Στο σημερινό «Α μπα»: ένα τέλειο τιπ

Στο σημερινό «Α μπα»: ένα τέλειο τιπ Facebook Twitter
91

__________________
1.

 

Αμπα και σχολιαστές,
Είμαι μία κοπέλα 37 χρονών. Πριν ένα χρόνο γνώρισα από κοινούς γνωστούς έναν τύπο που με φλέρταρε έντονα. Ίσα ίσα που άρχισε να μου αρέσει εξαφανίστηκε. Υπέθεσα ότι απλώς δεν με γουστάρει αρκετά και τον ξέχασα. Ένα χρόνο μετά, επειδή ο κόσμος είναι πολύ μικρός και η Αθήνα ακόμη μικρότερη, βρίσκομαι να δουλεύω στο διπλανό γραφείο με την αδερφή του, από την οποία έμαθα μέσες άκρες τι είχε συμβεί. Τα κενά γέμισε ο κοινός γνωστός.
Ο τύπος στα 40 του χώρισε από μία σχέση 12 ετών με συγκατοίκηση. Για να μην επιστρέψει στη μαμά του, νοίκιασε ένα σπίτι και έκανε ελεύθερη σχέση με μία κοπέλα χωρισμένη με παιδιά. Αφού εξασφάλισε το σεξ άρχισε να βγαίνει συνέχεια και να φλερτάρει. Ξαφνικά όλοι (συγγενείς, φίλοι, γνωστοί, συνάδερφοι, γείτονες, γνωστοί γνωστών) είχαν να του γνωρίσουν και μία κοπέλα. Τουλάχιστον. Επίσης όλοι οι φίλοι- γνωστοί κτλ τον καλούσαν να βγει μαζί τους. Κάπως έτσι βρέθηκε στην παρέα μου. Μόλις είδε ότι δεν έπεφτα κατευθείαν και χρειαζόταν προσπάθεια, σταμάτησε να ασχολείται μαζί μου. Άλλωστε υπήρχαν πολλές υποψήφιες.(Πάντως έπεσα μέσα στο απλώς δεν με γουστάρει αρκετά!!!) Μετά από κάποιους μήνες η χωρισμένη με τα παιδιά που όλο αυτό το διάστημα εκτός από σεξ, πρόσφερε και μαγειρεμένο φαγητό και στη συνέχεια καθάριζε και το σπίτι του, άρχισε να του ζητά κανονική σχέση. «Μα ήμουν ξεκάθαρος από την αρχή» της είπε και ας έπεφτε με τα μούτρα στο φαγητό και ας γλύτωνε τα λεφτά για την καθαρίστρια. Τη χώρισε. Τώρα όμως δεν είχε ούτε σεξ, ούτε φαγητό, ούτε καθαρό βρακί να φορέσει. Αποφάσισε να κάνει σχέση. Βρήκε την πιο μικρή και πιο πλούσια από αυτές που γνώρισε όλο αυτό διάστημα και την παντρεύτηκε μέσα σε δύο μήνες.
Ευτυχώς ήμουν πολύ τυχερή και γλύτωσα από αυτόν τον άθλιο τύπο, αλλά είμαι εκνευρισμένη και ρωτάω: γιατί ένας άντρας στα 40 θεωρείται κελεπούρι ακόμη και αν είναι άθλιος και όχι μία γυναίκα; Γιατί μόλις χωρίζει ένας άντρας στα 40 τρέχουν να τον γνωρίσουν σε κόσμο και τον θέλουν στις παρέες ενώ αν χωρίσει μία γυναίκα αντίστοιχης ηλικίας την αντιμετωπίζουν ως κακομοίρα; Γιατί δεν μπορώ να χωνέψω αυτή την αδικία; Φταίει η αριθμητική διαφορά, ότι οι γυναίκες είμαστε περισσότερες; Γι αυτό είμαστε έτοιμες να χάψουμε ότι μας λέει κάποιος; Γιατί δεν μπορούμε να δούμε ξεκάθαρα όταν είμαστε εμπλεκόμενοι;
- Γατούλα


Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

Βρε Γατούλα, η εξήγηση που βρίσκεις είναι ότι είμαστε περισσότερες;


Δεν είμαστε καν περισσότερες στις ηλικίες αυτές. Περισσότερες στον γενικό πληθυσμό επειδή οι άντρες πεθαίνουν ένα χρόνο ή δύο πιο πριν κατά μέσο όρο. Περισσότερες στο γηροκομείο, ίσως. Όχι γενικώς. Αυτό είναι άλλος ένας μύθος που συντηρείται πατριαρχικά για να νομίζουμε ότι όλοι οι άντρες είναι κελεπούρια. Που μας φτάνει στην απάντηση. Η απάντηση είναι «διότι, πατριαρχία». Και είναι λίγο αποκαρδιωτικό που είσαι 37 και αυτό δεν έχει ακόμα ξεκαθαρίσει μέσα σου, που δεν έχει κατασταλάξει μέσα σου, ώστε να ξέρεις πού πατάς και πού πηγαίνεις. Ελπίζω να ακολουθείς τις τελευταίες εξελίξεις με τα #metoo. Ενημερώσου λίγο περισσότερο για αυτά τα θέματα. Δεν θα χωνέψεις ποτέ την αδικία, θα θυμώσεις ακόμη περισσότερο. Αλλά πρέπει να ξέρεις και το γιατί.

__________________
2.

Αγαπητη α μπα ηθελα να σ αναφερω ενα περιστατικο που με εχει φερει σε δυσκολη θεση τον τελευταιο καιρο στο γραφειο και θ ηθελα να μ πεις την αποψη σου. Εργαζομαι σε ενα γραφειο σε διπλανη πολη εδω κ αρκετα χρονια . Καθοτι εργαζομαι και σε γραφειο θεωρω μεγαλη απολαυση το να πινω ενα καφεδακι την ωρα της εργασιας μου . Για να μην ξοδευω καθε μερα χρηματα στο ντελιβερι και να μ φευγει ενα 2 ευρω σχεδον καθημερινα φροντιζω σχεδον παντα ν αγοραζω ενα πακετο καφε και να το ετοιμαζω εκει. Ωστοσο καποιες φορες παραγγελνουμε με μερικες συναδελφους κ ιδιαιτερα οταν με ρωτανε αν θελω καφε οταν προκειται να παραγγειλουν συνηθως δε λεω οχι . Τον τελευταιο καιρο μας μειωσαν τους μισθους κ ετσι επειδη εχω αρκετα παγια εξοδα καθως και τα προσωπικα μου εξοδα αλλα κ τα εξοδα μετακινησης ειμαι λιγο εως κ πολυ περιορισμενη οικονομικα και γι αυτο το λογο λεω περισσοτερα οχι. Το θεμα ειναι οτι εχω αντιληφθει οτι εχει συζητηθει πισω απο την πλατη μου οτι ειμαι τσιγκουνα επειδη δεν παραγγελνω καφε. Αυτο το εχω καταλαβει απο μερικα σχολια του τυπου : "ελα μωρε παρε κ εσυ σημερα ενα καφεδακι τι ψυχη εχει ;" ή "παρε και θα σε κεράσω εγω ενα σήμερα" ή σε περιπτωση που παρω καφεδακι "σταματησες να κανεις οικονομια? "
Να σημειωσω εδω οτι ζουμε χωριστα με τον φιλο μου και ετσι πινω καθε μερα σχεδον σε καφετερια καφε κ ετσι το θεωρω σπαταλη να πληρωνω και δευτερο καφε απ εξω την ιδια μερα . Επισης να σημειωσω και κατι αλλο οτι εχω δεχτει κερασμα αλλα εχω ανταποδωσει κιολας . Οπως καταλαβαινεις αυτα τα σχολια που γινονται με φερνουν σε δυσκολη θεση λες και ειναι ντροπη καποιος να κανει οικονομια η τελοςπαντων να μη θελει να ξοδεψει τα λεφτα του . Ειλικρινα ομως λεω να μη δινω σημασια γτ δεν ειναι κ τοσο τραγικα και προσπαθω να τα ξεχναω. Σημερα ομως ενιωσα οτι πραγματικα με προσβαλλαν καθως οταν μπηκα στο γραφειο πλησιασα στην κουζινα ειπα καλημερα και ανοιξα το ντουλαπι της κουζινας λεγοντας " εφερα καφε" εννοωντας οτι αν θελουν να παρουν μπορουν και βαζοντας τη συσκευασια μεσα. Η απαντηση που πηρα ηταν : "σε επιασαν παλι οι τσιγκουνιες σου ;" και εγω η χαζη απαντησα δηθεν σαν χιουμορ :"ε δε σταματησαν και ποτε αφου το ταμειο μου ειναι αδειο εδω και καιρο ... " . Ειλικρινα δεν ξερω γτ δικαιολογηθηκα και ηθελα ν δειξω οτι ειμαι ανετη. Δεν ξερω καν αν πρεπει να στεναχωριεμαι τοσο πολυ για το σχολιο αυτο η να θυμωσω. Το μονο που ξερω ειναι πως αυτο το θεμα οσο χαζο κ αν ακουγεται με κανει να νιωθω αβολα και μετα το σημερινο σχολιο δεν μπορω να τ βγαλω απ τ μυαλο μου. Τι θα απαντουσες στη θεση μου ;
- Μαρια


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

Να κοιτάνε τη δουλειά τους και να μην ξανασχοληθούν με το πώς και πόσο καφέ πίνεις. Κάνε το γρήγορα και γίνε δυσάρεστη. Θα σε κουτσομπολέψουν εννοείται, αλλά αν δουν αντίσταση θα το αφήσουν και θα αρχίσουν να κουτσομπολεύουν κάτι άλλο, κάποιον άλλον. Μη φοβάσαι γιατί σε κουτσομπολεύουν ήδη, δεν έχεις κάτι να χάσεις. Όσο το αφήνεις και δικαιολογείσαι, τόσο θα συσπειρώνονται αυτοί και την αδυναμία απάντησης θα την πάρουν για συνολική αδυναμία και υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να αρχίσουν τον εκφοβισμό για άλλα θέματα. Οι άνθρωποι σε περιορισμένο περιβάλλον με καθεστώς ανταγωνισμού λειτουργούν ως αγέλη. Πάτα πόδι και βάλε τα όρια σου. Και πρόσεχε.


