Η ταλιάτα από μοσχαρίσιο Tri-Tip ήρθε ψημένη σωστά, όπως ακριβώς τη ζητήσαμε, χυμώδης και λεπτοκομμένη (€18).
Η ταλιάτα από μοσχαρίσιο Tri-Tip ήρθε ψημένη σωστά, όπως ακριβώς τη ζητήσαμε, χυμώδης και λεπτοκομμένη (€18).

 

Θα μπορούσες να πεις ότι ένας ακόμη all day χώρος ήρθε να προστεθεί στο αθηναϊκό σκηνικό της εστίασης. Όταν όμως ανακαλύψεις το ολοκαίνουργιο, κρυμμένο στην άκρη της στοάς του Πύργου Αθηνών, Novak, πείθεσαι ότι πράγματι έλειπε από το πλούσιο, πολυφωνικό και πολυγευστικό τοπίο της Αθήνας.

 

Το Novak κερδίζει τα εύσημα. Τι σημαίνει; «Καινούργιο» στα σέρβικα. Ένας χώρος του «κουτιού» που συνδυάζει χαρακτηριστικά που μπορεί να τα συναντάς μεμονωμένα, αλλά δύσκολα θα τα βρεις να συνυπάρχουν στον ίδιο χώρο.

 

Ένα όμορφο σκηνικό, όπως το ονειρεύτηκαν οι ιδιοκτήτες του, ένας ιπτάμενος της πολεμικής αεροπορίας και bartender, ο Γαβριήλ, και ένας ταξιδεμένος ηλεκτρολόγος μηχανικός, ο Σωτήρης. Η αρχιτέκτονας Αλεξάνδρα Νικολάου (Workroom 2) έστησε ένα όμορφο σκηνικό στον άνετο χώρο.

 

Ο σεφ Γιάννης Κουτσώνης μαγειρεύει με κέφι πιάτα χωρίς φιοριτούρες και εξάρσεις.
Ο σεφ Γιάννης Κουτσώνης μαγειρεύει με κέφι πιάτα χωρίς φιοριτούρες και εξάρσεις.

 

Ο σεφ Γιάννης Κουτσώνης μαγειρεύει με κέφι πιάτα χωρίς φιοριτούρες και εξάρσεις, ετοιμάζει εξαιρετικά χειροποίητα ψωμιά που έρχονται ζεστά στο τραπέζι με βούτυρο και σος πιπεριάς μέσα σε κρυστάλλινο μπολάκι βγαλμένο από τη σερβάντα της γιαγιάς.

 

Ωραίος ο συνδυασμός στη σαλάτα με τα ζεστά ντοματίνια που βγάζουν γλύκα και συνοδεύουν το επτάζυμο παξιμάδι μαζί με τυρί ανεβατό και πέστο σταμναγκάθι (€9).

 

Η σαλάτα με μαριναρισμένα αγκιναράκια, φύλλα ρόκας πασπαλισμένα με σουσάμι, ανθότυρο και βινεγκρέτ ταχίνι τρώγεται ευχάριστα (€9). Από τα ορεκτικά, τιμήσαμε τη χορτόπιτα που φτιάχνεται με χειροποίητο φύλλο, έχει σχήμα ρολάκι, γεμίζεται με άγρια χόρτα και φέτα και ψήνεται στη σχάρα (€7).

 

Το Novak κερδίζει τα εύσημα. Τι σημαίνει; «Καινούργιο» στα σέρβικα.
Το Novak κερδίζει τα εύσημα. Τι σημαίνει; «Καινούργιο» στα σέρβικα.

 

Τα αλμυρά λουκουμαδάκια σερβίρονται σε μαύρη πιατελίτσα και συνοδεύονται με μαρμελάδα ντομάτας και αφρό μαστίχας (€7,50). Το παιχνίδι αλμυρού-γλυκού ισορροπεί ιδανικά στον ουρανίσκο. Ο τραχανάς δουλεύεται μαστόρικα με σύγκλινο Μάνης, ντοματάκια κονφί και γαρνίρεται με μους φέτας (€12). Πληθωρική γεύση, με επίγευση διακριτικά καπνιστή από το σύγκλινο.

 

Η κολοκύθα, το υλικό της εποχής, δίνει την αφορμή για το ριζότο που ενισχύεται με σιρόπι κρασιού και μαύρη τρούφα (€13,50). Ένα πιάτο γευστικό, στο οποίο η τρούφα ευωδιάζει και καλύπτει απόλυτα και τις διαθέσεις των vegan.

 

Η ταλιάτα από μοσχαρίσιο Tri-Tip ήρθε ψημένη σωστά, όπως ακριβώς τη ζητήσαμε, χυμώδης και λεπτοκομμένη (€18).Η συνοδευτική πράσινη σαλάτα και οι χρυσαφένιες τηγανητές πατάτες με τη φλοίδα τους ήταν απολαυστικές.

 

Τα αλμυρά λουκουμαδάκια συνοδεύονται με μαρμελάδα ντομάτας και αφρό μαστίχας (€7,50).
Τα αλμυρά λουκουμαδάκια συνοδεύονται με μαρμελάδα ντομάτας και αφρό μαστίχας (€7,50).

 

Για το τέλος, επιδόρπιο λεμόνι με κρεμέ λεμόνι, κραμπλ αμυγδάλου, ιταλική μαρέγκα και σιρόπι δυόσμου (€8). Ενδιαφέρουσα οινική λίστα με εξαιρετικές προτάσεις από τον ελληνικό αμπελώνα.

 

Μαζί με την κομψή διακόσμηση, την εξαιρετική μπάρα, τις ωραίες μουσικές και τις πολλές του προσωπικότητες το Novak ολοκληρώνει το παζλ ενός πραγματικά επιτυχημένου χώρου.

 

Novak Athens Towers, Πυρρή Αγγέλου 5, Πύργος Αθηνών, 210 7481446