Balcony: Με νέες προτάσεις και δύο οξυδερκείς σεφ επικεφαλής

Ο σεφ Νίκος Φωτιάδης επιμελείται το μενού και στην κουζίνα μαγειρεύει πλέον ο Σίμος Τριανταφύλλου, με εμπειρία σε ισπανικά και τουρκικά εστιατόρια και μετά από ένα ταξίδι γευστικής γνώσης στην Καραϊβική

1.11.2017 | 15:24
Balcony: Με νέες προτάσεις και δύο οξυδερκείς σεφ επικεφαλής
Μπρεζαόλα προβατίνας με σαλάτα και σάλτσα εσπεριδοειδών.

 

Το εστιατόριο Balcony στη μοδάτη γειτονιά του Κουκακίου, μια ανάσα από το Μουσείο της Ακρόπολης, μετά από έναν χρόνο λειτουργίας ξεκίνησε τη χειμωνιάτικη περίοδο με νέες προτάσεις στο μενού και καινούργιο σεφ στην κουζίνα. Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Το Balcony στεγάζεται σε ένα όμορφο νεοκλασικό κτίριο του 1920 που σε ταξιδεύει στη γοητεία της παλιάς Αθήνας. Σάλα ψηλοτάβανη στα θερμά χρώματα της ελιάς και λιτό μπαλκόνι με θέα στον πεζόδρομο της Μακρυγιάννη που τιμούν πολλοί ξένοι επισκέπτες. Την επιμέλεια του μενού έχει και αυτήν τη σεζόν ο σεφ Νίκος Φωτιάδης και στην κουζίνα μαγειρεύει πλέον ο Σίμος Τριανταφύλλου, ο οποίος, αφού πέρασε από εστιατόρια της Ισπανίας, της Τουρκίας και του Αζερμπαϊτζάν, έκανε μια στάση στην Αθήνα στο εστιατόριο Βασίλαινας και πρόσφατα επέστρεψε από την Καραϊβική. Νέα πνοή στο μενού, έμφαση στην εντοπιότητα και «σε ιδιαίτερα προϊόντα που δεν είναι γνωστά στον ελλαδικό χώρο αλλά είναι ελληνικά» εξηγεί ο Νίκος Φωτιάδης.

 

 

Δοκιμάσαμε ποντιακούς γιοχάδες με λεπτό φύλλο που γεμίζονται με χόρτα και κασέρι και ψήνονται ελαφρά στη σχάρα (€7) – ευωδιαστή κάθε μπουκιά, τρώγονται με ευχαρίστηση. Τα ιδιαίτερα μαντί που έλκουν την καταγωγή τους από τον Πόντο μέχρι την Καππαδοκία είναι παραδοσιακά, μικρά, ντελικάτα, χειροποίητα ζυμαρικά σε σχήμα βαρκούλας που γεμίζονται με κιμά και εδώ σερβίρονται σε πιο μοντέρνα εκδοχή, σε μεγάλο μέγεθος, γεμισμένα με γαρίδα, καραβίδα και λαχανικά (€9) κι έχουν ήπια, ανάλαφρη γεύση. Λίγη ένταση θα τα έκανε ενδιαφέροντα. Ωραία η παρουσίαση της κυκλαδίτικης σαλάτας με ντοματίνια, καππαρόφυλλα, κρεμμύδι και ξινοτύρι Ίου σερβιρισμένη σε καρβελάκι χωριάτικου ψωμιού (€8).

 

Από τα κυρίως, τα φαρδιά ζυμαρικά πέτουρα με καταγωγή από τα Γιαννιτσά σερβίρονται με καλομαγειρεμένη ουρά μόσχου, αρωματισμένη με φασκόμηλο και ενισχυμένη με κεφίρ (€12). Ένα πιάτο με οικεία γεύση. Η σέλα αρνιού γεμίζεται με φέτα, κάσιους, σπανάκι και σφουγγάτο Μυτιλήνης που χαρίζει την ευωδιά του από τα μυριστικά στο μελωμένο κρέας (€16). Ενδιαφέρουσα η λίστα κρασιών, με τιμές λογικές. Στο Balcony θα απολαύσεις αληθινή φιλοξενία.

 

Balcony: Με νέες προτάσεις και δύο οξυδερκείς σεφ επικεφαλής
Γωνιά του Balcony, αφιερωμένη στο κρασί.

 

Balcony, Βεΐκου 1, Κουκάκι, 211 4118437        

Βεΐκου 1
211 4118437
 
 
 
 
Νίκη Μηταρέα
Έχει εκδώσει τα βιβλία «Οινομαγειρέματα» (εκδόσεις: Ελληνικά Γράμματα) και «Με κρασί και ελληνικά» (εκδόσεις: Πατάκη).
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
σχόλια
Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού
Αυτή την Κυριακή του Πάσχα που θα στήσει ο Άνταμ Κοντοβάς δεν την έχουμε ξαναζήσει

Αυτή την Κυριακή του Πάσχα που θα στήσει ο Άνταμ Κοντοβάς δεν την έχουμε ξαναζήσει

Ζωή Παρασίδη |