__________________
3.

Α μπα; μου γεια σου!
Συνέχεια σου γράφω, συνέχεια με βοηθάς , αλλά αυτή τη φορά το πρόβλημα δεν είναι εξ'ολοκλήρου δικό μου.
Που λες έχω ένα αδέρφι μεγαλύτερο από μένα , τρελή αδυναμία , είμαστε τέλεια μαζί , ομάδα για πάντα.
Το αδέρφι γνώρισε κοπελιά , ερωτεύτηκε σφόδρα και μέσα σε 8 μήνες τσουπ και η πρόταση γάμου.
Όλα καλά μέχρι εδώ, δεν σχολιάζω αν είναι νωρίς ή όχι. Έτσι ένιωσε έτσι έκανε και μαγκιά του. Το πρόβλημα είναι οι γονείς. Και ειδικά η μητέρα. Η οποία δε θέλει να το χωνέψει με τίποτα. Για να σε βάλω λίγο στο κλίμα , οι γονείς μας είναι παλαι(ολιθικ)ων αρχών. Ποτέ δεν είχαμε ουσιαστικές σχέσεις, ποτέ δε συζητήσαμε για ερωτικές σχέσεις ή γενικά επί ουσιαστικών θεμάτων. Ίσως γι αυτό με το αδέρφι είμαστε τόσο ομάδα ,γιατί για πολλά χρόνια παλεύουμε μαζί ενάντια στο συντηρητισμό. Στο θέμα μας λοιπόν , το αδέρφι ποτέ δεν είχε γνωρίσει κορίτσι στους γονείς (ομοίως και εγώ αγόρι -γενικά κρυβόμαστε), αλλά όταν ερωτεύτηκε σφόδρα , είχε την επιθυμία ο καψερός να τους γνωρίσει τη ΜΙΑ .Ε δεν μπορείς να φανταστείς τι έγινε σπίτι: επί μία εβδομάδα μαλώναμε και φωνάζαμε γιατί η μητέρα κυρίως δεν ήθελε: θεωρούσε ότι είναι νωρις. Εν πάσει περιπτώσει , πέρασε το χατίρι του αδερφού , τη δέχτηκε σπίτι , της έκανε το τραπέζι αλλά όλα αυτά με μούτρα μέχρι το πάτωμα. Στη συνέχεια, όταν ήρθε η πρόταση γάμου και η νύφη μου (πλεον)είπε το ΝΑΙ , το αδέρφι το ανακοίνωσε στου γονείς .Η αντίδραση ; Κλάμα και οδυρμός και άρνηση αποδοχής, ένα μοτίβο χειρότερο από το πρώτο συμβάν που ανέφερα. Το κερασάκι στην τούρτα ήταν όταν οι γονείς της νύφης ζήτησαν (ΕΝΤΕΛΩΣ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ) να γνωρίσουν τους γονεί μας: ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟΠΡΕΠΕΣΤΑΤΟ ΟΧΙ.
Φυσικά η νύφη μου δεν είναι χαζή , τα έχει καταλάβει όλα , και μάλιστα το αναφέρει συχνά πυκνά ότι η μητέρα μου είναι παντελώς αδιάφορη στο πρόσωπό της.
Αυτό που συμβουλεύω και την ίδια και τον αδερφό μου είναι ότι αφενός από τη στιγμή που βλέπει ότι μέλλων άντρας της, δεν είναι "μαμάκιας" και δεν κάνει ό,τι του πει η μαμά του , αλλά αφοσιώνεται στην ίδια , δεν πρέπει να ανησυχεί καθόλου. Αφετέρου γνώμη μου είναι ότι ο αδερφός μου πλέον φτιάχνει τη δικιά του οικογένεια οπότε εμείς αναγκαστικά μπαίνουμε σε δεύτερη μοίρα.
Πάει λίγος καιρός που πλέον δεν μένει μέσα στην τοξικοτητα του σπίτιού , αλλά ρε Α Μπα μου , τα τραβάω όλα εγώ. Ακούω καθημερινα τα εξ αμάξης τόσο για τη νύφη όσο και για τον αδερφό μου. Της έχω πει της μάνας να μη μιλάει μπροστά μου (και πίσω από την πλάτη του αδερφού μου κατά την προσφιλή της τακτική )έτσι γι αυτούς , δεν καταλαβαίνει. Αγριεύω και της μιλάω άσχημα , καταλήγουμε σκοτωμένες. Προσπαθώ να της εξηγήσω ότι δεν είμαστε στο 1950 με το μαλακό , δε βγάζω άκρη.
Δεν αντέχω άλλο. Θέλω να με(μας) αφήσει στην ησυχία μου (μας)
Όλοι λένε να της δώσουμε χρόνο να το αποδεχτεί , αλλά περνάει ο χρόνος και αυτή γίνεται χειρότερη.
Τι να κάνω (κάνουμε) ;


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

Τίποτα.


Δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα, ούτε χρειάζεται να κάνετε τίποτα. Ούτε να καταλάβει χρειάζεται, ούτε να της εξηγήσετε χρειάζεται. Αυτό που χρειάζεται είναι να μην τρελαθείτε, δηλαδή να μην σας τρελάνει. Γίνεται χειρότερη επειδή όλοι προσπαθείτε να την κάνετε να μπει στον δικό σας κόσμο.


Αυτή τη στιγμή ζει από αυτή την ένταση. Θα το αναμοχλεύει για να τη νιώθει όσο πιο ισχυρά γίνεται. Οι αντιδράσεις σας τροφοδοτούν το τέρας. Ο αδερφός σου έχει πάρει τις αποστάσεις του. Εσύ, αν δεν μπορείς να φύγεις, πρέπει τουλάχιστον να φεύγεις από το δωμάτιο. Χωρίς κουβέντα. Μόνο έτσι σβήνεις τη φωτιά. Μην σκοτώνεσαι, μην τσακώνεσαι, μην εξηγείς, μη φωνάζεις. Την αναζωογονείς και αδειάζεις τις μπαταρίες σου. Είναι πολύ ωραίο που έχετε τα αδέρφια τόσο καλή σχέση. Μην την αφήνετε να ζει μέσα από εσάς. Πες το και στον αδερφό σου για να έχετε κοινή τακτική. Και η νύφη, έχεις δίκιο, δεν χρειάζεται να ανησυχεί για την σχέση της (όμως της έτυχε πεθερά λαχείο, αυτό να λέγεται).


__________________
4.


Α Μπα, καλησπέρα. Είμαι η Μ. κι είμαι 34. Χαμηλών τόνων, ευγενική κι ελαφρώς απαισιόδοξη. Αυτο που με απασχολεί είναι το εξής: εχω θέμα στο να έρχομαι σε σύγκρουση με τους άλλους. Για να γίνω πιο συγκεκριμένη, δε φοβάμαι να πω τη γνώμη μου για κατι αν με βρίσκει αντίθετη. Επίσης, σε ο,τι αφορα σε θεματα δικαιοσυνης, είμαι η πρώτη που θα υπερασπιστει τον εκάστοτε αδικημένο η. Ωστόσο, οταν η "διένεξη" ειναι πιο προσωπικη,αφορα δλδ εμένα, εκει καταπίνω τη γλωσσα μου. Νιωθω οτι ολο αυτο το αισθημα με κατακλύζει και φοβάμαι πως δε θα μπορώ να εκφραστώ κόσμια, πως θα πω χοντραδες και θα χασω το δικιο μου. Στη σχέση μου με την οικογένεια μου δεν το εχω καθολου αυτο το θεμα, αντιθετως, ειμαι χείμαρρος. Με τη σχέση μου, αλλες φορές ισχυει η μια αντιμετώπιση, άλλες η αλλη. Με φίλους και γνωστούς, χάνω τη μπάλα. Θυμάμαι δυο φορές που απομακρύνθηκα παντελως απο δύο φίλους χωρις να τους πω ποτέ το λόγο που με πλήγωσαν. Για τη μια περίπτωση μετανιώνω. Καμία βοηθεια;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

Θετικότατο το γεγονός ότι αναγνωρίζεις ένα σου ελάττωμα. Αν δεν μπορείς να το δεχτείς και να το έχεις υπόψη σου (ώστε να μην κατηγορείς τους άλλους, την κοινωνία, ή το σύμπαν) και θέλεις να βελτιωθείς, τότε χρειάζεται εσωτερική παρατήρηση, αστυνόμευση, και σταδιακή και συνεχόμενη προσπάθεια. Αν θέλεις πραγματική αλλαγή, πρέπει να πας σε ψυχολόγο, για να βρεις την πηγή αυτής της συμπεριφοράς και να την αντιμετωπίσεις με γενναιότητα.


