω καλύτερα..Πως;;;;
μπράβο ελεονώραrespect...τι κάνεις κοριτσάκι μου εσύ εκεί μέσα στη τηλεόραση?? όταν μπορείς και σκέφτεσαι τόσο ψαγμένα πώς αντέχεις σε αυτούς τους χώρους που εργάζεσαι??θα μου πείς το λέει και η λέξη... εργάζεσαι...τουλάχιστον εσείς που έχετε πιο ηχηρό λόγο από κάποιον πολίτη να τον χρησιμοποιείται πιο συχνά για να ξυπνάτε τα ζώα του τύπου λιάγκα που εγώ προσωπικά λυπάμαι το δικό του παιδί με τέτοιο φελό που έχει για πατέρα....
Όπως πάντα τα πράγματα δεν είναι άσπρο-μαύρο.Ο Λιάγκας έβγαλε απίστευτη αμορφωσιά και κατινιά. Φυσικά δεν αμφιβάλλω ότι πέρα από το δικό του επίπεδο έκλεινε και το μάτι στην πλειοψηφία των τηλεθεατών του που έχουν τα ίδια μυαλά, ας μη γελοιόμαστε. Η Μελέτη τώρα είναι αξιέπαινη γιατί έκανε κάτι τη στιγμή που οι περισσότεροι δεν κάνουν τίποτα. Από την άλλη στην εκπομπή της δεν είπε κουβέντα, μια και αλλο το κοινό του κουτιού (αυτό ακριβώς στο οποίο απευθύνθηκε ο Λιάγκας) και άλλο του διαδικτύου.Ο Σεργουλόπουλος τέλος δεν είναι χαζός, δε μπορεί να μην είχε αντιληφθεί ότι θα ανοίξει συζήτηση γύρω από το θέμα. Έχεις ανακοινώσει ότι είσαι gay και τώρα ανακοινώνεις ότι απέκτησες γιο. Ε δε θα αναρωτηθεί ο κόσμος πώς και γιατί; Πιστεύω έπρεπε αφού το πήγε μέχρι εκεί να το πάει ένα βήμα παραπέρα και να πει για την παρένθετη μητέρα ή να πει πως θα το μεγαλώσει με το σύντροφό του. Άφησε ανοιχτή την πόρτα για κακεντρεχή σχόλια επειδή δεν ξεκαθάρισε την κατάσταση μόνος του.
ειλικρινά , δεν παρακολουθώ πρωινάδικα , αλλά πάνω κάτω γνωρίζω ποια είναι η Μελέτη ........τόσο σοφά λόγια δεν περίμενα να ακούσω !! ειλικρινά ! όχι ,μπράβο της !
επι της ουσιας: απο την μια ένα παιδί δεν ειναι κατι που παραγγελνεις! και καθε τι που συνηγορει σε αυτο ειναι προβληματικο.απο την αλλη: μακαρι ο φωτης με τον φιλο του και ο καθε φωτης που το νιώθει πραγματικα, να μπορουσαν να υιοθετήσουν, ενα απο τα παιδια που ηρθα στο κοσμο και δεν τα θελει καποιος.καταλαβαινω οτι ειναι απο δυσκολο ως αδυνατο για αυτο και δεν γράφω τίποτα παραπάνω. τέλος βλέποντας και πρόσφατα ενα σχετικο θεατρικο εργο: το παιδι για κάποιους απλά δεν έρχεται. θα πρέπει να συνεχίσεις την ζωή σου μετά και πέρα απο αυτό.
Κι όμως, στα ετεροφυλόφιλα ζευγάρια, το παιδί ειναι κάτι πού παραγγέλνεις με παρένθετη μητέρα τωρα πιά, η εστω συμφνείς να αποκρήσεις, αλλο αν η χώρα πού γεννησε τον πολιτισμό και την δημοκρατια, μετα εγκαθιδρύθηκε ο σκοταδισμός και εμεινε έτσι μέχρι το τελος των ημερών.
