Το Κτήμα Μέγα Σπήλαιο βρίσκεται στην Αχαΐα μέσα σε έναν ιστορικό μοναστηριακό αμπελώνα, στην καρδιά του Εθνικού Γεωπάρκου του Χελμού-Βουραϊκού.

 

Η ιστορία ξεκινά από το 1550, όταν, σύμφωνα με επίσημες αναφορές, οι μοναχοί της Μονής του Μεγάλου Σπηλαίου ξεκίνησαν να καλλιεργούν τον μοναστηριακό αμπελώνα στο υπέροχο ανάγλυφο τοπίο της περιοχής με το ξεχωριστό terroir, φτιάχνοντας το κρασί τους. Και σήμερα συνεχίζεται με νέες σελίδες από το σύγχρονο πλέον κτήμα Μέγα Σπήλαιο, που έχει φτάσει να αποτελεί σημείο αναφοράς για τον οινικό χώρο της Ελλάδας, προσφέροντας στους λάτρεις του οίνου και τους επισκέπτες μια σπάνια, αυθεντική οινική εμπειρία.

 

Τα κρασιά των Χριστουγέννων από το Μέγα Σπήλαιο

 

Το μυστικό κρύβεται στους αμπελώνες του που βρίσκονται σε μοναδικές φυσικές συνθήκες, σε υψόμετρο 800 μέτρων πάνω από τη θάλασσα και ξεχωρίζουν διότι δίνουν κρασιά με μεγάλη αρωματική ένταση, καλή συμπύκνωση και στιβαρό και φίνο χαρακτήρα, χάρη στο μεγάλο υψόμετρο παραγωγής τους. Αποτέλεσμα, τα εξαιρετικής ποιότητας κρασιά του με έντονη προσωπικότητα, γοητευτικά αρώματα και πολυπλοκότητα, ιδανικά για το γιορτινό τραπέζι των Χριστουγέννων, ενώ όλα επιδέχονται παλαίωση και ειδικά τα ερυθρά πολυετή παλαίωση.

 

Φέτος, το Κτήμα Μέγα Σπήλαιο προτείνει τα «4 Κτήματα» που προέρχονται από τον ιστορικό αμπελώνα 100 στρεμμάτων και αποτελούν μια βραβευμένη συλλογή ιδιαίτερων κρασιών με διακρίσεις σε διεθνείς διαγωνισμούς: 

 

Τα κρασιά των Χριστουγέννων από το Μέγα Σπήλαιο

 

Κτήμα Μέγα Σπήλαιο Λευκός

ΑΣΥΡΤΙΚΟ - ΛΑΓΟΡΘΙ ΠΓΕ ΑΧΑΪA  (2019) 

Η δημοφιλής ποικιλία ασύρτικο συναντά τη σπάνια γηγενή ποικιλία λαγόρθι σε ένα κομψό λευκό κρασί με αρώματα καβουρδισμένων καρπών που μπλέκονται αρμονικά με μαρμελάδες κίτρινων φρούτων και βότανα. 

 

Κτήμα Μέγα Σπήλαιο Ερυθρός

ΜΑΥΡΟΔΑΦΝΗ – ΜΑΥΡΟ ΚΑΛΑΒΡΥΤΙΝΟ ΠΓΕ ΑΧΑΪΑ (2015)

Ένας φινετσάτος ερυθρός οίνος, κομψός, με μεγάλη συμπύκνωση, πολυπλοκότητα και δυναμικό παλαίωσης, που «παντρεύει» δύο ξεχωριστές γηγενείς ποικιλίες, τη μαυροδάφνη και το μαύρο καλαβρυτινό μέσα από μια διαδικασία ωρίμανσης σε καινούργια δρύινα γαλλικά βαρέλια.

 

Κτήμα Μέγα Σπήλαιο Syrah

SYRAH 100% ΠΓΕ ΑΧΑΪΑ (2015)

Ένα syrah τυπικό και φινετσάτο με πικάντικες και πιπεράτες νότες, μούρα, αποξηραμένα άνθη και νύξεις καπνού και σοκολάτας που δημιουργούν έναν πολύπλοκο, αρωματικά και γευστικά, οίνο με μακρά επίγευση.  

 

Κτήμα Μέγα Σπήλαιο Cabernet Sauvignon

CABERNET SAUVIGNON ΠΓΕ ΑΧΑΪΑ  (2015)

Ένα cabernet με προσωπικότητα και πολυπλοκότητα, όγκο και δύναμη μεγάλης διάρκειας, με μακρά επίγευση και μεγάλη δυνατότητα παλαίωσης.

 

megaspileo.gr

Facebook: megaspileo

Instagram: megaspileo_estate

Οδηγός Γεύσης