__________________
5.

Πολυαγαπημένη μου Αμπα, γειά σου!
"Τα προβλήματα που έχουμε με τους άλλους είναι ο καλύτερος καθρέφτης του εαυτού μας."... γράφεις σε μια πρόσφατη απάντησή σου. Συμφωνώ απόλυτα.
Το θέμα μου είναι το εξής: έχω σοβαρό πρόβλημα με κάποιους άντρες, οι οποίοι τόσο ευγενικά και όμορφα πλησιάζουν γυναίκες, σε πρώτη φάση είναι τόσο ρομαντικοί-ενθουσιώδης-ευγενικοί και όλα τα καλά...μόλις όμως γνωριστούν λίγο καλύτερα (και συνήθως μετά το σεξ) αρχίζουν και την κάνουν με ελαφρά πηδηματάκια. Ναι, το καταλαβαίνω πως μπορεί απλά να μη γουστάρουν κάτι παραπάνω, αλλά το στοματάκι τους γι'αυτό το έχουν, δεν μπορούν να το ξεκαθαρίσουν? ΄Η μπορεί στην πορεία κάτι να μην τους άρεσε, κάτι να τους χάλασε, εννοείται. Πάλι νομίζω πως μπορούν να το εξηγήσουν, με ωραίο τρόπο. (Ναι, μιλάω για έναν συγκεκριμένο αυτή τη στιγμή, ο οποίος με έχει σε αναμμένα κάρβουνα, όμως είμαι σίγουρη ότι είναι αρκετοί εκεί έξω).
Τι μπορεί, λοιπόν, αυτό μου το πρόβλημα να καθρεφτίζει για την προσωπικότητά μου??
Σε ευχαριστώ πολύ πολύ!
- γκρρρρρ


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

Όταν λέμε τους άλλους, εννοούμε τους άλλους, και όχι έναν συγκεκριμένο. Από ένα περιστατικό δεν μπορείς να βγάλεις συμπεράσματα για τον εαυτό σου. Ναι, υπάρχουν κι άλλοι τέτοιοι, αλλά αν δεν τους τραβάς κατ' επανάληψη, δεν υπάρχει κάτι για να αναλύσουμε. Τώρα μας λες ότι έκανες σεξ με κάποιον και αυτός εξαφανίστηκε. Λες να υπάρχει πιο στάνταρ ιστορία από αυτή; Αυτό που καθρεφτίζεται στην προσωπικότητα σου αυτή τη στιγμή είναι η απειρία, που γίνεται προφανής από την απορία. Μπορεί να γίνει και ωραίο λαϊκό τραγούδι.


__________________
6.

Ευχαριστώ κατ αρχην για τα οσα διαβαζω στη στηλη σου, πραγματικά με βοηθούν να καταλάβω τον εαυτό μου και τους γυρω μου.
Νιωθω την αφορητη ανάγκη για έναν άνθρωπο διπλα μου, λαχταραω μια ζεστη αγκαλιά. Έχω χρόνια να κανω σχέση, να νιωσω συντροφικοτητα, να δεχτω αγάπη.
Εχω χωρίσει εδω και 6 χρόνια μετά απο σύντομο, άσχημο γάμο και το παιδι πλεον ειναι 9. Ως μονη μητερα εχω απειρες υποχρεώσεις, τα βγαζω περα μονη μου και οσο μπορω προσπαθω να εχω κοινωνική ζωη. Δεν εχω κανει καμια σχέση εδω και 6 χρονια και η αληθεια ειναι οτι με προσεγγιζουν πολλοι άντρες. Μολις αντιληφθουν ηλικια (ειμαι 44) και παιδι, ειτε εξαφανίζονται, ειτε δειχνουν ξεκαθαρα οτι θελουν μονο σεξ.
Προσπαθω να καταλαβω το δικο μου λαθος. Με βρισκουν σεξυ (η πρωτη εντυπωση), οταν ομως μιλησουν λιγο παραπανω βλεπουν οτι υπαρχει κατι αλλο περα απο "μια σεξυ σαρανταρα".
Οσον αφορα στο ντυσιμο μου, το μονο που απομενει ειναι ν αρχισω να φοραω φαρδια και ακομψα ρουχα και δεν το θελω. Η συμπεριφορα μου ειναι σοβαρη, επιφυλακτικη, δεν πιστευω οτι προκαλω. Δεν μπορω να καταλάβω αν δινω εσφαλμενη εικόνα, θεωρω οτι δεν δινω. Τι φταει και με προσεγγιζουν μονιμως αντρες που επιζητουν μονο σεξ; να σημειωσω οτι οι εξοδοι μου ειναι περιορισμενες σε μια φορα την εβδομάδα και δεν εχω κοινωνικο κύκλο ευρύ.
Ενδομυχα φοβαμαι οτι ακομη και αν γνωρισω καποιον που να ενδιαφερθει για μενα, δεν θα μείνει κοντα μου με τοσο βαρυ προγραμμα που εχω.
Δεν ξερω αν εδωσα αρκετα στοιχεια για καποια απαντηση..
Ευχαριστω για το χρονο σου.
- Μια καποια λυση


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

Δεν υπάρχει κάτι κακό στο να είσαι σέξυ και να σε θέλουν για σεξ. Τίποτα εσφαλμένο. Αντιθέτως, τι ωραία που είσαι ελκυστική και σε πλησιάζουν οι άλλοι.


Το εσφαλμένο είναι ότι ψάχνεις την συντροφικότητα βάζοντας την πρώτη, με το σεξ να είναι γαρνιτούρα. Η συντροφικότητα, η αγάπη, η επικοινωνία, έρχεται μετά το σεξ. Ο κόσμος συναντιέται λόγω της έλξης. Έτσι είναι, έτσι πρέπει να είναι, και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα σε αυτό. Οι άντρες απομακρύνονται διότι τους κάνεις συνέντευξη για δουλειά. Η αφόρητη σου ανάγκη δημιουργεί ένταση με την αρνητική έννοια, δημιουργεί στον άλλον βάρος. Όταν καταλάβουν ότι ψάχνεις κάποιον για πρόσληψη, χάνουν κάθε ενδιαφέρον και ρίχνουν άδεια μήπως και πιάσουν τίποτα, έστω, το σεξ. Τόσο ελκυστική είσαι, και τι ωραία που είσαι τόσο ελκυστική.


Πρέπει να μάθεις πάλι να διασκεδάζεις. Ή μήπως δεν έμαθες ποτέ; Ήσουν πάντα σοβαρή και επιφυλακτική; Γιατί; Η ζωή είναι πολύ μικρή. Χρειάζεται και λίγο καλαμπούρι, χρειάζεται και ανούσιο φλερτ, χρειάζεται και σεξ χωρίς προοπτική. Τώρα που έχεις πίσω σου ένα γάμο και ένα παιδί, είσαι πολύ πιο ελεύθερη για όλα αυτά, και είναι πολύ κρίμα που δεν το καταλαβαίνεις. Χρειάζεται να γίνει ένα κλικ μέσα στο κεφάλι σου. Μήπως να πας σε έναν ψυχολόγο για να το ξεκινήσεις;

 

_________________
7.


Θα σου πω ένα τιπ που μ έμαθε η ψυχολόγος μου: Όταν βρίσκομαι σε μια δύσκολη κατάσταση και δεν ξέρω πως να την αντιμετωπίσω με ρωτάει "μία γυναίκα με αυτοπεποίθηση πως πιστεύεις θα αντιδρούσε". Και ως δια μαγείας λύνονται όλα έτσι, ιτς τρου!!!
- ΔΙΑΔΟΣΤΑΙ


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

I love it. Θα το χρησιμοποιώ κι εγώ. Καλή η ψυχολόγος σου. ΚΑΝΤΕ ΤΟ ΠΡΙΝ ΤΟ ΚΑΤΕΒΑΣΟΥΝ.


91

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

20 σχόλια
#6 . ΟΚ όπως καταλαβαίνεις αγαπητή "6" όσες από μας δεν δίνουν προτεραιότητα στο σεξ αλλά θέλουν σχέση κανονική με συναισθήματα πρέπει να επισκεφτούν ψυχολόγο! Το ακούσαμε κι αυτό! Και γιατί παρακαλώ έρχεται πρώτα το σεξ ¨και έτσι πρέπει να είναι¨? Η έλξη ναι, το σεξ γιατι? Δεν μπορεις να γουσταρεις εναν ανθρωπο και να θελεις να τον γνωρίσεις καλύτερα? Άλλο η έλξη και άλλο η οικειότητα. Όσο για το ¨σεξ¨ είναι τόσο λειψό από μόνο του..! Όσοι δηλώνουν οτι θέλουν μόνο αυτό ή οτι πρωτίστως νοιάζονται γι αυτό, είναι ρηχοί, είναι λίγοι κ δεν αξίζει να ασχολεισαι. Άποψή μου πάντα.
#6"Μολις αντιληφθουν ηλικια (ειμαι 44) και παιδι, ειτε εξαφανίζονται, ειτε δειχνουν ξεκαθαρα οτι θελουν μονο σεξ. Προσπαθω να καταλαβω το δικο μου λαθος. Με βρισκουν σεξυ (η πρωτη εντυπωση), οταν ομως μιλησουν λιγο παραπανω βλεπουν οτι υπαρχει κατι αλλο περα απο "μια σεξυ σαρανταρα". Οσον αφορα στο ντυσιμο μου, το μονο που απομενει ειναι ν αρχισω να φοραω φαρδια και ακομψα ρουχα και δεν το θελω "δεν κάνεις κάποιο λάθος, αλλά κι αυτός που θα θέλει κάτι παραπάνω μαζί σου, αρχικά για την εικόνα σου/σεξ απηλ σου θα σε πλησιάσει.οπότε, αν προσπαθήσεις να είσαι απωθητική, το αποτέλεσμα δεν θα είναι να το να 'ελκεις αυτούς ακριβώς που θέλεις, αλλά το να μην έλκεις κανέναν...το πρόβλημά σου το αντιλαμβάνεσαι λίγο σαν την χθεσινή κοπελιά που αναρωτιόταν μήπως δεν την πλησιάζουν οι άνδρες επειδή είναι πολύ όμορφη...αν όσοι γνώρισες μέχρι τώρα, ήθελαν για σύντροφο μια κοπέλα νεώτερη και χωρίς οικογενειακές υποχρεώσεις, δεν θα άλλαζε κάτι με το να φορούσες φαρδιά/ πάλι νεώτερη και χωρίς υποχρεώσεις θα σε ήθελαν.το πρόβλημα είναι ότι είναι δύσκολο να βρεις στην ελλάδα ελεύθερο άνδρα που να σου αρέσει και να μην θέλει δικό του παιδί και να θέλει μια γυναίκα με δικό της παιδί. οπότε καλά κάνεις και παραμένεις γοητευτική, αλλά θέλει περισσότερη τύχη και περισσότερο ψάξιμο για να βρεις τον κατάλληλο
και που να μην θελει κι αλλα παιδια, ουτε μικροτερη γυναικα...ναι φυσικα, αλλα και παλι μειωνεται το target group.σε καθε περιπτωση, το προβλημα δεν ειναι η σεξι εμφανιση...
#5"Η μπορεί στην πορεία κάτι να μην τους άρεσε, κάτι να τους χάλασε, εννοείται. Πάλι νομίζω πως μπορούν να το εξηγήσουν, με ωραίο τρόπο. "και με ωραίο τρόπο να στο πούν, αλλά ξεκάθαρο και ειλικρινή, όπως ζητάς, πάλι δεν θα σου αρέσει και θα ρωτάς, μήπως μπορούν να είναι λιγότερο γαιδούρια και να μην σου πετάνε τάχα ευγενικά στα μούτρα, ότι δεν τους αρέσεις για παραπάνω.αυτό συμβαίνει, γιατί αυτό που θέλεις να αποφύγεις στην πραγματικότητα , δεν είναι ο τρόπος τους, αλλά η ίδια η απόρριψη. κι αυτό δεν γίνεται...είτε κρυφά, είτε φανερά, σε τέτοια περίπτωση την απόρριψη θα την φας και η γνώμη μου είναι ότι ο έμμεσος τρόπος είναι είναι πιο ευγενικός και λιγότερο σκληρός.
To έχει ομολογήσει κάποιος ότι εξαφανίστηκε επειδή δεν γινόταν να πει την αλήθεια αλλά δεν εννοούν να τον πιστέψουν!Ιδού.http://www.lifo.gr/confessions/view/279431
#1 Ρωτάς τι φταίει. Κατά τη γνώμη μου τα εξής:1) Η αναπαραγωγική ικανότητα της γυναίκας ξεκινάει στα 15 και τελειώνει (κάπου) στα 40. Κακώς (για μένα), ελκόμαστε από τη καλύτερη πιθανότητα αναπαραγωγής (ότι σημαίνει για το κάθε φύλο - είναι διαφορετικό) - είναι ο προγραμματισμός μας. Αν αναριωτέσαι γιατί στα 40 ο άντρας μπορεί να δείχνει κελεπούρι, αναρωτήσου γιατί ΔΕΝ δείχνει στα 17-20 (σε σχέση με μια κοπέλα της ηλικίας αυτής). Το range του 'κελεπουριού' δεν είναι το ίδιο στα 2 φύλα, και έχει να κάνει με το ένστικτο της αναπαραγωγής.2) Η συμπεριφορά αυτή είναι περισσότερο χαρακτηριστική στις γυναίκες (βλέπε gold diggers) παρά στους άντρες. Ίσως δεν το έχεις συνηθίσει σε άντρες, ίσως σε χαλάει περισσότερο (ενώ μια γυναίκα μπορεί να την έλεγες και 'καπάτσα'). Θα μπορούσε να είναι κακή/εγωϊστική συμπεριφορά (πιο αντικειμενικά αναλύθηκε παραπάνω από τον/την Clan), από έναν εγωϊστικό άνθρωπο. Το φύλο δεν έχει να κάνει, οπότε deal with it.3) Το θέμα σου (στη τελική) είναι που διάλεξε μια πιο μικρή (δε μας λες πόσο πιο μικρή) και όχι εσένα, και αυτό φαίνεται από τη διάχυτη εμπάθεια στο ποστ σου. Συνήθως δε παντρεύεσαι κάποιον μόνο για τα λεφτά, πρέπει να ισχύει και το 1. Ευτυχώς όμως εσύ στάθηκες πολύ τυχερή και γλύτωσες για να μας πεις για τους άντρες-ζώα που θέλουν σεξ, γυναίκα-υπηρέτρια και απιστίες, και τη Λένα να επιβεβαιώνει τη πατριαρχία.
Βρίσκω εξαιρετικά χαριτωμένο ότι αναφέρεται το αναπαραγωγικό εύρος ενώ η πλειοψηφία των αντρών δεν θέλουν (ή δεν βιάζονται) να κάνουν παιδί! Νομίζω πιο πολύ παίζει ο προγραμματισμός που λες (με το κοινωνικό στερεότυπο μέσα εννοώ). Έτσι μάθαμε να σκεπτόμαστε και να δρούμε. Στο εξωτερικό είναι αρκετά διαφορετικά τα πράγματα. Όσο για το ότι οι 17-20 δεν προτιμούνται έχει να κάνει με το ότι οι περισσότερες γυναίκες εμφανίζουν ερωτική συμπεριφορά στην οποία είτε έμφυτα είτε κοινωνικά δοσμένα παρουσιάζουν τάσεις να τις πάρουν από το χέρι και να τις βάλουν κάτω να τις ξηγηθούν αλμυρό φυστίκι. Ειδικά στην Ελλάδα που οι έμφυλοι ρόλοι συνάδουν με κάτι τέτοιο (Εξ ου και το αιώνιο παράπονο ανδρών ιδιαίτερων προτιμήσεων "δεν υπάρχουν κυριαρχικές γυναίκες στην Ελλάδα") Ένας νεαρός 17-20 συνήθως έχει τέτοιο φούσκωμα ενθουσιασμού όταν "σκοράρει" ("μ@λάκ@ θα γ@μήσω δεν το πιστεύω δεν το πιστεύω πω πω πω θα γ@μήσω!!)που πάνε τα κυριαρχιλία περίπατο κι οι άλλες ξενερώνουν. (Γι'αυτό κολλάνε με τους "πολλά βαρείς" και δεν πιάνουν τα "καλά παιδιά" αλλά θα το συζητήσουμε άλλη μέρα αυτό.)
Υπάρχουν σαφώς τα κοινωνικά στερεότυπα, αλλά όταν αναφερόμουν στον προγραμματισμό εννοούσα τον γενετικό/από-τη-φύση προγραμματισμό. Αυτό που κάνει τους άντρες να κοιτάνε κώλους και βυζγιά (ως αξιολόγηση θυληκού για τους πιο υγιείς απογόνους) και τις γυναίκες να ψάχνουν για το πιο υγιές αρσενικό, με δυνατή (όσο το δυνατόν) προσωπικότητα, οικονομική επιφάνεια, κοινωνικό status, για εξασφάλιση (και προστασία) των απογόνων (όπως πχ.ένας 'πολλά βαρύς' που λες).Στα 17-20 και τα δύο φύλα έχουν ενθουσιασμό και εκφράζονται διαφορετικά. Στα μεν αγόρια με πιο κάφρικο τρόπο (συνήθως), στα μεν κορίτσια με πιο κουτσουμπολίστικο τρόπο (ώρες με τις φίλες της να μιλάνε για το πως την άγγιξε) - συνήθως. Αλλά δεν είναι αυτός ο λόγος (ούτε το 'αλμυρό φυστίκι') που δεν προτιμούνται τα αγόρια 17-20, σε σχέση με τα κορίτσια αντίστοιχης ηλικίας. Είναι ότι οι γυναίκες ψάχνουνε και επιπλέον χαρακτηριστικά σε έναν άντρα (βλέπε 1η παράγραφο), πέρα από τη σωματική ρώμη και την ηλικία. Ένας 30-35άρης άντρας, με δουλειά που μένει μόνος (όχι με τη μαμά του), είναι πολύ πιο επιθυμητός από έναν 20άρη και ας μην έχει τις αντοχές ή το σώμα του 20άρη.ΥΓ. Αυτό που λες: ("μ@λάκ@ θα γ@μήσω δεν το πιστεύω δεν το πιστεύω πω πω πω θα γ@μήσω!!"), ισχύει για τις πρώτες φορές. Μη το υποβιβάζεις και μη το κατακρίνεις - όπως εγώ δεν μπορώ να φτάσω σε βάθος στη γυναικεία ψυχολογία, έτσι και εσύ δεν μπορείς να καταλάβεις την επιτακτική σεξουαλική ορμή ενός νεαρού αγοριού, που του τα'χει σκάσει η τεστοστερόνη.
1) αν το κριτηριο του κελεπουριου ηταν η αναπαραγωγικη ικανοτητα, τοτε και ο 17-20 ανδρας θα ηταν το αρσενικο κελεπουρι αγαπητε, γιατι αν δεν το ξερεις, μπορει η αναπαρωγικη ικανοτητα του ανδρα να μην σβηνει αποτομα σε συγκεκριμενη ηλικια, αλλα μειωνεται ΔΡΑΜΑΤΙΚΑ με την ηλικια, ακριβως οπως και της γυναικας, και η ηλικια των 17-20 ειναι η πιο ντρουρα αναπαραγωγικα για τον ανδρα.ΑΡΑ, σαμπως να ειναι διαφορετικα τα κριτηρια του κελεπουριου και οχι η αναπαραγωγη...2) το αντιστοιχο του gold digger σε ανδρα, ειναι το μοντελοπνιχτης, οποτε ο τυπος διαλεγοντας την νεαροτερη και ωραιοτερη, μια χαρα ακολουθει τα στερεοτυπα που του ετοιμασαν.3) το θεμα της ειναι το οτι ενω ειναι στην ηλικια σχεδον του τυπου, δεν εχει αναλογες ευκαιριες με τον τυπο να φιαξει την ζωη της με χιλιαδες ανδρες στα ποδια της για να διαλεγει, κι αυτο ειναι ΑΚΡΙΒΩΣ αποτελεσμα της πατριαρχικης κοινωνιας στην οποια ζει, ΑΚΡΙΒΩΣ οπως ειπε η λενα.
@FrannyΔιάλεξες να απαντήσεις (μετά από ώρες) μόνο στο 1ο ποστ μου, μη λαμβάνοντας υπ'όψιν το 2ο - προφανώς για να μου τη πεις. Έτσι φαίνεται αρκετά άκυρο το τι γράφεις, γιατί στο 2ο ποστ είμαι πιο επεξηγηματικός (ήδη έχω απαντήσει στο 1 σου).Πως νοιώθεις γι'αυτό?ΥΓ. Για το 3 σου, είχε ανάλογες ευκαιρίες με χιλιάδες άνδρες στα πόδια της σε νεώτερες ηλικίες (βλέπε 'range κελεπουριού' στο αρχικό μου ποστ). Να διαβάζεις πιο προσεκτικά.
#1 Δεν έχει να κάνει με τους αριθμούς αλλά με την διαμόρφωση της κοινωνίας. Στην στήλη έχει αναφερθεί πολύ συχνά η πατριαρχία κι αυτό συμβαίνει κι εδώ. Στην πατριαρχική κοινωνία λοιπόν μας λέει οτι δεν είναι "σωστό" να πλένει και να μαγειρεύει μόνος. Ειχε μια ελεύθερη σχέση λοιπόν που τα έκανε αυτά (δεν ξέρουμε αν από μόνη της ή της το ζήτησε) και αν και είχε ξεκαθαρίσει τι σχέση ήθελε. Η συγκεκριμένη όμως βασιζόμενη στην υπόθεση οτι ένας άντρας σε αυτή την ηλικία που δεν μπορεί να μαγευρεύει μόνος θα αλλάξει γνώμη και θα θέλει σχέση για να μην ξεβολευτεί, λάθος. Ο συγκεκριμένος την χώρισε και βρήκε άλλη και έκανε σχέση. Κάνεις την υπόθεση οτι το έκανε για την ηλικία και τα λεφτά, αυτό όμως δεν το ξέρεις. Μπορεί να την ερωτεύτηκε. Συνήθως οσοι θέλουν ελευθερη σχέση με κάποιον το κάνουν επειδή δεν τους αρέσει αρκετά για κατι μόνιμο, επειδή ψάχνουν κάτι άλλο ή επειδή μετά από 12 χρόνια δεν ήθελε δεσμεύσεις. Ομως όλα αυτά αλλάζουν. Δεν ξέρω αν ο συγκεκριμένος χρησιμοποιεί τις γυναίκες ή θεωρείται κελεπούρι για κάποιο λόγο όμως μην κατηγορείς μόνο το ίδιο. Ισως να ήταν όντως κελεπούι και να έχει έναν κύκλο με ελεύθερες κοπέλες και να είχε διάθεση να τις γνωρίσει. Μην γενικεύεις από ένα παράδειγμα. Επίσης οι γυναίκες δεν είναι πάντα τα θύματα που χάβουν οτι τους λέει ο άντρας. Το να σου λέει κάτι κάποιος κι εσύ να βγάζεις λάθος συμπεράσματα δεν είναι πρόβλημα του άλλου. Εσένα πχ που σταμάτησες να του δίνεις σημασία και δεν έχαψες αυτά που σου είπε σε άφησε στην ησυχία σου. Δεν σου είπε ψέμματα για να σε ρίξει στο κρεββάτι.
#3δεν υπάρχει περίπτωση να τους αλλάξεις γνώμη, όποτε άδικα φθείρεσαι με τέτοιες προσπάθειες και αδιέξοδες συζητήσεις.αντι να αναλώνεσαι σε τέτοιες σκέψεις, οργάνωσε την δική σου απομάκρυνση απο το σπίτι, είτε με δουλειά, είτε με συγκατοίκηση και άστους να τα συζητάνε μεταξύ τους μιάς και τα βρίσκουν, και κουνάτε τους το μαντίλι , απο μακριά..
#1"Αποφάσισε να κάνει σχέση. Βρήκε την πιο μικρή και πιο πλούσια από αυτές που γνώρισε όλο αυτό διάστημα και την παντρεύτηκε μέσα σε δύο μήνες. Ευτυχώς ήμουν πολύ τυχερή και γλύτωσα από αυτόν τον άθλιο τύπο"ε, θα δικηγορήσω υπέρ του διαβόλου! πάει και τελείωσε.περίμενα για να είμαι ειλικρινής, μια στήριξη του χαρακτηρισμού "αθλιος τύπος", αλλά δεν την βλέπω.νομίζω ότι περίμενα μια συνέχεια που να δείχνει οτι ο τύπος κοροιδεύει την κοπέλα που επέλεξε να σχετιστεί/παντρευτεί, για παράδειγμα, αλλά δεν βλέπω συνέχεια στην ιστορία.ΚΑΤ ΑΡΧΑΣ,η εξιστόρηση, οτι αφου έκανε μια σχέση χωρίς δεσμεύσεις που την έκανε για να του πλένουν τα σώβρακα και να τρώει δωρεάν και μετά διάλεξε την πιο μικρή και πιο πλούσια και την παντρεύτηκε, είναι σαφως δικη σου.μήπως εκτός απο πιο πλουσια και πιο μικρη ήταν και η πιο συμπαθής και η πιο καλή και η πιο όμορφη και η πιο ταιριαστη προσωπικότητα με την δική του??λέω εγώ τώρα...μήπως μετά την μακροχρόνια σχέση του ήθελε ελευθερία και ήταν ξεκάθαρος για το είδος της σχέσης που ήταν διατεθιμένος να έχει με την χωρισμένη κοπέλα κι εκείνη έλεγε οτι θέλει το ίδιο, αλλά στην συνέχεια άλλαξε προτίμηση η κοπέλα και του ζήτησε σχέση κι εκείνος της ξεκαθάρισε οτι δεν 'ηταν διατεθιμένος εξ αρχής και δεν είναι και τώρα???της έφταιγε κανείς αν δέχτηκε κάτι που δεν ήθελε να κάνει και μετά το μετάνοιωσε?λέω εγώ τώρα...μήπως ο τύπος και ήταν και αισθανόταν ελεύθερος, και το έλεγε, και έβγαινε με όσες κοπέλες ήθελε και δεν κορόιδεψε καμια απο αυτές????λέω εγώ τωρα...το μόνο που ισχύει απ όσα εγώ είδα, είναι ότι ο τύπος απόλαυσε την εύνοια της πατριαρχικής κοινωνίας μας, προς έναν άνδρα = ένα σωρό υποψήφιες για τον χωρισμένο 40ρη, και η άνεση να διαλέξει όποια θελήσει, κάτι που δεν ισχύει στον ίδιο βαθμό για μια γυναίκα της ηλικίας του.αλλα αυτό ειναι τύχη (του να γεννηθεί ανδρας σε μια πατριαρχική κοινωνία). δεν βλέπω καμιά αθλιότητα εκ μέρους του.
Πάντως για να είμαστε και δίκαιες η εύνοια της πατριαρχικής κοινωνίας προς τους χωρισμένους 40άρηδες εκτείνεται μόνον στους χωρισμένους 40άρηδες με υπάρχοντα κοινωνικό κύκλο. Οι υπόλοιποι μαγκουφεύουν.
οχι οσο οι γυναικες αναλογης εμφανισης- κοινωνικης- οικονομικης καταστασης με εκεινους ομως. ΠΑΝΤΑ σε καλυτερη κοινωνικη μοιρα.η μονη καταρα που μπορει να τους βρει, ειναι να χασουν σε καποια ηλικια την μανουλα και να μην εχουν μαθει να βραζουν ενα αβγο...ε, η αντιστοιχη γυναικα, σιγουρα θα μπορει να αυτοσυντηρειται χωρις να υποβαθμιζει την καθημερινοτητα της.
Γενικό σχόλιο που έχει μέσα και την ερώτηση 1 και 6 και κάποιες εκατοντάδες άλλες. Κορίτσια, απλά διασκεδάστε για λίγο καιρό. Κάντε ανουσιο φλερτ, σεξ της μιας νύχτας και βγείτε και κανένα ραντεβού χωρίς απώτερο σκοπό. Και οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα σας κάνει να περνάτε καλά και να χαλαρώνετε. Η απελπισία φαίνεται από μακριά και είναι απωθητική και πραγματικά δεν υπάρχει λόγος να είστε απελπισμένες. Πραγματικά, εδώ κολλάει η ερώτηση #7 με το τι θα έκανε μια γυναίκα με αυτοπεποίθηση.
