Hama: Εκεί που η γιαπωνέζικη κουζίνα δέχεται επιρροές από Περού και Μεσόγειο

Στη Γλυφάδα, ο σεφ Σταμάτης Τσίλιας πήρε το ρίσκο για μερικά καινούρια πιάτα και του «βγήκε»

22.6.2017 | 16:42

 

Το γνωστό συγκρότημα Rolling Stones έδωσε την έμπνευση για ένα πιάτο που όταν προσγειώνεται στο τραπέζι, τα έντονα χρώματά του σε καθηλώνουν. Στη συνέχεια, για να μη χαλάσεις τη σύνθεση πιάτου, δοκιμάζει με τα τσοπ-στικς ένα inside out maki roll που είναι φτιαγμένο με μαύρο ρύζι, τόνο μαριναρισμένο σε κρέμα miso, στικς γιούκα σε τεμπούρα, αγγούρι, παναρισμένο σε πάνκο και περασμένο διακριτικά από το τηγάνι, γαρνιρισμένο με κατακόκκινη σάλτσα γκρέιπφρουτ και μάνγκο (€22).

 

Ο σεφ Σταμάτης Τσίλιας «ροκάρει», λοιπόν, με τα καινούργια πιάτα που ετοιμάζει στην κουζίνα του Hama. «Η γιαπωνέζικη κουζίνα δέχεται επιρροές από το Περού και τη Μεσόγειο», εξηγεί ο σεφ και συμπληρώνει: «Ακολουθούμε τις παραδοσιακές γιαπωνέζικες κοπές στα ψάρια και σύγχρονες, πιο μεσογειακές στα κρέατα». Όμορφη και ασιατική η αύρα του καλόγουστου χώρου με τη μίνιμαλ αισθητική, όπου κυριαρχεί το μαύρο χρώμα στα έπιπλα και στους τοίχους, με χαρακτηριστικές διακοσμητικές πινελιές από τα μπαμπού.

 

Από την ανοιχτή κουζίνα βγαίνουν πιάτα σαν ζωγραφικοί πίνακες. Το βιολογικό λαβράκι μαρινάρεται σε τζίντζερ, λάιμ, σόγια και συνδυάζεται με κρεμμύδι, τσίλι και σχοινόπρασινο, αφήνοντας μια γλύκα στην επίγευση (€16). Ο Σταμάτης έχει κέφια και παίζει με γνώση και τεχνικές στα πιάτα του, κρατώντας τις ισορροπίες στον συνδυασμό των υλικών. Από τον κατάλογο των κρύων ορεκτικών θα δοκιμάσεις και το tuna-shrimp spicy ceviche μαριναρισμένο σε σησαμέλαιο και ελαιόλαδο και σάλτσα sriracha (€17). Η πιπεριά αμαρίγιο χαρίζει ευχάριστα πικάντικη γεύση. Στις σπέσιαλ επιλογές θα ανακαλύψεις και το Thunderstruck – στην καρδιά του το ρολό κρύβει soft cell crab τεμπούρα, τραγανό σπαράγγι και αγγούρι που δίνει νότα δροσιάς, γαρίδα μαριναρισμένη σε yuzu τυλιγμένο σε ρύζι και φύλλο nori (€22). Μια νόστιμη επιλογή υφών και γεύσεων.

 

Από τα κυρίως αξίζει να δοκιμάσεις το Inside Skirt, μοσχαρίσιο διάφραγμα σιγομαγειρεμένο για οκτώ ώρες σε χυμό πορτοκαλιού, λεμονιού, σόγια, ελαιόλαδο, σκόρδο και θυμάρι και στη συνέχεια περασμένο από γκριλ. Σερβίρεται με πικάντικο σουσάμι από κίμτσι που χαρίζει μια πικάντικη νότα στο γευστικό και μελωμένο κρέας. Ακομπανιάρεται από έναν υπέροχο μοβ πουρέ, το χαρακτηριστικό εντυπωσιακό χρώμα του οποίου οφείλεται στις περουβιανές πατάτες, που είναι δουλεμένος με βούτυρο και αρωματισμένος με ξύσμα λάιμ (€24).

 

Ο εξωτερικός χώρος προσφέρει μια ήρεμη πράσινη όαση για να απολαύσεις το δείπνο σου και να κλείσεις γλυκά με Hama Cloud (€10), τρίμμα μπισκότου, αρωματισμένο με μέλι και σερβιρισμένο πάνω σε απαλή κρέμα τυριού με λάιμ, σάλτσα από φρούτα του δάσους – στην κορυφή το «συννεφάκι» κάνει την έκπληξη με το παραδοσιακό μαλλί της γριάς που ξυπνάει παιδικές μνήμες. Στο Hama θα χαρείς το ευγενικό και αποτελεσματικό σέρβις, ενώ θα ταξιδέψεις σε μέρη εξωτικά μέσα από τις γεύσεις του.

 

Hama: Εκεί που η γιαπωνέζικη κουζίνα δέχεται επιρροές από Περού και Μεσόγειο

 

Hama, Γρ. Λαμπράκη 34, Γλυφάδα, 210 9600595

Γρ. Λαμπράκη 34
210 9600595
 
 
 
 
Νίκη Μηταρέα
Έχει εκδώσει τα βιβλία «Οινομαγειρέματα» (εκδόσεις: Ελληνικά Γράμματα) και «Με κρασί και ελληνικά» (εκδόσεις: Πατάκη).
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
σχόλια
Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού