Φωτο: Γιώργος Αδάμος/ LIFO
Φωτο: Γιώργος Αδάμος/ LIFO

 

Το εστιατόριο Διόσκουροι είχε γράψει ιστορία στο Νέο Ψυχικό από το 1974 που άνοιξε, καθώς για πολλά χρόνια ήταν ένα κλασικό στέκι των βορείων προαστίων και όχι μόνο. Ο φιλόξενος χώρος του αποτέλεσε σημείο αναφοράς ακόμα και τα χρόνια που το εστιατόριο λειτουργούσε με διαφορετικό όνομα και φιλοσοφία.


Φέτος, το εστιατόριο, υπό το όνομα Villa Dioskouri, επιχειρεί να επανασυνδέσει την ιστορία του με το παρόν του, προσφέροντας μια κουζίνα που θα είναι συνδυασμός δύο προσεγγίσεων.

 

Στη μια δίνεται έμφαση στην κρεατοφαγία και θα αξιοποιείται η τεχνογνωσία από την πρόσφατη περίοδο, οπότε λειτουργούσε ως Wolves of Kitchen, και στην άλλη επιστρατεύεται η κληρονομιά των πολλών ετών αστικής και παραδοσιακής ελληνικής κουζίνας με την αξιοποίηση ελληνικών τοπικών προϊόντων, μαγειρεμένων με διάθεση σπιτικής αίσθησης.

 

Φωτο: Γιώργος Αδάμος/ LIFO
Φωτο: Γιώργος Αδάμος/ LIFO


Την προσοχή σου θα τραβήξει και η ανοιχτή κουζίνα με τις ψησταριές, που εντυπωσιάζει. Το τζάκι ενισχύει τη φιλόξενη εικόνα του χώρου, ενώ το μπαρ είναι έτοιμο να προσφέρει κοκτέιλ και ποτά .Όλα τα στοιχεία υπηρετούν πολύ καλά τον all-day χαρακτήρα του εστιατορίου, που είναι ανοιχτό από το πρωί για καφέ και τσιμπολόγημα, το μεσημέρι και το βράδυ για φαγητό και στη συνέχεια για ποτό.

 

Ο σεφ Βασίλης Τσουκαλάς και η ομάδα της κουζίνας προτείνουν ένα μενού που βασίζεται στη μεσογειακή κουζίνα και εμπλουτίζεται με κρέατα ωρίμανσης με ιδιαίτερες κοπές και προσεκτικά ψησίματα. Ο κατάλογος είναι πλούσιος, δίνοντας πολλές επιλογές.

 

Η πράσινη σαλάτα με φρούτα εποχής και ανθότυρο Αμφιλοχίας σε βινεγκρέτ μελιού (€10) είναι δροσερή και καλή αρχή για το δείπνο σου.

 

Φωτο: Γιώργος Αδάμος/ LIFO
Φωτο: Γιώργος Αδάμος/ LIFO

 

Από τα ορεκτικά, η ποικιλία άγριων μανιταριών (€10) σερβίρεται σε μαντεμένιο σκεύος και αναδίδει αρώματα, η κασερόπιτα με φύλλο κανταΐφι (€7) είναι πληθωρική και χορταστική, η βιολογική φάβα Φενεού με ψητά ντοματίνια και καραμελωμένα κρεμμύδια (€7,50) είναι νόστιμη και οι κολοκυθοκροκέτες με μελίχλωρο, που συνοδεύονται από σάλτσα γιαουρτιού με φρέσκο δυόσμο (€7,20), είναι καλοτηγανισμένες.

 

Από τα δέκα πιάτα ζυμαρικών και ριζότι του μενού, οι παπαρδέλες με χοιρινή καπνιστή πανσέτα, ψητά ντοματίνια, μοτσαρέλα και μυρωδικά (€11,20) αποδείχθηκε καλή επιλογή.

 

Φωτο: Γιώργος Αδάμος/ LIFO
Φωτο: Γιώργος Αδάμος/ LIFO

 

Από τα κυρίως, ζουμερό έρχεται το κοντοσούβλι κοτόπουλου, σερβιρισμένο με φρέσκες τηγανητές πατάτες (€13), και αργοψημένος, τρυφερός, ο μοσχαρίσιος σιδηρόδρομος.

 

Η πλούσια λίστα κρεατικών ικανοποιεί κάθε διάθεση, περιλαμβάνοντας από μοσχαρίσια μπριζόλα γάλακτος (€19), ψαρονέφρι (€14,50) και κεμπάπ νεροβούβαλου Κερκίνης (€16) έως 45 ημερών ωρίμανσης σπαλομπριζόλα (62 ευρώ/κιλό), πικάνια (40 ευρώ/500 γρ.) ή Τ-Βone (49 ευρώ/500 γρ.). Η λίστα κρασιών υποστηρίζει το μενού με καλές προτάσεις, ενώ υπάρχουν και αρκετές επιλογές σε ποτήρι.


Villa Dioskouri, Δ. Βασιλείου 16, Νέο Ψυχικό, 2106713997