Στη Λίμνη της Βουλιαγμένης λειτουργεί ένα νέο εστιατόριο που αξίζεις να πας

Ενδιαφέρουσες γεύσεις διά χειρός Νίκου Φωτιάδη

20.7.2016 | 13:03
Στη Λίμνη της Βουλιαγμένης λειτουργεί ένα νέο εστιατόριο που αξίζεις να πας
Λίμνη Βουλιαγμένης

Στη Λίμνη της Βουλιαγμένης λειτουργεί ένα νέο εστιατόριο που αξίζεις να πας
Λίμνη Βουλιαγμένης

 

Η Λίμνη Βουλιαγμένης είναι το νέο εστιατόριο που βρίσκεται δίπλα στη λίμνη και, φυσικά, παρέχει στον επισκέπτη όλα όσα περιμένει όποιος θέλει να δειπνήσει δίπλα σε μια φυσική λίμνη, με έναν πανύψηλο βράχο που τον λούζει το φως για σκηνικό και τον ήχο του νερού ως σταθερό σάουντρακ στο γεύμα του. Ο executive chef Νίκος Φωτιάδης έχει επιμεληθεί την κάρτα με ενδιαφέρουσες προτάσεις. Το ρολάκι σπανακόρυζο σε μορφή σούσι, τυλιγμένο σε φύκι nori, δένει ευχάριστα με μια φέτα αυγοτάραχο μελίχλωρο του Τρικαλίνου (€13) που δίνει μια ευχάριστη νότα αλμύρας. Ορεκτικό είναι το καλαμαράκι κομμένο σε λεπτές ροδέλες, μαριναρισμένο στη λογική του ξιδάτου χταποδιού, που γαρνίρεται με κρεμμυδάκι και μαϊντανό και συνοδεύεται με μικρή σαλάτα παντζαριού και μήλου που ισορροπούν την οξύτητα του ξιδιού (€13). Δροσιστική η καλοκαιρινή σαλάτα με τα κολοκυθάκια κομμένα σε κορδέλες, μαριναρισμένα σε ελαιόλαδο και λεμόνι, που συνοδεύονται με γαρίδες μαριναρισμένες, φύλλα δυόσμου και από δίπλα μικρά κομμάτια μπομπότα ψητή (€14). Ο Νίκος Φωτιάδης αναζητά με πάθος τα ελληνικά προϊόντα και τα τιμάει στα πιάτα του, όπως κάνει με την πλεξούδα τυρί γαΐς του Ραγιάν που ψήνει ελαφρά και συνοδεύει με σαλάτα baby σπανάκι, ωραιότατα τσιπς αχλαδιών, σος από καρυδέλαιο και σος βατόμουρα (10). Αξιοπρόσεχτο και το πιάτο με μπρεζάολα προβατίνας από τη Δράμα, που συνοδεύεται με μικρή σαλάτα ρόκας και δίπλα φιγουράρει εξαιρετικό αχλάδι γεμιστό με κατσικίσιο τυρί γκρατινέ και βινεγκρέτ παπαρουνόσπορου (€14). Η ένταση από το αχλάδι δένει με την πλούσια γεύση της προβατίνας. Η ιδέα του βελούδινου χούμους που συνδυάζεται με τηγανητές μπάμιες, καραμελωμένα κρεμμύδια και λάδι από αγριοκύμινο είναι εξαιρετική (€9). Οι μπάμιες, ανάλαφρα τηγανισμένες, βουτάνε στο χούμους και χαρίζουν ένα δυνατό γευστικό παιχνίδι με τις νότες αγριοκύμινου στην επίγευση. Το βλιτόρυζο με βελουτέ μάραθου και φρέσκο κρεμμυδάκι κλέβει την παράσταση από τον φρέσκο σολομό που ψήνεται στη σχάρα και γαρνίρεται με άχυρα πράσου και μελιτζάνας (€18).

 

Στη Λίμνη της Βουλιαγμένης λειτουργεί ένα νέο εστιατόριο που αξίζεις να πας
Λίμνη Βουλιαγμένης

 

Την έκπληξη κάνει το άψογα βρασμένο πεταλιόριζο, όπως λένε στα Δωδεκάνησα το ρύζι με τις πεταλίδες, που εδώ ο Νίκος Φωτιάδης εξελίσσει την παράδοσή του, ενισχύοντας το πιάτο με φύκια ελληνικά –την ποικιλία σταφυλιά– του παραγωγού Τσίμα από τη Ρόδο. Το ταξίδι σε διάφορες γωνιές της χώρας μέσα από τα πιάτα συνεχίζεται με συκώτι από νεροβούβαλο Κερκίνης μαριναρισμένο σε γάλα και μετά σε λάδι με βότανα πριν μπει στην πυρά. Έρχεται κομμένο ταλιάτα και το ζουμί του συμμετέχει σε μια πυκνή γευστική σάλτσα από μέλι, αγουρίδα και ελαιόλαδο (€21). Ένα πιάτο καλοφτιαγμένο, με αρμονικούς συνδυασμούς. Όλη την προσοχή τραβάει το αυθεντικό παραδοσιακό οικιακό σίδερο με τα κάρβουνα, που πάνω στη σχάρα του φιγουράρουν μικρές σουβλίτσες με κοτόπουλο (€17). Ωραία ιδέα για την παρουσίαση του γευστικού κοτόπουλου, που είναι περασμένο σε μαροκινή μαρινάδα με τζίντζερ, λάιμ, κουρκουμά και ελαιόλαδο. Θα σας πείσει με την πρώτη μπουκιά. Οι εραστές του κρέατος θα αποζημιωθούν με ταλιάτα από αμερικανικό βοδινό κοπής flap stake Black Angus που σερβίρεται με ψητά λαχανικά και γενναιόδωρη σάλτσα από γλυκό κρασί και ζελέ μοσχαριού (€24). Ο Νίκος Φωτιάδης έχει κέφια στην κουζίνα και τα πιάτα του καταφέρνουν να πάρουν τη ματιά σας από το μαγευτικό περιβάλλον.

 

 

 

 

 
 
 
 
Νίκη Μηταρέα
Έχει εκδώσει τα βιβλία «Οινομαγειρέματα» (εκδόσεις: Ελληνικά Γράμματα) και «Με κρασί και ελληνικά» (εκδόσεις: Πατάκη).
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
σχόλια
Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού
Δυο ελληνικές σκορδαλιές για τον μπακαλιάρο της 25ης Μαρτίου

Δυο ελληνικές σκορδαλιές για τον μπακαλιάρο της 25ης Μαρτίου

TwoMinutes Angie |