Στο Testaccio στη Βουλιαγμένη όλα μαγειρεύονται με βιολογικά υλικά

Μια γαστρονομική πρότασει που "ακούει " την εποχή μας

22.8.2016 | 12:51

 

Ας ξεκινήσουμε ανάποδα, βγαίνοντας από το εστιατόριο. Η γενική εικόνα από την επίσκεψή μας στο Testaccio Organic στη Βουλιαγμένη είναι ευχάριστη και η διαπίστωση είναι ότι το εστιατόριο «ψάχνεται» στα βιολογικά προϊόντα. Ο χώρος είναι σύγχρονος και καλόγουστος, με την απαραίτητη μπάρα, αναπαυτικά καθίσματα και ωραίο φωτισμό που «φτιάχνει» το καλοκαιρινό περιβάλλον.

 

Στο Testaccio στη Βουλιαγμένη όλα μαγειρεύονται με βιολογικά υλικά

 

Το καινούργιο στοιχείο που έχει προστεθεί είναι το ντελικατέσεν με τα βιολογικά προϊόντα, ελληνικά και εισαγόμενα, που καλύπτουν την καθημερινή ανάγκη όσων τα αναζητούν. Το Testaccio Organic προσφέρεται άνετα για φιλικό δείπνο αλλά και για ένα χαλαρό πέρασμα για απογευματινό apperitivo. Η γεύση υποστηρίζεται από ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον bio menu για την ημέρα και ένα δημιουργικό και ευφάνταστο μενού για το βράδυ διά χειρός του σεφ Κώστα Τσίγκα. «Στροφή στα πιστοποιημένα βιολογικά προϊόντα, έχεις  ό,τι καλύτερο υπάρχει» λέει ο Κώστας Τσίγκας, βαθύς γνώστης των βιολογικών, και προσθέτει: «Τα βιολογικά είναι πιο νόστιμα από τα μη βιολογικά κι εμείς τα προμηθευόμαστε από ντόπιους παραγωγούς, με εξαίρεση τα τυποποιημένα που έρχονται από το εξωτερικό, γιατί δεν υπάρχουν στην Ελλάδα». Στο τραπέζι προσγειώνονται πιάτα ευπρόσωπα και εντυπωσιακά, όπως crostino με φρέσκο σολομό μαριναρισμένο με espresso, αυγά σολομού, τουρσί σπιτικό από κρεμμύδι, τηγανητή κάππαρη, αβοκάντο και μπουράτα (€13). Ένα παιχνίδι χρωμάτων και ανάλαφρης γεύσης, με το τουρσί να χαρίζει πινελιές γευστικής έντασης. Ωραία ιδέα και τα ψητά καρότα στη σχάρα που συνδυάζονται με αβοκάντο, φρέσκια μοτσαρέλα και φύτρες κολοκυθόσπορου (€9,50). Οι φανατικοί των λαχανικών θα εντυπωσιαστούν από την μεγάλη και ευφάνταστη ποικιλία σαλατικών. Την καρδιά σου θα κλέψει το μαύρο ραπάνι, κομμένο σε λεπτές ροδέλες . Εντυπωσιάζουν τον ουρανίσκο τα τραγανά γλυκάδια από μοσχαράκι γάλακτος που συνδυάζονται με πικάντικο φρέσκο λουκάνικο, βιολογικό φινόκιο και μια πινελιά μαύρο σκόρδο (€14). Υποκλίνεσαι στην ολόκληρη πέστροφα που ψήνεται αριστοτεχνικά στον φούρνο με πορτοκάλι, δεντρολίβανο και αγκινάρες (€16,80). Το εσπεριδοειδές συνδυάζεται αποτελεσματικά με το ψάρι, που είναι αληθινά νόστιμο και ευωδιαστό. Οι πίτσες από τον ξυλόφουρνο είναι μια γευστική πασπαρτού λύση που τις τιμούν στα τραπέζια. Η λίστα κρασιών προσφέρεται για γευστικές απολαύσεις. Στο Testaccio θα χαρείς τη φρέσκια αντίληψη για τα βιολογικά. 

 

Στο Testaccio στη Βουλιαγμένη όλα μαγειρεύονται με βιολογικά υλικά

 

Στο Testaccio στη Βουλιαγμένη όλα μαγειρεύονται με βιολογικά υλικά

 

Στο Testaccio στη Βουλιαγμένη όλα μαγειρεύονται με βιολογικά υλικά
Λητούς 2 & Απόλλωνος 18, Βουλιαγμένη
210 8964112
 
 
 
 
Νίκη Μηταρέα
Έχει εκδώσει τα βιβλία «Οινομαγειρέματα» (εκδόσεις: Ελληνικά Γράμματα) και «Με κρασί και ελληνικά» (εκδόσεις: Πατάκη).
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
σχόλια
Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού