ΓΕΥΣΗ

ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ

#Lukumades μεν, αλμυροί δε

Συνήθως, όταν μιλάμε για λουκουμάδες, η σκέψη μας τρέχει στο μέλι - τώρα ας τρέξει και στη φέτα και στη μυζήθρα και στην πιπεριά Φλωρίνης

18.10.2017 | 15:12
#Lukumades μεν, αλμυροί δε
Οι άνθρωποι του Lukumades σερβίρουν φέτος αλμυρούς λουκουμάδες, όπου τον πρώτο λόγο έχει το τυρί.

 

Όταν ακούς λουκουμάδες, ο νους σου πάει στο γλυκό. Όμως τα πράγματα δεν είναι πάντα όπως φαίνονται, αφού η βασική ιδέα του λουκουμά, η γνωστή τραγανή κροκέτα ζύμης που δέχεται μια σάλτσα για να αποκτήσει χαρακτήρα, σηκώνει αρκετές προσεγγίσεις. Κάπως έτσι σκέφτηκαν οι άνθρωποι του #Lukumades που έφτιαξαν πέρσι το επιτυχημένο στέκι της Αιόλου και σερβίρουν φέτος αλμυρούς λουκουμάδες, όπου τον πρώτο λόγο έχει το τυρί.

 

Τον τόνο στη γεύση αναλαμβάνουν να δώσουν παραδοσιακά υλικά, όπως η φέτα, η μυζήθρα, η πιπεριά Φλωρίνης, το πετιμέζι. Οι συνταγές βασίζονται σε παραδοσιακά παρασκευάσματα από διάφορα μέρη της Ελλάδας και το αποτέλεσμα είναι νόστιμο. Έχουμε και λέμε: λουκουμάδες με σος φέτας και μαύρο πιπέρι (€3,50), κρητικοί λουκουμάδες γεμιστοί με κρητική μυζήθρα ΠΟΠ που συνδυάζονται ιδανικά με ανθόμελο και πασπαλίζονται με σουσάμι (€3,50), γλυκόξινοι λουκουμάδες γεμιστοί με φέτα Βυτίνας και διαλεγμένες πιπεριές Φλωρίνης (€3,80) που, αν θες, τους προσθέτεις σος από πετιμέζι και καβουρντισμένο κουκουνάρι. Η γευστική ένταση ανεβαίνει επίπεδο με τους πικάντικους λουκουμάδες γεμιστούς με τυροκαυτερή (€3,80). Και αν αισθανθείς την ανάγκη για γλυκό, το μενού με τους εναλλακτικούς συνδυασμούς λουκουμάδων, παγωτών και ροφημάτων είναι πάντα στη θέση του.

Lukumades, Αιόλου 21 & Αγ. Ειρήνη, Αθήνα

Αιόλου 21 & Αγ. Ειρήνης
210 3210880
 
 
 
 
Νίκη Μηταρέα
Έχει εκδώσει τα βιβλία «Οινομαγειρέματα» (εκδόσεις: Ελληνικά Γράμματα) και «Με κρασί και ελληνικά» (εκδόσεις: Πατάκη).
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
σχόλια
Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού
ΒΡΕΣ
ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