ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
10.6.2014 | 02:45

ιατρική και φαρμακευτικη

Σπουδάζω φαρμακευτική. Αναγνωρίζω τη σημασία του γιατρού, ασκεί λειτούργημα και, ναι, οφείλουν να μπαίνουν οι καλύτεροι! Η ιατρική είναι ενδιαφέρουσα σχολή, μα πώς αλλιώς αφού αφορά την ίδια τη ζωη. Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι πως αρκετοι φοιτητές ιατρικής και όχι μόνο σπεύδουν να υποβαθμίσουν τη σχολή και τον κλάδο μας, να μας αποκαλεσουν απλούς "μαγαζάτορες" και γενικά να θεωρούν πως είμαστε wannabe γιατροί! Και όλα αυτά βέβαια ξεκινούν όχι από το γεγονός ότι η φαρμακευτική είναι Επιστήμη λιγότερο σημαντική από την ιατρική , αλλά απο το ότι ο φοιτητής της φαρμακευτικης έγραψε λιγότερο στις πανελλήνιες από αυτόν της ιατρικής! Και θα πω ,παιδιά ξεκολλήστε από την βαθμοθηρια και τον μικροαστισμο, δεν κρίνει τη ζωή και τις επιλογές μας!
1
 
 
 
 
σχόλια
Λιγότερο σημαντική από την Ιατρική πιστεύω πως είναι η φαρμακευτική. Το θέμα είναι πως οι κύριοι υπεύθυνοι για αυτήν την άποψη που έχει επικρατήσει για τους φαρμακοποιούς είναι οι ίδιοι οι φαρμακοποιοί. Οι ''μέσοι'' φαρμακοποιοί κάνουν αυτό ακριβώς που τους κατηγορούν οι γιατροί, είναι μαγαζάτορες και όλη η δουλειά τους είναι να διαβάζουν την συνταγή που έδωσε ο γιατρός και να πιάνουν το κουτί από τον πάγκο. Εγώ ήθελα και κατάφερα να περάσω ιατρική όταν έδινα πανελλήνιες αλλά εάν περνούσα φαρμακευτική αυτό ακριβώς το πράγμα ήθελ να μην γίνω: ένας μαγαζάτορας. Γι αυτό και για μένα οι πραγματικοί φαρμακοποιοί είναι αυτοί που δουλεύουν στα εργαστήρια, στις φαρμακοβιομηχανίες, και γενικότερα που ασκούν το επάγγελμα του φαρμακοποιού και όχι του πωλητή. Στην τελική και στο Σουπερ Μαρκετ να πάω μπορώ να αγοράσω ένα φάρμακο (οσονούπω). (Μην πει κανείς ότι ο φαρμακοποιός σου λέει την δοσολογία, αυτό είναι υπεύθυνος να το κάνει ο γιατρός)Υπάρχει μεγάλη μερίδα ατόμων που μπαίνουν φαρμακευτική επειδή δεν μπόρεσαν να πιάσουν ιατρική. Υπάρχει μεγάλη μερίδα που βάζει φαρμακευτική πάνω από την ιατρική γιατί κοιτάει το συμφέρον της. Υπάρχει και μια μερίδα παιδιών που μπαίνουν επειδή γουστάρουν να είναι φαρμακοποιοί με όλη την έννοια της λέξης. Μόνο γι αυτούς δεν αξίζει να υποβαθμίζεις την φαρμακευτική ως σχολή.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