Πρωτότυπες Καλοκαιρινές γεύσεις με θέα την Ακρόπολη

Στην ταράτσα του Herodion Hotel

20.7.2016 | 13:09
Πρωτότυπες Καλοκαιρινές γεύσεις με θέα την Ακρόπολη
POINT A

Πρωτότυπες Καλοκαιρινές γεύσεις με θέα την Ακρόπολη
POINT A

 

Ανεβαίνοντας στην ταράτσα του Herodion Hotel, βρίσκεσαι αντιμέτωπος με τη μοναδική θέα. Ο Παρθενώνας σε απόσταση αναπνοής, το Μουσείο της Ακρόπολης δίπλα και όλη η Αθήνα στα πόδια σου. Ένας μεσογειακός κήπος με γιασεμιά που μοσχοβολούν έρχεται και δένει την εμπειρία. Όταν γνωρίσεις την ευγενική ιδιοκτήτρια του Herodion Hotel, την Κάτια Τσιμιδοπούλου, με το ζεστό χαμόγελο, θα καταλάβεις αμέσως από πού πηγάζει αυτή η αρμονία. Την κουζίνα υποστηρίζουν δύο νέοι σεφ, που το πάθος και την αγάπη τους υποστήριξε η ιδιοκτήτρια, δίνοντάς τους την ελευθερία να δημιουργήσουν ένα μενού με ελληνικές γεύσεις σε μοντέρνα εκδοχή. Ο Μάριος Πιρπιρίδης και ο Μανώλης Μαυριγιαννάκης μαγειρεύουν με τεχνική, συστήνοντας τις φρέσκες ιδέες τους τόσο στους ξένους επισκέπτες όσο και στους ντόπιους. Το εισπράττεις με τα πολίτικα γεμιστά με κρέμα φέτας (€8,50) – ωραία ιδέα. Οι λουκουμάδες γεμίζονται με μανούρι Ελασσόνας (€9) και είναι ορεκτικοί. Πρωταθλητής για τους νοσταλγούς της παράδοσης αποδεικνύεται το πεϊνιρλί που σερβίρεται με αυγά ορτυκιών, τρούφα και κασέρι Ξάνθης (€9), όντας εύγευστο και μοσχοβολιστό. Η θεσσαλονικιά σαλάτα (€8,50) βγάζει δροσερή γεύση, με την τραγανή πιπεράτη ρόκα να σμίγει με φράουλες, ανθότυρο, κουλούρι Θεσσαλονίκης και βινεγκρέτ εσπεριδοειδών.

 

Από τα κυρίως ξεχωρίζει το μυλοκόπι, που «ντύνεται» με κολοκυθοανθούς και μαγειρεύεται αριστοτεχνικά με βουτυράτη σάλτσα αυγοτάραχο (€19) και πάει εξαιρετικά με ένα ποτήρι Viognier Cuvée Larsinos από το Κτήμα Σκούρα. Για τους νοσταλγούς της μαμαδίστικης μαγειρικής, το κατσικάκι έρχεται σιγομαγειρεμένο και μελωμένο και πολύ του πάνε από δίπλα τα καλοκαιρινά πράσινα φασολάκια με σάλτσα ντομάτας και μια πινελιά σφακιανής μυζήθρας (€20). Το δείπνο κλείνει όμορφα με σορμπέ λεμόνι που αγκαλιάζει μαύρη σοκολάτα (€5) και με το παραδοσιακό λουκούμι Σύρου με παγωτό τριαντάφυλλο (€5). Η λίστα κρασιών που έχει επιμεληθεί ο Δήμος Βασιλειάδης με ενδιαφέρουσες προτάσεις μικρών και μεγάλων Ελλήνων παραγωγών υποστηρίζει καλά την κάρτα φαγητού. Στα θετικά του χώρου είναι και η κομψή μπάρα όπου μπορείς να πάρεις θέση την ώρα του δειλινού και να απολαύσεις ωραία tapas cocktails που ετοιμάζει ο Λευτέρης Σοφαντζής, συνδυάζοντας το κοκτέιλ με έναν ταιριαστό μεζέ. Με δυο λόγια, το Point A μπαίνει άνετα στην ατζέντα για την έξοδό σου.

 

 

Roof garden, Ροβέρτου Γκάλι 4
210 9236832
 
 
 
 
Νίκη Μηταρέα
Έχει εκδώσει τα βιβλία «Οινομαγειρέματα» (εκδόσεις: Ελληνικά Γράμματα) και «Με κρασί και ελληνικά» (εκδόσεις: Πατάκη).
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
σχόλια
Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού