ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
25.8.2020 | 10:04

Συγκατοίκηση

Με το αγόρι μου είμαστε 3 χρόνια μαζί. Εγώ 27 αυτός 29. Τον τελευταίο καιρό λοιπόν βλέποντας ότι τα περισσότερα ζευγάρια που ξέρουμε, έπιασαν σπίτι μαζί, ακόμα και φίλοι μας που είναι μόνοι χωρίς σχέση, άρχισα να σκέφτομαι έντονα ότι είναι καιρός να μείνουμε κ εμείς μόνοι μας. Το σκέφτομαι από καιρό είναι η αλήθεια,απλά τώρα βρήκα την αφορμή να ανοίξω τέτοια συζήτηση. Παιδιά κάλοι χρυσοί οι γονείς του αλλα δε μπορώ να μαι συνέχεια μαγκωμενη, να μην κάνω φασαρία, και φυσικά δε φταινε αυτοί εγώ πάω σπίτι τους. Θέλω να κάτσω μ τόν καλό μου στον καναπέ μας, με τα εσώρουχα που λέει ο λόγος. Ασε που έτσι θα καταλάβουμε κ αν μπορούμε να κανουμε κάτι πιο σοβαρό μαζί. Δουλεύουμε και οι 2 και θα μπορούσαμε να συντηρήσουμε μαζί ένα σπιτι. Μόνη μου δε θα μπορούσα, οκ. Κάθε φορά που του το λέω κάνει την πάπια σε σημείο να αρχίσω να σκέφτομαι ότι μάλλον δε θέλει. Είναι καλομάθημενος από το σπίτι του κ γενικά δεν έχει μείνει ποτέ μόνος. Τι κάνω?
9
 
 
 
 
σχόλια
Στα 29 δεν "είναι καλομάθημενος από το σπίτι του κ γενικά δεν έχει μείνει ποτέ μόνος", αλλά ένας κακομαθημένος βουτυρομπεμπές που περιμένει την αντικαταστάτρια της μαμάς. https://youtu.be/yBAwTiuDHAA
Η επιθυμία σου είναι απολύτως φυσιολογική. Πρέπει να το συζητήσετε. Αν ο δισταγμός του έχει εύλογη βάση (πχ αν φοβάται αν θα είναι σε θέση οικονομικά να το υποστηρίξει) οκ, το εξετάζετε και πράττετε αναλόγως. Αν πάλι έχει βολευτεί στις ανέσεις του να μένει με τους δικούς του, δεν μπορείς να κάνεις κάτι ούτε αξίζει να προσπαθήσεις να τον μεταπείσεις. Και πάλι...το εξετάζεις και πράττεις αναλόγως.
Αυτό το "κάνει την πάπια" ποτέ δεν το κατάλαβα. Εμένα ποτέ κανείς δε μου κάνει την πάπια. Τους αναγκάζω να μιλήσουν ξεκάθαρα. Επομένως να αφήσεις τα γύρω γύρω και να του το θέσεις με μεγαλύτερη ευθύτητα.
Απλα το συζητας μαζι του και αν δεν θελει ε δεν μπορεις να τον πιεσεις.Μπορεις να του προτεινεις να νοικιασετε και να μεινετε καπου σε ενα σπιτι δοκιμαστικα δηλαδη για ενα τριμηνο να δειτε πως θα παει ολο αυτο το αναμεσα σας και εκει πανω θα εχεις βγαλει και τα συμπερασματα που θες.
Δεν έχει λόγο να στερηθεί τις ανέσεις και την περιποίηση που λαμβάνει μένοντας με τους γονείς του. Συν τα χρήματα που δεν ξοδεύει εκ του λόγου αυτούΠροφανώς τα "οφέλη" της συγκατοίκησης μαζί σου δεν είναι αρκετά ελκυστικά. Γι'αυτόν.
Εσύ θέλεις, αυτός δεν φαίνεται να θέλει, άρα προκύπτει ότι τελικά δεν θέλετε. Και είναι απαραίτητο αυτό το έρμο το "θέλετε" για να προχωρήσετε σε συγκατοίκηση. Επίσης, απαραίτητο είναι το να υπολογίσεις όλα τα διόλου ευκαταφρόνητα έξοδα που θα έχεις πριν την μηνιαία συντήρηση (εύρεση σπιτιού, αγορά οικοσκευής, προκαταβολές ενοικίου, βαψίματα, συνδέσεις φως/νερά/τηλέφωνα, κλπ).Εγώ στη θέση σου, θα ανέβαλα για αργότερα αυτή τη συζήτηση αφού δε με παίρνει το κλίμα. Από την άλλη, αν νομίζεις ότι θέλεις να εκβιάσεις την κατάσταση γιατί σπίτι θέλεις, τώρα το θέλεις, κάνε την προσπάθειά σου με ότι ρίσκα έχει αυτή.
Τι κάνεις; Να του αλλάξεις γνώμη δεν γίνεται. Οπότε διάλεξε τι είναι πιο σημαντικό. Να συνεχίσεις με αυτόν τον άνθρωπο καταπιέζοντας τις ανάγκες σου για όσο χρόνο αντέξετε ή να ψάξεις να βρεις κάποιον που να σε κάνει πραγματικά ευτυχισμένη; Το που θα μείνει ένα ζευγάρι είναι απο τα πιο σημαντικά ζητήματα μιας σχέσης, αν δεν υπάρχει συμφωνία πως θα προχωρήσετε;
Μπορεί να αγωνιά για τα έξοδα σε περίπτωση που μείνετε μόνοι σας.Συζητήστε μεταξύ σας με ειλικρίνεια όλες τις περιπτώσεις, πώς σκέφτεστε το κοινό σας μέλλον κι αν όντως είναι καλομαθημένος και δεν σκέφτεται να ρισκάρει να φύγει από την ασφάλειά του, αν συμβαίνει αυτό και δεν υποχωρεί, πες του ότι θα σε χάσει.Πρώτα όμως συζητήστε όλες τις αγωνίες σας με ειλικρίνεια και βάλτε κάτω όλα τα υπέρ και τα κατά που έχει η απομάκρυνση από την ασφάλεια.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