#2 Να γίνεις δυσάρεστη, να μην δικαιολογείσαι και να μην αισθάνεσαι άσχημα. Δε θα κάνουν αυτοί κουμάντο στην τσέπη σου. Μην δικαιολογείσαι απλά πες του οτι προτιμάς τον δικό σου καφέ και να κοιτάνε την δουλειά σου. Θα συνεχισουν να σε κουτσομπολεύουν, ναι, αλλά τουλάχιτον θα σταματήσουν τα σχόλια μπροστά σου.
#6 Αλλά θα γράψω και σχόλιο. Ο και καλά ορκισμένος εργένης κολλητός μου τα έφτιαξε με τη 40άρα χωρισμένη με παιδί ξαδέρφη μου, η οποία στα 30 έκανε μπαμ ότι δίψαγε για σύζυγο και παιδιά και όταν "έκανε το καθήκον της στην κοινωνία" και μετά πήρε διαζύγιο, έγινε το πιο κουλ και γαμάτο άτομο του πλανήτη! Απελευθερωμένη από τις κοινωνικές επιταγές, κάνει σεξ,χαβαλέ, απέκτησε χόμπυ... Μου φαίνεται πιο νέα απ'οτι ήταν 15 χρόνια πριν.. Αποτέλεσμα? Ο κολλητός μου εξομολογήθηκε πως θέλει να της κάνει πρόταση γάμου και η ξαδέρφη πως ελπίζει να μην της κάνει γιατί δε θέλει να "ξαναμπλέξει με όλα αυτά" Η ζωή έχει τόση πλάκα...
Έτσι ντε, πέστα γιατί μιζέριασα με τόσα που άκουσα για τις 40ρες! Στα μούτρα σας καλέ, εμείς μια χαρά αισθανόμαστε στα 40 μας.Χωρίς πλάκα, δεν έχω αισθανθεί πιο πλήρης στη ζωή μου. Έχω το παιδάκι μου, έφυγε το άγχος θα μείνω δε θα μείνω έγκυος, θα το προλάβω ή θα το χάσω το τρένο. Άσε πια αυτός ο γάμος! Το χτικιό βγάλαμε να ντρεπόμαστε που δεν έχουμε βέρα να φορέσουμε και πως θα εμφανιστείς πάλι το καλοκαίρι στο νησί που η χρυσούλα και η σταυρούλα τον καβάντζωσαν απτα 25 και θα ρωτάνε πάλι "παντρεύτηκε καλέ η κόρη σου"? Πάνε οι εποχές της ντροπής της οικογένειας και τωρα ποιος μας πιάνει. Ο γάμος έγινε, ο γάμος σχόλασε κι όλα καλά. Ούτε ανάγκη για συντροφικότητα ούτε τίποτα. Τον εαυτό μου και μία καλύβη, να παίζω με το παιδάκι μου και να φτιάχνω τη ζωή μου. Και όποιος θέλει ας κοπιάσει, αλλά να προσαρμοστεί στα θέλω μου και στις ανάγκες μου, πίεση δεν υπάρχει για τίποτα. Και τώρα επιτέλους αποκτά νόημα η φράση "να περνάμε καλά και τίποτα άλλο"...
#5Μαζι μου βρεθηκες για μια συνουσιαΕφυγες ομως μετα κι εχασες την ουσιαΕιχες δεν ειχες ματια μου βρηκες την ευκαιριαΤρελα εκμεταλλευτηκες την ιδιαν απειριαΚι εμεινα εγω δειλα να αναρωτιεμαι Αν ταχα λαθος ειμαι εγω γι'αυτο δεν αγαπιεμαιΑν ομως δεις πιο καθαρα και εβρεις την αληθειαΘα δεις πως δεν σε πιστεψα βαθια μεσα στα στηθιαΟσο και να παιδευομαι το ξερω δεν σ'αγγιζωΓιατι εγω στεκω ψηλα ' ζωη δεν χαλαλιζω
@3Έχεις απόλυτο δίκιο στο ότι λούζεσαι τ'απόνερα μιας επιλογής του αδερφού σου, η οποία παρεμπιπτόντως σε βρίσκει υποστηρικτική εκτός από σύμφωνη.Δεν ξέρω αν δεν αναφέρεις ηλικίες επειδή είναι αυτονόητο ότι αυτές οι αποφάσεις παίρνονται τόσο άμεσα, σε μια θεωρητικά ώριμη ηλικία για να τις πάρει κανείς ή, αν δεν τις αναφέρεις επειδή ο αδερφός είναι αρκετά μικρός ή έστω, δεν ό,τι χρειάζεται για να υποστηρίξει μια δική του οικογένεια. Δεν αναφέρεις τίποτα σχετικά μ'αυτό, λες μόνο ότι δεν επικοινωνείτε καλά με τους γονείς σας και ότι οι δυο σας είστε ομάδα (και μπράβο, αλήθεια).Δεν είναι παλαιολιθική η αντίδραση των δικών σου, φυσιολογική είναι, ασχέτως αν είναι δυσάρεστη. Μας λες πάρα πολύ λίγα για τη χαρακτηρίσω συντηρητική.Για διάφορους λόγους βιάζεται κανείς να παντρευτεί, και δεν είναι πάντα λόγοι που μοσχοβολούν άνοιξη. Και αν οι γονείς της κοπέλας χάρηκαν με τα νέα (με δεδομένο πάντα ότι πρόκειται για νέα παιδιά), τότε εμένα, που έχω μύτη σ'αυτά λόγω μεγάλου στραπάτσου, κάτι μου βρωμάει.Εύχομαι ΄πάντως όλα να πάνε καλά, να πέφτω εντελώς έξω και να ζήσουν τα παιδιά, από μακριά κι αγαπημένοι!
Μπράβο βρε παιδιά, μακάρι να έχω μείνει εγώ τόσο πίσω και στην πραγματικότητα οι άνθρωποι να παντρεύονται και να αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους, χωρίς να περιμένουν/απαιτούν βοήθεια γονιών. Ειναι ελπιδοφόρο, βελτιωνόμαστε.
#1.Δεν τους θεωρούν κι αυτούς τους τύπους κελεπούρι,μη νομίζεις.Απ'τη μια είναι η λύπηση,που τι θα γίνει ο καημένος,ένας άντρας μόνος,να πλύνει,να μαγειρεύει,να του τα τρώνε οι πουτάνες-επαγγελματίες και μη (η υποτιμητική λέξη για τις γυναίκες,με τις οποίες θα επιθυμήσει σεξουαλικές επαφές ή και συντροφικότητα εκτός γάμου,δική τους,όχι δική μου).Απ'την άλλη δε χωράει πια στον κοινωνικό τους κύκλο.Τι δουλειά έχει ένας παντρεμένος άντρας με παιδιά και υποχρεώσεις,να γυρίζει με τον ελεύθερο φίλο,που δεν έχει να δώσει λογαριασμό;Ναι,σιγά που θα πάνε μόνο για μπίρα.Ποιος ξέρει σε τι ακολασίες θα παρασύρει τον παντρεμένο...Κι αν την πέσει και στις παντρεμένες;Α,όχι,να νοικοκυρευτεί,να έχουμε το κεφαλάκι μας ήσυχο.Και εννοείται δεν είμαστε μόνο εμείς μαλάκες,να έχουμε υποχρεώσεις κι αυτός να την περνάει ζάχαρη.Να παντρευτεί να τον πιει κι αυτός.Με κάποιες παραλλαγές προσαρμοσμένες στις δικές τους αντιλήψεις για το γυναικείο φύλο,μια απ'τα ίδια σκέφτονται για τις γυναίκες.Μόνο που η 40άρα θεωρείται ένα προϊόν,που σχεδόν έχει λήξει.Δύσκολα να την πλασάρεις.Παιδιά θα κάνει τώρα;Ναι,ξαναξημερώνει...Κι οι γονείς της είναι πια ερείπια.Έχει να τους γηροκομήσει.Ε,και από εμφάνιση πλέον...Καταλαβαίνεις.Μη συγκρίνεις με τους 40άρηδες.Αυτοί είναι παλικαρόπουλα.Αν και σε βάζουν να διαλέξεις απ'το πανέρι,πρέπει να λες κι ευχαριστώ.Το ξέρουν ότι είναι πανέρι,το ξέρουν ότι είναι στοκ που θέλουν να φύγει απ'τη μέση.Όμως θεωρούν και μια γυναίκα +/-40 τόσο απελπισμένη,να προλάβει το τελευταίο τρένο,που πιστεύουν,ότι θα πάρει ό,τι της πασάρουν.Τι απαιτήσεις να έχει;
Ενώ τα λες καλά και αρκούντως σαρκαστικά (και με βρίσκει σύμφωνη το τελικό σου συμπέρασμα στο ότι έτσι σκέφτονται πολλοί) το θέμα σκοντάφτει στο εξής. Η σαραντάρα είναι πολύ (ΠΟΛΥ) ελκυστική για διάφορους λόγους που δεν είναι της παρούσης σε νεότερους -και ίσως και μεγαλύτερους- άντρες για ερωτική σχέση αλλά όχι για άλλα πράγματα (μακροχρόνια σχέση/γάμους κλπ) Το πρόβλημα δηλαδή δεν είναι "το προϊόν είναι από πανέρι" (άλλωστε οι σημερινές 40άρες δεν πιάνονται και δεν έχουν καμμία σχέση με το πώς ήταν πριν 50-60 χρόνια) αλλά η χρηστικότητα του "προϊόντος". Όπως είπες δηλαδή στο μέσο νου σαραντάρα σημαίνει παιδιά γιόκ και γονείς να γηροκομήσει. Οπότε την αφήνουμε για την διασκέδαση ήτοι το ξεσκί. Μπελάδες να βάζουμε στο κεφάλι μας;
Μωρέ και πολύ όμορφες είναι και πολύ νέες είναι ακόμα για όλα.Αλίμονο αν με ψύχραιμη σκέψη και βλέποντας αντικειμενικά,θεωρήσουμε μια σημερινή 40αρα,όχι του 1960-70,καμμένο χαρτί.Έχω την αίσθηση,όχι τη σιγουριά,γιατί οι άντρες δε μιλάνε γι'αυτά ή τουλάχιστον με αρκετή ειλικρίνεια,ότι άλλα φοβίζουν.Ότι θα πιεστούν να πάρουν πιο γρήγορα κάποιες αποφάσεις ίσως,ότι θα ζοριστούν απότομα να αναλάβουν παραπάνω υποχρεώσεις,ότι θα έχουν απέναντι τους έναν άνθρωπο πιο ώριμο και πρέπει να ανταποκριθούν ισάξια σε αυτό.Συχνά βλέπουμε άντρες που το ψειρίζουν πολύ κι όλο βρίσκουν κουσούρια στις συνομήλικες τους ή κι ακόμα αφήνουν μια σχέση διστακτικοί για το επόμενο βήμα,να τα βρίσκουν σε σύντομο διάστημα με κάποια αρκετά μικρότερη και να κάνουν μαζί της όσα υποτίθεται δεν ήθελαν.Μπορεί να είναι ο έρωτας,καταλυτικός πάντα,αλλά νομίζω,ότι λειτουργούν και με πολύ λιγότερο άγχος.