Μπορεί η Αρχαία Ελλάδα να γέννησε την δημοκρατία αλλά την γέννησε με πολλές ατέλειες. Είχε στους κανόνες της μια συμπεριφορά προς τις γυναίκες, ανύπαντρες και παντρεμένες που είναι ντροπή σήμερα, άλλα όχι με τα δεδομένα των κοινωνιών τότε. Τα δικαιώματα της γυναίκας ήταν ένα σκαλοπάτι πιο πάνω από αυτά των σκλάβων. Το ίδιο όπως και στην Ρώμη που οι ανύπαντρες γυναίκες ήταν αντικείμενο συνδιαλλαγής. Μόνο με την εμφάνιση του Χριστιανισμού διαβάζουμε για πρώτη φορά τα δικαιώματα της παντρεμένης γυναίκας που άρχισε να αποκτά θεωρητικά ισοτιμία, δύσκολη η πρακτική βλέπετε. Συνέχισε όμως η διδασκαλία με τους Αποστόλους και τον Απ. Παύλο στην 1η επιστολή προς Κορίνθιους παρ. 7 να δίνει συμβουλές για τον γάμο, επαναστατικές για την εποχή εκείνη. Βέβαια όπως σε όλες τις επαναστάσεις το πρακτικό αποτέλεσμα που εφαρμόζουν οι άνθρωποι απέχει πολύ από την σοφία. Δυστυχώς δεν εφαρμόστηκαν οι διδασκαλίες και οι αρχές της Χριστιανικής θρησκείας. Έχουμε μετά από αιώνες την περίφημη απάντηση της Κασσιανής στον αλαζόνα αυτοκράτορα...και η θέση της γυναίκας στην Ελληνική κοινωνία περιμένει ακόμη την πραγματική ισοτιμία με ανάλογα διακαιώματα με τις υποχρεώσεις της, ιδιαίτερα της Ελληνίδας μητέρας.
Στο θέμα των απογόνων του Αδάμ και της Εύας. Μόλις τώρα μάθαμε ότι οι άνθρωποι είχαν επαφή με άλλα ανθρωποειδή και είχαν απογόνους σε επαφές μεταξύ τους.Στην Π.Δ γράφει ότι όταν ο Θεός έδιωξε τον αδελφοκτόνο του έκανε ένα στίγμα στο σώμα ώστε να τον αναγνωρίζουν και κανένας να μην τον σκοτώσει. Αυτό σημαίνει ότι εκτός από την οικογένεια του υπήρχαν και άλλα ανθρώπινα όντα που γνώριζαν από τον Θεό για το έγκλημα αλλά δεν είχαν μέχρι τότε επαφή με τον θύτη.
Συγγνώμη αλλά έχω μερικές ισχυρές αμφιβολίες για το ποιος έγραψε το περισσότερο από το κείμενο ή τουλάχιστον το διόρθωσε. Την έχετε ακούσει να μιλάει την κοπέλα; Συμβαίνουν και θαύματα όμως ... ίσως δούμε τελικά όλα αυτά τα χλωμά αστεράκια με το λαμπρό εισόδημα να πληρώνουν τους φόρους που αναλογούν στα εισοδήματα τους. Αυτό που μου άρεσε είναι το μελετημένο... μία Εκκλησία που αρνείται να παντρέψει ανθρώπους του ίδιου φύλου... Είναι γιατί κορίτσι θέλει να ξέρει με σιγουριά ο παπάς που θα δώσει την ευλογία, ποιος είναι η νύφη και ποιος είναι ο γαμπρός. Ο Γάμος είναι Μυστήριο και όχι μυστήριο παζλ να βρούμε την νύφη και τον γαμπρό. Το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι πόσο ωραία θα ταιριάζει το νυφικό;Καλά από την μια την φτύνουμε και από την άλλη την γλείφουμε ... την Εκκλησία;Το κείμενο είχε και μερικές αλήθειες. Το αγοράκι θα μεγαλώσει εντάξει αν το ζευγάρι του δίνει αγάπη και προσοχή. Πολλά άλλα αγοράκια δεν μεγάλωσαν και τόσο εντάξει, λόγω αδιαφορίας των γονιών να δώσουν την φροντίδα, τον χρόνο τους και να τους μιλήσουν για τους κινδύνους έξω αλλά και μέσα στο σπίτι.
Εκει πού μιλάει "η κοπέλλα" διδάκτορα πανεπιστημίου εσύ, ειναι η δουλειά της. της λενε απο το περιβόητο "κοντρολ" να λεει κάποια πράγματα και απλά τα λεει. Αντιπαρερχόμενοι αυτο, και κυρίως εγώ, φτάνουμε στην εσωτερική Μελέτη πού δεν ειχει και πολύ σχεση με την "κοπέλλα". Αντίθετα, ειναι ενας άνθρωπος εξαιρετικά καλλιεργημένος, που δεν άγεται και φερεται απο την εργασια της και τα συμπτώματα της, προσγειωμένος, μεσα σε πολλές δραστηριότητες της κοινωνίας. Το θεμα των φόρων, μού φαινεται λίγο άσχετο αλλά εντάξει, δικό σου ειναι το κεφαλι. Οσο για την εκκλησία, ειναι παντού γνωστο οτι η Ελλάδα ειναι μιά θεοκρατική (δημο)κρατια πού ζει ακόμα στην επανάσταση. και εκεί θά μείνει αν δεν αποφασίσει να διαχωρισει τα δύο πράγματα, το κράτος και την εκκλησία, μαχαίρι όμως με τις οποιεσδήποτε συνέπειες, οπως έχει κάνει ακόμα και η Τουρκία απο την εποχή τού Κεμάλ. Καμμία θεοκρατική χώρα δεν προχώρησε σε κανεναν τομέα, αυτο ειναι απλά ιστορικό γεγονός.Λιάγκες και λιάγκες θα υπάρχουν σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γής αλλά και και σε όλες τις εποχές, αντίθετα Φώτηδες δεν νομίζω.. Απο την μία γιατι δεν αντέχουν την πάλη με το κατεστημένο όσο και να θέλουν ένα παιδί, απο την άλλη γιατι φοβούνται σε μιά σκοταδιστική κοινωνία να ανακοινώσουν το ότι ειναι ομοφυλόφιλοι αλλά θελουν πολύ να μεγαλώσουν ενα παιδί.
Αγαπούλα ευχαριστώ αλλά αρνούμαι την προαγωγή σε διδάκτορα, μπροστά σε σένα είμαι αγνό νήπιο στην κολακεία στο χαζοκατεστημένο διασκεδαστικής και πολιτιστικής αποπλάνησης της νεολαίας. Η πίστη σε αυτό το κατεστημένο και η αφέλεια σου είναι πολύ διασκεδαστικήΈβγαλες ποτέ τα μπαμπάκια να ακούσεις το μπουμπούκι σου να τραγουδάει; Αν είναι φωνή ταλέντο αυτή τότε σε κάποιον εδώ αρέσουν οι παρά μία τεσαράκοντα ηχητικές βουρδουλιές της μέσα σε τρία λεπτά τραγούδι. Έστω να είναι προσωπικά γούστα αυτά, αλλά το ...εξαιρετικά καλλιεργημένος άνθρωπος ... είναι το άκρον άωτον του κολακείας. Το συνηθισμένο προφορικό και διαδικτυακό της λεξιλόγιο, όταν δεν έχει διορθωτή, είναι κατάλληλο για να τρέχουμε να της ανοίξουμε την πόρτα στην τουαλέτα. Το συνηθισμένο της ... χέστηκα ... στο τέλος του λόγου της κοπέλας, μας ανησυχεί για την λειτουργία του εντέρου της.Το θέμα των φόρων είναι πάντα επίκαιρο ιδιαίτερα γι αυτούς που τους πληρώνουν υπέρμετρα, ενώ άλλοι φοροδιαφεύγουν παράνομα ή νόμιμα. Αυτά τα άτεχνα αστεράκια που πληρώνονται τόσο αδρά να τολμούν να δηλώνουν 5.000 εισόδημα και 80.000 ακίνητη περιουσία!!! Η Ελλάδα αν ήταν ποτέ θεοκρατική ..δημοκρατία όπως έχει καταντήσει η Τουρκία θα έβλεπες γύρω σου μαντίλες και καλυμμένα σώματα από την κορυφή μέχρι τα νύχια. Είσαι λάθος αγαπούλα, ακάλυπτος, και το κοπέλα δεν χρειάζεται διόρθωση εκτός αν είσαι διδάκτορας στην ανορθογραφία.
Η απάντηση έιναι πολύ ψύχραιμη και επί του θέματος. Δε γράφει τα γνωστά "αγωνιστικά" για τους γκέι αλλά θέτει ερωτήματα που μπορεί να τα προβληματίσουν και όποιον διαφωνεί μαζί της, π.χ. το θέμα της μονογονεϊκής οικογένειας και της ενδοοικογενειακής βίας. Αυτό δε σημαίνει ότι η Μελέτη έγινε ξαφνικά άλλος άνθρωπος. Το τι είναι το δείχνουν συνολικά οι επιλογές της, οι δηλώσεις της και ο τρόπος που διαλέγει πλευρές όταν φαίνεται ότι αυτές έχουν μέλλον.Η απάντησή της όμως αξίζει μπράβο. Όχι επειδή είναι υπέρ των γκέι αλλά επειδή τους υποστήριξε με επιχειρήματα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν και όχι με τσιτάτα και γενικότητες του συρμού.
ε καλά κι εσείς τώρα η Αγία Ελεωνόρα. Όντας σε ανταγωνιστικό κανάλι με παρόμοια εκπομπή και σε παρόμοιο ρόλο με το Λιάγκα, τα κίνητρα των σχολίων της είναι πολύ αμφίβολα. Δε βρίσκω ό,τι πιο κομψό το να εξαργυρώνεις το στραβοπάτημα του ""συναδέλφου"" με τη δήθεν ανωτερότητα. Στο Σταρ είσαι χρυση μου όχι δοκιμiογράφος στο New Yorker. Ένα λιτό 'διαφωνώ' έφτανε. Λάθος και του Σεργουλόπουλου που αντί να βγει να κάνει μια εκπομπή όπου θα πει ξεκάθαρα ¨είμαι γκέι, να σας συστήσω τον σύντροφο μου, να και η μητέρα, έτσι θα μεγαλώσουμε το παιδί μας", ...αφήνει χώρο σε κάθε Ελεωνόρα να αυτοχρησθεί η προστάτιδα της γκαίη πατρότητας.
Έχεις άδικο για τα "αμφίβολα κίνητρα" της Μελέτη. Πρώτον, δεν είναι αντίπαλος του Λιάγκα στην ίδια ζώνη. Δεύτερον, δεν το εκμεταλλεύτηκε στην εκπομπή της για νούμερα, αλλά έγραψε ένα κείμενο για τις απόψεις της. Τρίτον, για τους τηλε-αστέρες (ειδικά της ψωροκώσταινας) είναι πολύ σημαντικές οι δημόσιες σχέσεις. Ποτέ δε ξέρεις πότε θα χρειαστείς το "συνάδελφο".Οπότε δε πιστεύω ότι εξαργύρωσε το "στραβοπάτημα" (γκουχ, γκουχ) του Λιάγκα.
Όλα καλά με την απάντηση, διαβάζοντάς τη σε άλλο σάιτ κι εγώ πήγα να γράψω χίλια μπράβο, μέχρι που κάποιος σχολιαστής μας θύμισε τη συνέντευξη που πήρε από τον Κασιδιάρη http://www.yupiii.gr/gossip/c42479/Hlias_Kasidiarhs.html
με κατι τετοια σχολια ειναι που σκεφτεσαι σοβαρα σε τι κοσμο θα φερεις τα παιδια σου...... ο υποτιθεται και σπουδαγμενος ανθρωπος αναρωτιεται αν θα ειναι φυσιολογικο το παιδι. κι ευτυχως να λεμε που δεν αναρωτηθηκε μηπως κολλησει γκειτιδα!
προς κάποια σχόλια που ακούστηκαν για αυτό το θέμα...τι είναι η Μελέτη βρε παιδιά που δεν έχει δικαίωμα να αρθρώσει μια άποψη; γνωρίζετε πολλούς στρατευμένους εκεί έξω; ή πιστεύετε ότι η θεματολογία της εκπομπής είναι στον απόλυτο έλεγχό της; ναι μπορεί να μοιάζει υποκριτικό να έχεις κάνει αφιέρωμα στον κασίδι και μετά να κάνεις τέτοιες τοποθετήσεις ΑΛΛΑ 1ο η κοινωνία μας δεν χωρίζεται σε 3 επίπεδα, είτε είσαι αριστερός είτε φασίστας είτε κεντρώος, πολλοί άνθρωποι διαμορφώνουν διαφορετικές απόψεις για κάθε θέμα ανεξάρτητα στο προς τα που τείνουν, μην μου πείτε πως δεν υπάρχουν προοδευτικοί χριστιανοί πχ ή συντηρητικοί ομοφυλόφιλοι? 2ο θα ήθελα να ήξερα πόσοι από εσάς θα επιλέγατε π.χ. μια εφημερίδα της κακιάς ώρας και 1 στήλη τη βδομάδα έναντι μιας τρας εκπομπής με ένα καλό μισθό, αλήθεια όμως, και όχι από την ασφάλεια της ανωνυμίας σας, όσοι μπορούν να το κάνουν αυτό, ίσως δεν χρειάζεται καν να δουλέψουν3ο περιμένετε ότι θα δημιουργηθούν καινούργιοι άνθρωποι από το πουθενά και θα εξαϋλωθούν οι προβληματικοί;(αυτή την εντύπωση μου δίνει ώρες ώρες η αριστερά) οι ίδιοι που ψήφιζαν νδ/πασοκ τόσα χρόνια θα ψηφίσουν και τα επόμενα, θέλουμε να αλλάξουν; να πάρουν χαμπάρι τι γίνεται; θέλουμε να καταλάβουν; ή μόνο περιμένουμε να πάνε, όλοι όσοι δεν μας πολυαρέσουν γιατί κάποτε είχαν πει αυτό ή το άλλο, όλοι στη χα και να παίξουμε ανταρτοπόλεμο στα starbucks; 4ο αλήθεια πιστεύετε ότι έχει έλεγχο στη θεματολογία της εκπομπής;;;;5ο έκανε επιτέλους κάποιος μια πολύ καλή δήλωση και ψάχνουμε να βρούμε τι γίνεται από πίσω και αν είναι υποκριτική ή όχι; θέλουμε φάκελο φρονημάτων και πρότερο έντομο βίο για να πούμε μια γνώμη;αυτά respect Μελέτη