Δείχνει τον Χριστό να ευλογεί με το ένα χέρι και με το άλλο να κρατάει μια διάφανη υδρόγειο σφαίρα. Κάποιος μου είπε να προσέξω τα μάτια του κι ότι τον ζωγράφισαν σα μαστουρωμένο.

 

Για αιώνες κανείς δεν πίστευε ότι αυτός ήταν ένας σημαντικός πίνακας (ίσως κάποιου μαθητή του Ντα Βίντσι, έλεγαν), μέχρι που οι επιστήμονες μπόρεσαν με την τωρινή τεχνολογία να αποδείξουν ότι το 'Salvator Mundi' είναι του Ντα Βίντσι. Τώρα θα παρουσιαστεί στη National Gallery και όταν βγει σε δημοπρασία αναμένεται να σπάσει κάθε ρεκόρ.

 

Πάνω, μετά την πρόσφατη συντήρηση/αποκατάσταση. Άλλος άνθρωπος!

 

Και άλλη μια απόδειξη πως ο συναρπαστικός κόσμος της Βιομηχανίας της Τέχνης είναι βασισμένος στο παραπλανητικό παιχνίδι της υπογραφής. Είναι κάποιου διάσημου; Πανάκριβο αριστούργημα. Α, δεν είναι; Πάμε παρακάτω. Το ίδιο ίσως να πιάνουμε και τον εαυτό μας να κάνει στα μουσεία, κοιτώντας πρώτα το ταμπελάκι με τον όνομα του δημιουργού.

 

....................................................................................................................

 

 

[+]

Ένα εικαστικό συμβάν που έγινε στην Ύδρα.

 

 

Τριακόσια άτομα απ’ όλο τον κόσμο ταξίδεψαν μέχρι την Ύδρα για να παρακολουθήσουν τη video performance του Doug Aitken πάνω σ’ ένα καράβι. Διαβάστε την περιγραφή της Μαρίνας Φωκίδη, και δείτε τις μεγάλες φωτογραφίες του Σπύρου Στάβερη.