Che: νέος άνεμος δημιουργίας στην κουζίνα του πειραιώτικου εστιατορίου

Ωραίες γεύσεις και ευχάριστες μουσικές ανεβάζουν τη διάθεση σε ένα φιλικό περιβάλλον

30.5.2019 | 12:29
Che: νέος άνεμος δημιουργίας στην κουζίνα του πειραιώτικου εστιατορίου
Chimichanga με Black Angus και pico de gallo.

 

Νέος άνεμος δημιουργίας πνέει στην κουζίνα του εστιατορίου Che με τον δημιουργικό σεφ Θάνο Στασινό στο τιμόνι. Δεν είναι τυχαίο που το πειραιώτικο στέκι σφύζει από κόσμο. Όλα είναι φροντισμένα και φτιαγμένα με γούστο και ποιότητα μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια.

 

Ξεκινάς με κάποιο κοκτέιλ που σε βάζει στο χαρούμενο κλίμα και δοκιμάζεις καλοφτιαγμένα μπουρίτο γαρίδας (€11,50) σε πληθωρικές μπουκιές. Ακολουθούν τα dumplings Iberico με μαύρο χοίρο Iberico και μια πινελιά τρούφα Olluco που ανεβάζει το γευστικό παιχνίδι (€9,50).

 

Che: νέος άνεμος δημιουργίας στην κουζίνα του πειραιώτικου εστιατορίου
Το Che με τα έντονα χρώματα, τα αυθεντικά έπιπλα, τους ανεμιστήρες οροφής που συμπληρώνουν μαγικά το σκηνικό του χώρου, τις ωραίες γεύσεις αλλά και τις ευχάριστες μουσικές που ανεβάζουν τη διάθεση αισθάνεσαι σε φιλικό περιβάλλον.

 

Ακολουθούν τα Pork belly tacos με καραμελωμένα κρεμμύδια και μαγιονέζα chipotle (€9,50). Εδώ θα ξεχάσετε τους καλούς σας τρόπους και θα φάτε με τα χέρια για μεγαλύτερη απόλαυση. Ο κατάλογος έχει πολλές ελκυστικές προτάσεις και η επιλογή κρίνεται δύσκολη.

 

Ο περιποιητής, απόλυτα ενημερωμένος, είναι πρόθυμος να περιγράψει τα πιάτα που θα σε μυήσουν στη φιλοσοφία της κουζίνας. Οπωσδήποτε να πάρετε γεύση από το κλασικό ceviche με λαβράκι που έρχεται δροσερό, μοσχοβολά μοσχολέμονο και συνδυάζεται νόστιμα με γλυκοπατάτες που χαρίζουν μια ωραία ισορροπία. Στην κορυφή η ψιλοκομμένη τσίλι πιπερίτσα τού πάει, προσθέτοντας παιχνιδιάρικο κάψιμο στην επίγευση (€11).

 

Λαχταριστές είναι και οι προτάσεις σε μπέργκερ που τιμούν οι νεαρές παρέες. Από τα κυρίως θα ευχαριστηθείτε το πιάτο με την πάπια φτιαγμένη μαστόρικα σε περουβιάνικο στυλ με σος σόγιας από φρούτα του πάθους και δίπλα Chifa rice con achiote (€19). Ήρθε κομμένη σε λεπτές φέτες, πληθωρική και πρόσφερε αρωματικές μπουκιές.

 

Che: νέος άνεμος δημιουργίας στην κουζίνα του πειραιώτικου εστιατορίου
Ο κατάλογος έχει πολλές ελκυστικές προτάσεις και η επιλογή κρίνεται δύσκολη.

 

Καλή επιλογή είναι και η Brazilian picanha USA angus beef που ήρθε ψημένη όπως την ζητήσαμε, ζουμερή και απολαυστική (€25). Στο μενού φιγουράρει και η ισπανική παέγια για δύο άτομα, για όσους την έχουν πεθυμήσει. Όλα τα πιάτα που έρχονται στο τραπέζι έχουν ωραία και ελκυστική παρουσίαση.

 

Η κάρτα των κρασιών προσφέρει καλές επιλογές από τον ελληνικό αμπελώνα αλλά και προτάσεις από Ισπανία, Χιλή, Αργεντινή και Καλιφόρνια. Κρατήστε χώρο για τα επιδόρπια και ενδώστε χωρίς ενοχές στο εντυπωσιακό Dulce de leche cream (€8) που είναι αλμυρό παγωτό καραμέλα.

 

Che: νέος άνεμος δημιουργίας στην κουζίνα του πειραιώτικου εστιατορίου
Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO

 

Το Che με τα έντονα χρώματα, τα αυθεντικά έπιπλα, τους ανεμιστήρες οροφής που συμπληρώνουν μαγικά το σκηνικό του χώρου, τις ωραίες γεύσεις αλλά και τις ευχάριστες μουσικές που ανεβάζουν τη διάθεση αισθάνεσαι σε φιλικό περιβάλλον. Άλλωστε, στα αργεντίνικα Che σημαίνει «φίλε μου».

 

Che, Καραΐσκου 151, Πειραιάς, 210 4296660

Καραΐσκου 151, Πειραιάς
21 0429 6660
 
 
 
 
Νίκη Μηταρέα
Έχει εκδώσει τα βιβλία «Οινομαγειρέματα» (εκδόσεις: Ελληνικά Γράμματα) και «Με κρασί και ελληνικά» (εκδόσεις: Πατάκη).
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
σχόλια
Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού
Γαμοπίλαφο με yuzu, mushroom melt και μπέργκερ με μαγιονέζα τηγανητού αυγού στο Athens Street Food Festival

Γαμοπίλαφο με yuzu, mushroom melt και μπέργκερ με μαγιονέζα τηγανητού αυγού στο Athens Street Food Festival

Ιωάννα Παναγοπούλου |