#2 Το ίδιο συμβαίνει καθημερινά και στη δική μου δουλειά, και να σημειωθεί ότι η εταιρεία είναι δική μου. Όλοι παραγγέλνουν σαντουιτς και τυρόπιτες από έξω, παρ΄όλο που έχουμε κουζίνα εξοπλισμένη με καφετιέρες, ψυγείο, φούρνο μικροκυμάτων ακόμα και μηχανή για αφρόγαλα έχουμε. Και φυσικά είναι οι ίδιοι που γκρινιάζουν όλη την ώρα πως δεν τους φτάνουν τα λεφτά για να ζήσουν κλπ κλπ. Είμαι η μοναδική που φέρνω φαγητό από το σπίτι, και ξέρω ότι τους κάνει εντύπωση, απλά δεν με νοιάζει. Θα σε βοηθήσει πιστεύω να τη δείς και εσύ λίγο έτσι. Απλά να μη σε νοιάζει!
Γέλασα πολύ που είναι δική σου η επιχείρηση, πρέπει να διαολίζεσαι που παραπονιούνται και μετά παραγγέλνουν όλη μέρα! Για μένα, καλά κάνεις και φέρνεις απ'το σπίτι, είναι πολύ πιο εκνευριστικό να μου λέει το αφεντικό μου ότι πάμε χάλια και δεν έχει για αύξηση και μετά να τον βλέπω να παραγγέλνει ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ 3-4 καφέδες, φυσικό χυμό πορτοκάλι και φαγητό πακέτο (ναι, μετράω τις μπουκιές και τις γουλιές του, ξεπερνούν τον μισθό μου πανηγυρικά)! Ντάξει, ναι, μπορεί να κάνει ό,τι θέλει, αλλά φίλος είσαι λίγο προκλητικός κάπου όπα
Το ίδιο συμβαίνει και στο γραφείο του συντρόφου μου, όπου οι συνάδελφοι είναι σχεδόν όλοι παντρεμένοι με παιδιά, πολύ στριμωγμένοι οικονομικά και μόνο ο δικός μου παίρνει φαγητό από το σπίτι. Και πριν έρθω εγώ, που οκ, έχω το χρόνο και τη διάθεση ν'ασχολούμαι, αγόραζε γιαουρτάκια και λοιπά σνακ από το σούπερ μάρκετ.Το αστείο είναι ότι σε γιορτές που κερνάει στο γραφείο, πέφτουν όλοι σαν τις ακρίδες στα σπιτικά και οι αργοπορημένοι νιώθουν ριγμένοι που τρώνε από τα αγοραστά.Ένα ρημαδοσαντουιτσάκι πάντως δε θέλει πάνω από 3' να ετοιμαστεί.Να μαζευτούμε εμείς που τρώμε σπιτικά, να αλληλοπαρηγορούμαστε, πλιζ.
Περα απο την οικονομικη κατασταση του καθενος δεν ειναι λιγο κοροιδια να πληρωνεις 1,5 ευρω για ενα τοστ με αμφιβολης ποιοτητας αλλαντικα ενω με τα ιδια λεφτα μπορεις να απολαυσεις 5 σπιτικα τοστ! Να μην μιλησω για τις τυροπιτες απεξω. Λοιπον επειδη εχω δουλεψει σε αυτον τον κλαδο εχω να σας πω οτι εχουν υλικα δυο παραγραφους, τυρι ελαχιστο, κυριως σιμιγδαλι, ειναι βαθιας καταψυξης με απειρα συντηρητικα κ βεβαια αν αγοραζατε απο εκει που δουλευα εγω θα τις τρωγατε με εσανς πατωματος αφου η αγαπητη συναδελφος σκονταφτε καθημερινα αδειαζοντας το περιεχομενο του ταψιου στο πατωμα. Τις ξαναβαζε πανω και τις πουλαγε κανονικοτατα!Μονο τα λεφτα που γλιτωνεις πας διημερη εκδρομη καθε μηνα. Κανονικα θα επρεπε εμεις να τους τη λεμε που τρωνε σκουπιδια και πετανε τα λεφτα τους σε αηδιες.
Τα κακά του να φέρνεις φαί απο το σπίτι:- Πρέπει να πας σουπερ να πάρεις τα υλικά- Πρέπει να τα τυλίξεις- Να μην ξεχάσεις να τα πάρεις μαζί σου- Ενδεχομένως να πλένεις τάπερΣυνοπτικά: θέλει λίγη πειθαρχίαΤα καλά του να φέρνεις φαί απο το σπίτι:- Έλεγχος πάνω στην ποιότητα των πρώτων υλών- Έλεγχος στην ποσότητα ζάχαρης και αλατιού- Μπορείς να κάνεις σαντουιτσάρες και σαλατάρες που αλλιώς θα τις πλήρωνες χρυσάφι- Την ώρα που το φτιάχνεις ανυπομονείς για την ώρα που θα το φας- Έχεις κάτι να συζητάς με τους συναδέλφους (α, τι καλό έφερες σήμερα μπλα μπλα μπλα)- Την ώρα που το φτιάχνεις ουσιαστικά φροντίζεις τον εαυτό σου και κάνεις κάτι με αγάπη για αυτόν και αυτό προκαλεί άφθονη έκλυση ενδορφινών και άλλων νευροδιαβιβαστών ευτυχίαςΤα καλα του χειροποίητου καφέ στη δουλειά (εκτός από την οικονομία, η οποία είναι χιουτζ):- Σηκώνεσαι από το ρημαδογραφείο να κυκλοφορήσει λίγο το αίμα (sitting is the new smoking άκουσα) - Κάνεις και καμία κουβέντα άμα πετύχεις συνάδελφο στο διάδρομο- Μυρίζει ωραία το γραφείο (για περιπτώσεις κλασικής καφετιέρας)Για τον καφέ παραγγελία έχω να πω πως δίνει μεν δουλειά σε αρκετό κόσμο (πόσα καφέ θα μπαίναν μέσα άμα σταματούσε η αβέρτα παραγγελία από τα γραφεία), αλλά εμένα με πονάνε η καρδιά και τα μάτια μου όποτε βλέπω πόσες πλαστικές συσκευασίες πετάγονται για να πίνουμε τα καφεδάκια μας τα απο έξω. Προφανώς αυτό δεν πάει στα καφέ που χρησιμοποιούν γυάλινα και μετά έρχονται και τα μαζεύουν. Αλλά σε αυτά που παίρνεις ένα φρέντο εσπρεσο και σου έρχεται σε πλαστικό ποτήρι με πλαστικό καπάκι και καλαμάκι. Και μετά από δεκαπέντε γουλιές είναι για πέταμα. Τζάμπα σκουπίδια, κρίμας για το πλάνετ μας.Σχολιαστές σας αγαπώ!
@Neverlander κι εγώ γέλασα πολύ με τη wtf φάση αλλά καθότι κόρη ναυάρχου, ντράπηκα να το πω.Σχετικά μ'αυτό που λέει η εξωγήινη, ήταν Καθαρά Δευτέρα, γινόταν το έλα να δεις, ίσα που προλαβαίναμε να τις βγάλουμε από το φούρνο και τότε εγώ, ποια εγώ, που καθαρίζω με μπατονέτες τις γωνίτσες στα κουφώματα, που έχω ξεβρωμίσει ΤΑ αίσχη, πούλησα ζαμπονοτυρόπιτα που είχε πέσει κάτω. Δεν κατάλαβα πως έγινε, ήταν όπως κάποιοες, δε λέμε ονόματα, που κερατώνουν ερήμην.Παρόλα αυτά δεν μπορώ ν'αντισταθώ στην αγοραστή, τρισκατάρατη σφολιάτα.Γι'αυτό και είχα φτάσει να έχω τριχόπτωση και ένα σωρό άλλα, γιατί καθώς έμαθα, η καθημερινή κατανάλωση ανθυγιεινών λιπαρών, κατέστρεφε και το αληθινό σπιτικό φαγητό που έτρωγα ταυτόχρονα.
#1Άσχετα από την ερώτησή σου, αλλά για ποιον λόγο είναι άθλιος κατά τη γνώμη σου αυτός ο άνθρωπος; Επειδή δεν σε κορόιδεψε με ψέμματα για να σε ρίξει; Επειδή απομακρύνθηκε όταν είδε ότι δεν θέλετε τα ίδια πράγματα; Επειδή νοίκιασε δικό του σπίτι για να μην μένει με τη μάνα του; Επειδή ξεκαθάρισε στην άλλη ότι θέλει ελεύθερη σχέση και μόλις εκείνη θέλησε περισσότερα αυτός απομακρύνθηκε όπως έπρεπε να κάνει; Επειδή έβγαινε με πολλές γυναίκες;;Ήμαρτον δηλαδή, καλά-καλά δεν τον ξέρεις, κι όμως έχεις ήδη αποφανθεί πως είναι ένας άθλιος άνθρωπος και βγάζεις και κρίση για τις αποφάσεις που παίρνει για τη ζωή του. Δες:''Για να μην επιστρέψει στη μαμά του, νοίκιασε ένα σπίτι''-Το γράφεις λες και ο λόγος που το κάνει είναι ανήθικος ή εγωιστικός, ενώ στην πραγματικότητα είναι ο λόγος που όλοι μας μένουμε στα σπίτια μας και όχι με τους γονείς μας. Έτσι κάνουν οι άνθρωποι. Εσύ νοικιάζεις το σπίτι σου για άλλον λόγο;''έκανε ελεύθερη σχέση με μία κοπέλα''-Συμβαίνουν κι αυτά ξέρεις.''Αφού εξασφάλισε το σεξ''-Και συμβαίνουν για ακριβώς αυτόν τον λόγο. Από τη στιγμή που δυο άνθρωποι το συμφωνούν δεν είναι κακό, όσο κι αν δεν σου αρέσει.''άρχισε να βγαίνει συνέχεια και να φλερτάρει''-Ούτε κι αυτό είναι κακό όταν είσαι σε μια ελεύθερη σχέση, όσο κι αν δεν σου αρέσει.''Μετά από κάποιους μήνες η χωρισμένη άρχισε να του ζητά κανονική σχέση. «Μα ήμουν ξεκάθαρος από την αρχή» της είπε και την χώρισε.''-Δυο άνθρωποι κάνουν μια ξεκάθαρη συμφωνία. Μετά από κάποιον καιρό ο ένας από τους δύο αποφασίζει πως δεν θέλει να τηρεί πλέον την συμφωνία κι ο άλλος φεύγει. Κι εσύ λες ότι φταίει ο δεύτερος!!!!''Τώρα όμως δεν είχε ούτε σεξ, ούτε φαγητό, ούτε καθαρό βρακί να φορέσει. Αποφάσισε να κάνει σχέση.''-Εδώ δεν νομίζω ότι χρειάζεται να πω τίποτα περισσότερο, πέρα από το ότι οι ανάγκες των αντρών είναι πιο περίπλοκες από γαμήσι, φαΐ και πλυμένα εσώρουχα, όπως και των γυναικών είναι πιο περίπλοκες από γαμήσι, οικονομική εξασφάλιση και κάποιον να τους δίνει σημασία. Οπότε είναι κάπως άκυρο να ερχόμαστε εμείς και να βγάζουμε αυθαίρετα συμπεράσματα για το πόσο απλοϊκοί και ρηχοί είναι οι άλλοι, λες και ξέρουμε τις ενδόμυχες σκέψεις και επιθυμίες τους.Το βλέπεις τι εννοώ; Κάθεσαι και σκέφτεσαι τις πράξεις του, αλλά τις αιτίες τις συμπληρώνεις εσύ με βάση τις δικές σου ιδέες για το 'σωστό' και την δική σου ψυχολογία απέναντι στους άντρες και σ' αυτόν ειδικότερα.Πιο πολύ μου φαίνεται σαν 'θάψιμο' και κουτσομπολιό ανάμεσα σ' εσένα και την αδελφή του, το οποίο μάλιστα σου δίνει και την ευκαιρία να βγάλεις και την όποια (ελαχιστότατη ή περισσότερη) δυσαρέσκεια σου έχει μείνει από την γνωριμία σας και την απουσία ερωτικού κυνηγητού από μέρους του προς το άτομό σου.Τώρα, για την απορία σου, ναι, μάλλον φταίει η πατριαρχεία, που λέει κι η αμπά..peace
''Τώρα όμως δεν είχε ούτε σεξ, ούτε φαγητό, ούτε καθαρό βρακί να φορέσει. Αποφάσισε να κάνει σχέση.'' -Εδώ δεν νομίζω ότι χρειάζεται να πω τίποτα περισσότερο, πέρα από το ότι οι ανάγκες των αντρών είναι πιο περίπλοκες από γαμήσι, φαΐ και πλυμένα εσώρουχα, όπως και των γυναικών είναι πιο περίπλοκες από γαμήσι, οικονομική εξασφάλιση και κάποιον να τους δίνει σημασία... Πηγή: www.lifo.grΊσως υποσυνείδητα επηρεασμένη από αυτή την πρόταση της ερώτησης, σκέφτηκα κι εγώ ότι στερεοτυπικά, τουλάχιστον για την Ελλάδα που ζω, σ'έναν άντρα σπεύδουν να "βρούνε γυναίκα" γιατί, *παραδοσιακά* είναι ανίκανος να μαγειρέψει, να πλύνει, να επιβιώσει. Αντίθετως, οι γυναίκες, επειδή κατά κανόνα μαγειρεύουν, πλένουν κ.λπ., χρειάζονται άντρα για να τις εξασφαλίσει οικονομικά. Οι εποχές βέβαια άλλαξαν, οι γυναίκες δουλεύουν, και άρα θέλουν έναν άντρα να τις κάνει βασίλισσες, ήτοι να μη μαγειρεύουν, να μην καθαρίζουν,οπότε δεν σπεύδει κανείς το ίδιο να τους βρει σύντροφο.Ο τύπος της ερώτησης προφανώς θέλει κάποια να τον κάνει βασιλιά και δεν επέλεξε την ερωτώσα. Στη θέση της θα χαιρόμουν, αν όντως αυτός έψαχνε κάποια να του πλένει τα βρακιά, προκειμένουν να παντρευτεί.Σημασία έχει να μάθουμε ποια του έπλενε τα βρακιά μετά τον χωρισμό, οέο?
Nα'στε καλά με κάνατε και γέλασα. Πάντως το βρίσκω θλιβερό ότι σε ζευγαρώματα (για όνομα των αγίων σαράντα) κοιτάνε το ΠΛΥΣΙΜΟ του βρακιού κι όχι το ΛΕΡΩΜΑ! (και δεν εννοώ με #1 και #2 αλλά με άλλους σωματικούς λεκέδες). Στο κάτω κάτω πόσο δύσκολο είναι να βάλει κάποιος πλυντήριο όσο ανεπίδεκτος κι αν είναι;
No.1 Στην Ελλάδα υπάρχουν (στοιχεία 2011):56.242 περισσότεροι άνδρες σε ηλικίες 0-1962.400 περισσότεροι άνδρες σε ηλικίες 20-3956.689 περισσότερες γυναίκες σε ηλικίες 40-59151.951 περισσότερες γυναίκες σε ηλικίες 60-79119.842 περισσότερες γυναίκες σε ηλικίες 80+Σύνολο:209.840 περισσότεροι άντρες στην Ελλάδα, απ' ότι γυναίκες. Η πιο αισθητή διαφορά αφορά ηλικίες 60+Σαν ποσοστό, χονδρικά keep in mind ότι στην Ελλάδα έχουμε -περίπου- στο μυαλό μας το 49% άνδρες/ 51% γυναίκες.Επιμέρους:Στην Αττική είναι 48,2 άνδρες/ 51,8 γυναίκεςΣτα αστικά κέντρα:π.χ. στο δήμο Αθηναίων 47,5 άνδρες/ 52,5 γυναίκεςενώ στον δήμο Θεσσαλονίκης 45,7 άνδρες/ 54,3 γυναίκες (μία από τις μεγαλύτερες διαφορές στο πληθυσμό, βάσει φύλου)....πολύ μικρότερες οι διαφορές στην επαρχία, ενδεικτικά:Δ. Μακεδονία: 50,0 άνδρες/50,0 γυναίκεςΔ. Ελλάδα: 49,9 άνδρες/ 50,1 γυναίκες....που, χονδρικά, πρέπει να σημαίνει πως υπάρχει μεγαλύτερη συγκέντρωση γυναικών στο άστυ.Πηγή: http://www.statistics.gr/documents/20181/1515741/GreeceInFigures_2017Q3_GR.pdf/6f6b8585-ff71-4452-ac52-4a0860dc4b97_________Αυτές οι διαφορές, πάντως, if you break them down, δεν συνιστούν στην εδραίωση ...χαρεμιών και πολυγυνίας (βλ Καζακστάν), αγαπητή Νο.1., κυρίως άλλα πράγματα φταίνε...
Επίσης: "Παράλληλα, προκύπτει ότι το 50,3% του πληθυσμού της χώρας είναι κατά νόμο έγγαμοι (έγγαμοι, σύμφωνο συμβίωσης, σε διάσταση). Το 39,0% του συνολικού πληθυσμού είναι άγαμοι, με τους άνδρες να υπερτερούν (21,5% του πληθυσμού)"....Που, εκτός των άλλων, αν δεν απατώμαι σημαίνει, Νο.1 ότι αν έχουμε χ μείον α, γυναίκες και y μείον β, άνδρες που θα ήθελαν να παντρευτούν (όπου α μικρότερο του β και όπου χ και y δεν έχουν αξιοσημείωτη διαφορά), η πίτα των ανδρών που θα ήθελαν να παντρευτούν είναι μικρότερη από των γυναικών που θα ήθελαν να παντρευτούν thus φαινομενικός “ανταγωνισμός” των "κορασίδων" για το male marriage material....Ακόμη η θέση των γυναικών, τις τελευταίες δεκαετίες έχει αλλάξει αρκετά, με έμφαση στη μόρφωση, στην συγκέντρωση προσόντων, αλλά και το εργασιακό-καριέρα, με (πιθανώς) διατηρούμενα κάποια πραγματάκια του παρελθόντος (Τα προικιά δηλαδή), με αποτέλεσμα να υπάρχει -στην νεότερη αντίληψη (σε τι ποσοστό είναι αληθινό, δεν ξέρω)-ένα φαινομενικό "overqualification" και μία επιπρόσθετη αξία κεφαλαίου των γυναικών (ως μονάδες) έναντι των ανδρών.
το συμπερασμα ειναι οτι στις αναπαραγωγικες ηλικιες, ειναι σχεδον ιδια τα ποσσοστα κατα μ.ο., οποτε η μεγαλη πλειοψηφια των γυναικων ειναι πλασμτικη εικονα. αφορα ηλικιωμενους.>59
Ναι, το συμπέρασμα είναι αυτό, εν πολλοίς.Επανερχόμενοι όμως λίγο, όχι στο ηλικιακό, αλλά στην"έμφυλη" γεωγραφική κατανομή έχουμε τα εξής:209.840 λιγότεροι άνδρες στην Ελλάδα, εκ των οποίων 137.108 "υπολείπονται" *μόνο* από την Αττική (συμπεριλαμβανόμενου του αστικού κέντρου των Αθηνών) και *56.722* μόνο από την Κεντρική Μακεδονία (συμπεριλαμβανομένου του αστικού κέντρου της Θεσσαλονίκης) ...το οποίο σημαίνει πως *μόνο* από δύο περιοχές της Ελλάδος υπολείπονται οι 193.830 από το σύνολο των 209.840 ...ενώ από όλη την υπόλοιπη Ελλάδα "υπολείπονται" μόνον 16.010! Επίσης σε άλλες περιοχές, όπως σε Πελοπόννησο, Σ. Ελλάδα, κ.λπ. οι γυναίκες -σαν σύνολο-είναι λιγότερες από τους άνδρες. (...καλέ στην Ζαχάρω δεν ήταν που έφερναν νύφες από τις χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ, διότι δεν υπήρχαν διαθέσιμες γυναίκες;)Άρα μία αίσθηση ενός slight imbalance στα δύο μεγαλύτερα αστικά κέντρα της Ελλάδος και τα πέριξ τους, ενδέχεται να έχει μία μικρή βάση, όμως -όπως προείπαμε- δεν αντικατροπτίζει το σύνολο της χώρας.