Ο μάλλον ανορθόδοξος υπουργός Υγείας που κρατούσε παρανόμως διπλά βιβλία, και πρόσφατα τουίταρε μελοδραματικά «ΣΥΛΛΑΒΕΤΕ ΜΑΣ» μπερδεύοντας τη Βαρκελώνη με τους Βάσκους, δεν ήταν πάντα ΣΥΡΙΖΑ. 

 

Στις εκλογές του 2012 που ο ΣΥΡΙΖΑ γιγαντώθηκε ανέλπιστα, αυτός ήταν με... τον Καζάκη. 

 

Μαντέψτε ποιο κόμμα υποστήριζε ο Πολάκης στις εκλογές του 2012 ?

 

Το ΕΠΑΜ του Δημήτρη Καζάκη ήταν πιο αντιμνημονιακό και απ' το ΣΥΡΙΖΑ, τόσο που υποστήριζε ανοιχτά την επιστροφή στη δραχμή. 

 

Ο Πολάκης μάλιστα είχε στείλει μήνυμα στήριξης στο οποίο διαβάζουμε «ΣΑΣ ΚΑΛΩ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟ ΕΝΙΑΙΟ ΠΑΛΛΑΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ(Ε.Π.Α.Μ.) ΜΕ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΝ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΖΑΚΗ ΠΟΥ ΦΤΙΑΧΤΗΚΕ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΠΛΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΕΝΩΘΗΚΑΝ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΤΟΠΙΟΥΣ ΥΠΗΡΕΤΕΣ ΤΟΥΣ».

 

Γραμμένο με άψογα ΚΕΦΑΛΑΊΑ, το πλήρες μήνυμα ήταν το εξής:

 

 

Το βρήκα ενδιαφέρον ως τρίβια. Ακόμα πιο ενδιαφέρον είναι πως στις εκλογές εκείνες το ΕΠΑΜ (που κατέβηκε ως ΟΧΙ με την Δημ. Αναγέννηση) πήρε μόλις 0,92%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ είχε τρομερή άνοδο (+12% απ' τις προηγούμενες εκλογές) και πάνω από 1 εκατομμύριο ψήφους. 

 

Όπως είναι προφανές, ο Πολάκης ξαφνικά συνειδητοποίησε πως είχε ποντάρει στο λάθος άλογο, και όπως μαθαίνουμε απ' το βιογραφικό του, εντάχθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ άμεσα, το ίδιο έτος (2012), αφήνοντας σύξυλο τον Καζάκη.

 

Σύντομα θα αντάλλαζε την αντιμνημονιακή δραχμή του ΕΠΑΜ με την Καρέκλα του ΣΥΡΙΖΑ, και η συνέχεια είναι γνωστή:

 

Αντάρτης στα λόγια και στο Facebook, «ναι σε όλα» στη Βουλή.