333 chef’s & Workshop: Ένα all day bar restaurant στην καρδιά της πόλης

Ένας νέος καλαίσθητος χώρος μόλις άνοιξε τις πόρτες του και έχει ό,τι περιμένει κανείς από ένα μαγαζί αυτής της κατηγορίας

18.10.2017 | 16:10
333 chef’s & Workshop: Ένα all day bar restaurant στην καρδιά της πόλης
Τα κυρίως πιάτα, που κινούνται στον άξονα της Μεσογείου με fusion πινελιές.

 

Όποιος έχει κατηφορίσει τις τελευταίες μέρες την οδό Νίκης 33, στη γωνία με τη Ναυάρχου Νικοδήμου 3, αρχές της Πλάκας, θα έχει προσέξει τον νέο καλαίσθητο χώρο που μόλις άνοιξε τις πόρτες του και μας συστήνεται με το πρωτότυπο όνομα «333 chef’s & Workshop». Ένα σύγχρονο all day bar restaurant που έχει ό,τι περιμένεις από ένα μαγαζί αυτής της κατηγορίας. Τα ηνία της κουζίνας έχει αναλάβει ο Νίκος Μικρόπουλος, έχοντας στήσει μια κάρτα με προτάσεις για brunch, όπως το french toast, που γίνεται με τσουρέκι και συνδυάζεται με μαριναρισμένο σολομό, αυγό ποσέ και μαγιονέζα αβοκάντο (€12). Ένα ωραία στημένο πιάτο, που όμως χρειάζεται να βρει τις γευστικές ισορροπίες μεταξύ αλμυρού και γλυκού. Στις επιλογές του brunch υπάρχουν προτάσεις με pancakes και πλατό από beignets με γέμιση από πραλίνα μέχρι φιστικοβούτυρο Αιγίνης.

 

Από τα κυρίως πιάτα, που κινούνται στον άξονα της Μεσογείου με fusion πινελιές, πολύ καλό αποδείχτηκε το ταρτάρ μόσχου, ενισχυμένο με φρεσκοκομμένα μυρωδικά, κρόκο αυγού, αφρό αυγολέμονου και ψιλοκομμένη κόκκινη πιπεριά (€14). Καλοφτιαγμένο, σε κάθε μπουκιά αποκαλύπτει φρεσκάδα και έχει γεύση ερεθιστική. Η σαλάτα με τα ντοματίνια, το κατίκι, την πίκλα αχλάδι και στην κορυφή τηγανητό αμπελόφυλλο (€12) είναι ωραιότατη, καλοφτιαγμένη και απολαυστική. Στο μενού φιγουράρουν ενδιαφέροντα πιάτα με ζυμαρικά που συνδυάζονται με απάκι, μάγουλα και ουρά μόσχου αλλά και κρασάτο κόκορα. Το φαγητό υποστηρίζεται από μια ενδιαφέρουσα και με άποψη οινική λίστα που έχει επιμεληθεί ο Σπύρος Νομικός, με προτάσεις οργανικών και βιολογικών κρασιών από τον ελληνικό, το γαλλικό, τον ιταλικό και τον ισπανικό αμπελώνα. Τα κοκτέιλ έχουν αναλάβει οι έμπειροι Ξενοφών Σόφτης και Θανάσης Τσακίρης, οι οποίοι προτείνουν ποτά που έχουν καλές δόσεις φαντασίας. Το ευγενικό σέρβις υποστηρίζεται από νέους ανθρώπους, πρόθυμους και πρόσχαρους. Το 333, αν και κάνει τα πρώτα του βήματα, δείχνει να είναι ρονταρισμένο.

 

333 chef’s & Workshop: Ένα all day bar restaurant στην καρδιά της πόλης
Τα ηνία της κουζίνας έχει αναλάβει ο Νίκος Μικρόπουλος.

 

333 chef’s & Workshop: Ένα all day bar restaurant στην καρδιά της πόλης
Το 333, αν και κάνει τα πρώτα του βήματα, δείχνει να είναι ρονταρισμένο.


333 chef’s & Workshop, Νίκης 33 & Ναυάρχου Νικοδήμου 3, Αθήνα, 210 3311436

Νίκης 33 & Ναυάρχου Νικοδήμου 3
210 3311436
 
 
 
 
Νίκη Μηταρέα
Έχει εκδώσει τα βιβλία «Οινομαγειρέματα» (εκδόσεις: Ελληνικά Γράμματα) και «Με κρασί και ελληνικά» (εκδόσεις: Πατάκη).
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
σχόλια
Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού