ADVERTORIAL

 

Εδώ και λίγα χρόνια ένα νέο κεφάλαιο έχει ανοίξει στην κοινωνική ζωή της Θεσσαλονίκης που σε καλεί καθημερινά σε μια απόδραση από τη ρουτίνα. Η Πλατεία Θεάτρου βρίσκεται ανάμεσα στα εμβληματικά κτίρια της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών και του ΚΘΒΕ, που αποτελεί σήμα κατατεθέν για τη Θεσσαλονίκη, ακριβώς μπροστά στον Λευκό Πύργο. Κεντρική και απομονωμένη ταυτόχρονα, προσφέρει καλή διάθεση και χαμόγελα όλες τις ώρες της ημέρας και της νύχτας. 

 

Το brunch στην Πλατεία είναι μια υπόθεση ξεχωριστή με φανατικό κοινό. Σε ένα χαλαρό περιβάλλον, πρωί - μεσημέρι, μέχρι και τις πρώτες απογευματινές ώρες, μπορείς να απολαύσεις αλμυρές και γλυκές επιλογές, egg based πιάτα, pancakes και πολλά άλλα μαζί με μουσικάρες στο απόλυτο θεσσαλονικιώτικο location. Πρέπει να δοκιμάσεις τα αυγά scrambled σε χωριάτικο ψωμί με σολομό ή προσούτο αλλά και τα ποσέ σε φρέσκο κουλούρι με σάλτσα φέτας και δενδρολίβανο, πέστο λιαστής τομάτας και λάδι βασιλικού. Must try και το brunch burger της Πλατείας με ομελέτα, λιωμένα τυριά, μαρμελάδα ντομάτας και tartar sauce. Το μενού περιλαμβάνει φανταστικά pancakes σε πολλούς γλυκούς και αλμυρούς συνδυασμούς – τα pancakes Banofee και Red Velvet με κρέμα cheesecake ξεχωρίζουν και όχι άδικα!

 

Πλατεία Θεάτρου
Κεντρική και απομονωμένη ταυτόχρονα, η Πλατεία Θεάτρου προσφέρει καλή διάθεση και χαμόγελα όλες τις ώρες της ημέρας και της νύχτας.

 

Καθώς περνά το μεσημέρι και πλησιάζει το βράδυ ανοίγεται μπροστά σου όλη η καρτέλα του φαγητού της Πλατείας. Ένα street food based menu με σαλάτες, πίτσες και μπέργκερ, αν θέλεις κάτι απλό και εύκολο. Τσέκαρε την πίτσα Πλατεία και την Chorizzo για κάτι πιο εξεζητημένο ή, αν είσαι λάτρης των μπέργκερ, δοκίμασε το Hangover ή το Chilli που κάνουν τη μεγαλύτερη αίσθηση. Από το μενού φυσικά δεν λείπουν τα πιο εστιατορικά πιάτα, όπως το μοσχαρίσιο rib eye ταλιάτα με γλυκοπατάτα και σφένδαμο, το χοιρινό φιλέτο μενταγιόν με πουρέ πατάτας Περού και σάλτσα μανιταριών, τα νιόκι με γκουαντσάλε και το ριζότο αγριομανίταρου και κρέμα λευκής τρούφας. 

 

Το κεφάλαιο των κοκτέιλ είναι εξίσου σημαντικό εδώ. Πολλά classics και 8 signature επιλογές είναι λόγος για βραδινή βόλτα στην Πλατεία. Ξεχωρίζουν τα Μαρικόρικο, Βουντού στο Τιμπουκτού, Χυμώδης Λούσυ και, φυσικά, Αυτό με το Αγγούρι. Δοκίμασέ τα και θα καταλάβεις γιατί.

 

Πλατεία Θεάτρου
Ένα street food based menu με σαλάτες, πίτσες και μπέργκερ, αν θέλεις κάτι απλό και εύκολο.

 

Όσο για τη μουσική, αυτή περιγράφεται με τη φράση «music has no borders». Electronica, trip-hop και rap, modern pop και rock είναι μόνο λίγα από τα είδη που θα ακούσεις καθημερινά. Κάθε τόσο τα events, party ή live, στην Πλατεία δίνουν ζωή στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. 

 

Η Πλατεία Θεάτρου είναι ένας χώρος για brunch και καφέ, comfort food, κοκτέιλ και μουσική. Όλα αυτά μαζί στο πιο όμορφο location.

 

Εθνικής Αμύνης 4, 2310 231422

Facebook: Πλατεία Θεάτρου

Instagram: plateiatheatrou 

Οδηγός Γεύσης