ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
10.4.2020 | 23:47

Εξομολόγηση.

Σε όλη μου τη ζωή πίστευα ότι ήμουν καλός άνθρωπος. Ήταν κάτι που το πίστευα χωρίς όμως να ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Προσπαθούσα να φαίνομαι καλός και το είχα πιστέψει. Αυτό το παραμύθι που έλεγα στον εαυτό μου κατέρρευσε όταν συνειδητά έκανα μια πράξη για να ωφεληθω που είναι μη ηθική, τόσο γενικά όσο και προσωπικά και μου κόστισε ακριβά (Δεν έκανα κάτι το εγκληματικο). Αν δεν μου είχε στοιχίσει ειμαι σιγουρος ότι θα την ξανάκανα.Πέρασα ένα μεγάλο χρονικό διάστημα με τις ενοχές να με τρώνε ζωντανό και μη μπορώντας να ζήσω με τον εαυτό μου. Αυτά τα συναισθήματα ένιωθα ότι ήταν η τιμωρία μου. Εκεί κατάλαβα πόσο σκοτάδι έχω μέσα μου και πόσο κακός άνθρωπος είμαι πραγματικά. Το παράδοξο είναι ότι πλέον γίνεται το αντίθετο από ότι γινόταν στην αρχή. Πράττω το σωστό χωρίς να προσπαθώ αλλά νιώθω ο χειρότερος άνθρωπος που έχει υπάρξει ποτέ.
8
 
 
 
 
σχόλια
Συγγνώμη αλλά θα το πω. Δεν ξέρω τι είδους πράξη έκανες πραγματικά αλλά διαβάζοντας σε αντιλαμβάνομαι πως είναι κάτι άσχημο κι εφόσον έγινε συνειδητά δεν μπορώ να αναρωτηθώ άλλο παρά το τι ειδους άνθρωποι υπάρχουν. Ειλικρινά τρομάζω.
Πολλοί λίγοι άνθρωποι είναι εντελώς καλοί ή εντελώς κακοί. Οι περισσότεροι είμαστε 50-50. Επίσης, ο πραγματικά κακός, δεν έχει τη συναίσθηση ότι είναι κακός.
Είναι καλό να γνωρίζεις ότι είσαι ικανός για καλές και κακές πράξεις (όπως όλοι μας) χωρίς να βλέπεις τον εαυτό σου παραμορφωτικά. Πάντως καλό είναι να μη πηγαίνεις από το ένα άκρο στο άλλο, εκτός κι αν απλά θες δογματικές απόψεις για να 'χεις το κεφάλι σου ήσυχο.