Dos Hermanos: Μεξικανική κουλτούρα σε κάθε πιάτο

...και κάθε Παρασκευή και Σάββατο μεξικανική και κουβανέζικη μουσική

1.11.2017 | 14:47
Dos Hermanos: Μεξικανική κουλτούρα σε κάθε πιάτο
Η μαργαρίτα φτιάχνεται με premium τεκίλα, χυμό από φρέσκο λεμόνι και λάιμ ή με passion fruit.

 

Το εστιατόριο Dos Hermanos στην Κηφισιά δεν είναι καινούριο, έχει γύρω στα 25 χρόνια ιστορία. Αντιπροσωπεύει μια κουζίνα, η οποία δεν είναι ψηλά στις έθνικ προτιμήσεις της Αθήνας, όμως έχει καταφέρει να μακροημερεύσει, ενώ ταυτόχρονα η ποιότητα του φαγητού του, ο χώρος του και η αύρα που αποπνέει δεν θα σου επέτρεπαν με τίποτα να πεις ότι «έχει κουραστεί από τα χρόνια». Το Dos Hermanos προτείνει μεξικάνικη κουζίνα και πίσω από την επιτυχία του βρίσκεται το δημιουργικό μυαλό του σεφ/patron Παναγιώτη Μαραγκού που μετέφερε στην Αθήνα τη πήρε την μαγειρική εμπειρία του από τις ΗΠΑ, όπου μεγάλωσε. Ο χώρος, που μοιράζεται σε δύο επίπεδα, επενδύει στην ατμόσφαιρα της μεξικάνικης κουλτούρας με γούστο. Πατίνα στους τοίχους, εντυπωσιακός ξυλόγλυπτος πολυέλαιος αντίκα, φαρδιές καρέκλες, τραπέζια αντίκες σε παστέλ αποχρώσεις, μπάρα ξύλινη, θολωτά ταβάνια και απίθανος μυστικός κήπος όπου φιγουράρει η φωτογραφία της Φρίντα Κάλο.

 

Οι προτάσεις του μενού είναι ικανές να καλύψουν κάθε επιθυμία. Μπαίνεις στο κλίμα ξεκινώντας με μια παγωμένη μαργαρίτα φτιαγμένη με premium τεκίλα, χυμό από φρέσκο λεμόνι και λάιμ ή με passion fruit. Δροσερή, αρωματική, σου φτιάχνει τη διάθεση. Αρχή με εντυπωσιακές σαλάτες, όπως η τορτίγια με ανάμεικτες δροσερές πρασινάδες από σπανάκι και μαρούλι, μενταγιόν από φιλέτο πορτοκαλιού, ποικιλία τριμμένων τυριών και σος βινεγκρέτ διακοσμημένη με τρέσες τραγανής τορτίγιας (€9,50). Στο ίδιο ευχάριστο γευστικό μήκος είναι και η ανάμεικτη πράσινη σαλάτα με αβοκάντο και τρυφερά κομμάτια κάκτου, σερβιρισμένη σε τραγανή φωλιά τορτίγια (€9,50).

 

Σε ό,τι αφορά τις quesadillas, μπορείς να επιλέξεις από τις πέντε διαφορετικές γεμίσεις. Φτιαγμένες από αλεύρι, γίνονται ψητές, απολαυστικά τραγανές, με γέμιση γουακαμόλε, ποικιλία τυριών και χειροποίητο λουκάνικο (€12). Γευστικό, ισορροπημένο, δεν θέλεις να τελειώσει. «Η κουζίνα είναι σταθερή και τα φρέσκα υλικά μαγειρεύονται τη στιγμή της παραγγελίας», εξηγεί ο Παναγιώτης Μαραγκός, ο οποίος έχει στήσει από το μηδέν την κουζίνα και την ομάδα της, το μπαρ και τα ποτά. Φιλόξενος οικοδεσπότης, είναι πάντα δίπλα σου και συντονίζει αθόρυβα τη λειτουργία του εστιατορίου. Η παρέλαση των πιάτων συνεχίζεται απολαυστική. Η τραγανή τορτίγια του chimichanga αγκαλιάζει τη γέμιση κιμά, όπου είναι έντονη η παρουσία του κύμινου και διακριτική η γεύση της sour cream. Κάθε μπουκιά χαρίζει πλούσια γεύση (€12). Τα fajitas σερβίρονται σε ζεστό μαντεμένιο σκεύος με τρυφερά κομματάκια από μοσχαρίσιο skirt steak μαριναρισμένα σε τσίλι που συνοδεύονται από ζεστές τορτίγιες και γουακαμόλε που δίνει δροσιά και μεξικάνικο ρύζι (€16,50). Στο Dos Hermanos θα περάσεις όμορφα και κάθε Παρασκευή και Σάββατο θα απολαύσεις Κουβανούς ή Μεξικανούς μουσικούς που ανεβάζουν το κέφι.

 

Dos Hermanos: Μεξικανική κουλτούρα σε κάθε πιάτο
Το Dos Hermanos προτείνει μεξικάνικη κουζίνα και πίσω από την επιτυχία του βρίσκεται το δημιουργικό μυαλό του σεφ/patron Παναγιώτη Μαραγκού.

 

Dos Hermanos, Κυριαζή 24, Κηφισιά, 210 8087906

Κυριαζή 24
210 8087906
 
 
 
 
Νίκη Μηταρέα
Έχει εκδώσει τα βιβλία «Οινομαγειρέματα» (εκδόσεις: Ελληνικά Γράμματα) και «Με κρασί και ελληνικά» (εκδόσεις: Πατάκη).
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
σχόλια
Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού
Δυο ελληνικές σκορδαλιές για τον μπακαλιάρο της 25ης Μαρτίου

Δυο ελληνικές σκορδαλιές για τον μπακαλιάρο της 25ης Μαρτίου

TwoMinutes Angie |