Migada Cocina: ένα μεγάλο γευστικό ταξίδι σε έθνικ κουζίνες

Γεύσεις από την Αφρική, την Ινδία, την Πολυνησία, την Κίνα, τη Βραζιλία, το Μεξικό, τις Φιλιππίνες και άλλες χώρες σε ένα νέο εστιατόριο στο κέντρο της Αθήνας.

9.1.2020 | 14:27
Migada Cocina: ένα μεγάλο γευστικό ταξίδι σε έθνικ κουζίνες
Φωτο: Γιώργος Αδάμος/ LIFO

 

Ο Νίκος Τσαμπουνάρης, που έχει καταγράψει μια πορεία 25 χρόνων στην εστίαση με το Altamira, έχοντας στο πλευρό του τη γυναίκα του και σεφ Άννα Λαγούτη, εδώ και έναν χρόνο έχει ξεκινήσει ένα καινούργιο εστιατόριο, το Migada Cocina, στο κέντρο της Αθήνας.

 

Χρειάζονται γνώσεις και επιμονή για να προσεγγίσεις διάφορες εθνικές κουζίνες με αξιοπιστία και το Migada τα καταφέρνει πολύ καλά. Εδώ ο Νίκος και οι συνεργάτες του έχουν δουλέψει την ιδέα της συγκέντρωσης γεύσεων και αρωμάτων από περιοχές που άγγιξαν οι μεγάλες εξερευνήσεις ανά τον κόσμο.

 

Γεύσεις που έχουν να κάνουν με περιοχές όπως η Αφρική, η Ινδία, η Πολυνησία, η Κίνα, οι «δρόμοι των μπαχαρικών» από την Μπουχάρα ως την Κωνσταντινούπολη, η Καραϊβική, η Βραζιλία, η Αργεντινή, το Μεξικό, οι Φιλιππίνες. «Η Μιγάδα Κουζίνα είναι τα χρώματα και τα αρώματα, οι γεύσεις που εκφράζουν τη δημιουργική σύνθεση των διαφορετικών πολιτισμών και επιστρέφουν στη Γηραιά Ήπειρο, αναζητώντας εξερεύνηση και αποδοχή, μια πρόσκληση για ένα μαγευτικό ταξίδι γευσιγνωσίας» λέει ο Νίκος.

 

Migada Cocina: ένα μεγάλο γευστικό ταξίδι σε έθνικ κουζίνες
Φωτο: Γιώργος Αδάμος/ LIFO


Στην κουζίνα του Migada Cocina μαγειρεύουν η Άννα Λαγούτη και ο Σαμσουντίν Ριχάν και το μενού, ήδη από την ανάγνωσή του, σε βάζει στη διαδικασία του γευστικού ταξιδιού. Διαλέγεις και τα πιάτα διαδέχονται το ένα το άλλο στο τραπέζι, αλλάζοντας χώρες, ηπείρους και πολιτισμούς.

 

Η ταμπουλέ με μαϊντανό, δυόσμο, ολόκληρα ρεβίθια, ντοματίνια, αγγούρι, φρέσκο κρεμμυδάκι και κινόα (€6) είναι μια ολόδροση και αρωματική σαλάτα από την Cordillera των Άνδεων. Επίσης, προσφέρεται Σαλάτα των Κήπων Βαβυλώνας από την περιοχή της Μεσοποταμίας με λόλα πράσινη, λόλα rosso, άσπρο και κόκκινο λάχανο, σέλερι καρότο και ντρέσινγκ από χυμό γλυκού ροδιού και ελαιόλαδου που στολίζεται γευστικά με τριμμένο φιστίκι και παρμεζάνα (€6,50).

 

Samozas, πιτάκια γεμιστά με ποικιλία λαχανικών που συνοδεύονται με τσάτνεϊ από ντομάτα και καραμελωμένο τζίντζερ (€4,50), μια γευστική έκρηξη από την Ινδία. Κοτόπουλο ταντούρι, μαριναρισμένο σε γιαούρτι και μυρωδικά tandoori masala με πιπεριές, κρεμμυδάκι, κόκκινα φασόλια και σταρένιες τορτίγιες (€7).

 

Migada Cocina: ένα μεγάλο γευστικό ταξίδι σε έθνικ κουζίνες
Φωτο: Γιώργος Αδάμος/ LIFO

 

Sichou Noodles με τρία τυριά (ροκφόρ, γκούντα, έμενταλ), κρέμα τζίντζερ, άνηθο, τριμμένα φιστίκια και λευκό κρασί (€7) – κινέζικες νούγιες από μετάξι που δικαιώνουν πέρα για πέρα την ονομασία τους και το ανακάτεμα των πολιτισμών που πρεσβεύουν.

 

El burrito sonriente από το Μεξικό με μοσχάρι, μαλακή σταρένια τορτίγια με ρύζι, πουρέ από κόκκινα φασόλια, κίτρινο τυρί και ντομάτα (€6). Από τη Γη του Πυρός, ταλιάτα μοσχάρι με σος από δαμάσκηνα και goji berries, πουρέ από αρακά και πατάτες (€12).

 

Στα γλυκά θα βρεις τερίνα σοκολάτας με τρεις διαφορετικές σοκολάτες και φιστίκι Αιγίνης (€4), αλλά και τσίζκεικ με φραγκοστάφυλο (4). Θα συνοδεύσεις το φαγητό σου με κλασικό κοκτέιλ Μαργαρίτα με λεμόνι αλλά και με ωραιότατη Μαργαρίτα με χυμό μάνγκο, ρόδι και πορτοκάλι.

 

Στο Migada μπορείς να καθίσεις στη σάλα με την εξωτική διακόσμηση και να απολαύσεις το φαγητό σου, αλλά υπάρχει και η δυνατότητα του street food στο πάσο με τα ψηλά σκαμπό.

 

Mπορείς να πάρεις και να φας στο χέρι ή σε πακέτο, επιλέγοντας απ' όσα υπάρχουν στον κατάλογο, αλλά με πολύ πιο street food-χαμηλότερες τιμές. Οι δημιουργίες του Migada προσφέρονται και για after απολαύσεις, αφού παραμένει ανοιχτό έως τις 4 το πρωί και τα Σαββατοκύριακα ακόμη περισσότερο.

 

Migada Cocina, Πραξιτέλους 6, Αθήνα, 210 3316488

Πραξιτέλους 6, Αθήνα
210 3316488
 
 
 
 
Νίκη Μηταρέα
Έχει εκδώσει τα βιβλία «Οινομαγειρέματα» (εκδόσεις: Ελληνικά Γράμματα) και «Με κρασί και ελληνικά» (εκδόσεις: Πατάκη).
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
σχόλια
Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού
Αυτή την Κυριακή του Πάσχα που θα στήσει ο Άνταμ Κοντοβάς δεν την έχουμε ξαναζήσει

Αυτή την Κυριακή του Πάσχα που θα στήσει ο Άνταμ Κοντοβάς δεν την έχουμε ξαναζήσει

Ζωή Παρασίδη |