Σάρωσαν στα Όσκαρ οι ταινίες που θα παίξουν σε Α' τηλεοπτική προβολή στα κανάλια Novacinema

Σάρωσαν στα Όσκαρ οι ταινίες που θα παίξουν σε Α' τηλεοπτική προβολή στα κανάλια Novacinema Facebook Twitter
Mad Max: Fury Road
0

Ήταν μια βραδιά που είχε απ' όλα. Εντυπωσιακές εμφανίσεις, αναπάντεχες βραβεύσεις (η τελική επικράτηση του «Spotlight» στο Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας, έναντι του φαβορί «The Revenant» ξάφνιασε πολλούς, όπως και η μη αναμενόμενη βράβευση του Μαρκ Ράιλανς από τη «Γέφυρα των Κατασκόπων», που κατατρόπωσε τον Σιλβέστερ Σταλόνε), αστείες και συγκινητικές στιγμές, όλες πασπαλισμένες με τη λάμψη του Χόλιγουντ, και φυσικά ένα βραβείο που περίμεναν όλοι: ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο, ένας από τους πιο αγαπητούς και πετυχημένους ηθοποιούς της κινηματογραφικής βιομηχανίας, κατάφερε έπειτα από 5 υποψηφιότητες να αποσπάσει την πολυπόθητη διάκριση για την αξέχαστη ερμηνεία του στο «The Revenant» του Αλεχάντρο Γκονζάλες Ινιάριτου.

Η τελετή απονομής των 88ων βραβείων της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, των γνωστών Όσκαρ, μεταδόθηκε ζωντανά από το Dolby Theatre του Λος Άντζελες και για 19η συνεχόμενη χρονιά, οι συνδρομητές των καναλιών Novacinema είχαν την ευκαιρία να την παρακολουθήσουν σε αποκλειστικότητα. Ο παρουσιαστής Κρις Ροκ αναδείχθηκε σε ένα από τα ατού της βραδιάς, καθώς η παρουσία του κρίθηκε πετυχημένη και αρκούντως «διπλωματική» σε αυτό τον δύσκολο ρόλο στον οποίο έχουν δοκιμαστεί πολλοί στο παρελθόν, αλλά λίγοι έχουν φέρει εις πέρας με επιτυχία.

Μόλις βρέθηκε στη σκηνή του Dolby Theatre, ο Κρις Ροκ ξεκίνησε δυναμικά με έναν από τους πιο εμπνευσμένους και πολιτικά φορτισμένους εναρκτήριους λόγους στην ιστορία, καυτηριάζοντας με χιούμορ το θέμα περί diversity και άνισης μεταχείρισης των μαύρων υποψηφίων που είχε ανακύψει, αλλά και το μποϊκοτάζ που επιχείρησαν να κάνουν στη φετινή τελετή κάποιοι ηθοποιοί όπως ο Γουιλ Σμιθ και η σύζυγός του. «Μέτρησα τουλάχιστον 15 μαύρους ανθρώπους στο βίντεο με τις σκηνές από τις ταινίες της χρονιάς. Σκέφτηκα να παραιτηθώ, αλλά μετά κατάλαβα ότι δεν πρόκειται να ακυρώσουν τη βραδιά αν παραιτηθώ. Όλο αυτό το θέμα με την απουσία μαύρων υποψηφίων έχει συμβεί άλλες 71 χρονιές στην ιστορία του θεσμού. Οι μαύροι τότε δεν διαμαρτύρονταν γιατί είχαν να διαδηλώσουν για πιο σοβαρά πράγματα... Το να μποϊκοτάρει η Τζέιντα Σμιθ τα Όσκαρ είναι σαν να μποϊκοτάρω εγώ τα εσώρουχα της Ριάνα - κανείς δεν με έχει καλέσει εκεί!. Αν θέλετε μαύρους υποψηφίους κάθε χρονιά, τότε θα πρέπει να έχετε και μαύρες κατηγορίες. Έχουμε ήδη διαχωρισμό ανδρών-γυναικών, δεν είναι αγώνας δρόμου ή στίβου, δεν χρειάζεται να τα διαχωρίζετε. Η πραγματική ερώτηση είναι αν είναι το Χόλιγουντ ρατσιστικό...»

Σάρωσαν στα Όσκαρ οι ταινίες που θα παίξουν σε Α' τηλεοπτική προβολή στα κανάλια Novacinema Facebook Twitter
The Revenant

Η σχεδόν 4ωρη τελετή έρεε γρήγορα και χωρίς «κοιλιές», ενώ όσοι επέλεξαν να τη δουν με ελληνικό σχολιασμό μέσα από το αντίστοιχο κανάλι των Novacinema, θα συμφωνήσουν πως η μετάδοση από τον Γιώργο Κρασσακόπουλο και την Πόλυ Λυκούργου ήταν εμπνευσμένη και με σωστή ισορροπία σχολίων-περιγραφής.

Οι 9 από τις βραβευμένες φετινές ταινίες (συμπεριλαμβανομένου και ενός ντοκιμαντέρ) που κέρδισαν συνολικά 17 βραβεία, θα προβληθούν αποκλειστικά στα κανάλια Novacinema, έναν χρόνο πριν προβληθούν σε οποιοδήποτε άλλο κανάλι. Και μάλιστα οι συνδρομητές των καναλιών θα μπορούν να τις παρακολουθήσουν live ή On Demand με Nova GO στο tablet, laptop ή smartphone χωρίς καμία πρόσθετη χρέωση.

Αναλυτικότερα, σε Α' τηλεοπτική προβολή θα παίξουν στα κανάλια Novacinema οι παρακάτω ταινίες: Η ταινία «The Revenant», η οποία απέσπασε συνολικά 3 βραβεία, Καλύτερης Σκηνοθεσίας (το τέταρτο προσωπικό Όσκαρ, δεύτερο σκηνοθεσίας, για τον Ινιάριτου, που γίνεται ο τρίτος σκηνοθέτης στην ιστορία του θεσμού που κερδίζει Όσκαρ δύο διαδοχικές χρονιές), Καλύτερης Φωτογραφίας (ο Εμάνουελ Λουμπέσκι έσπασε και αυτός ρεκόρ καθώς έγινε ο πρώτος διευθυντής φωτογραφίας που κερδίζει τρίτο συνεχόμενο βραβείο, μετά το περσινό «Birdman» και το προπέρσινο «Gravity») και Α' Αντρικού Ρόλου για τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο. Η ταινία «Spotlight», η οποία απέσπασε το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας και αυτό του Πρωτότυπου Σεναρίου. Το «Mad Max: Fury Road», που θα προβληθεί αυτό το Σαββατοκύριακο, στις 6/3 από τα κανάλια Novacinema, απέσπασε συνολικά 6 βραβεία: Καλλιτεχνικής Διεύθυνσης, Ήχου, Ηχητικών Εφέ, Μοντάζ, Μακιγιάζ και Κοστουμιών. Το «Bridge of Spies», το οποίο απέσπασε το Όσκαρ B' Αντρικού Ρόλου για τον Μαρκ Ράιλανς, ενώ η ταινία «Room» αυτό του Α' Γυναικείου Ρόλου για την Μπρι Λάρσον. Η ταινία «The Hateful Eight» του Κουέντιν Ταραντίνο απέσπασε το Όσκαρ για την Καλύτερη Μουσική Επένδυση, το «Inside Out», που θα προβληθεί το Σάββατο 5/3, το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας Κινουμένων Σχεδίων, το «Son of Saul» το Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας, ενώ το ντοκιμαντέρ «Amy», για τη ζωή της Έιμι Γουάινχαουζ, το Όσκαρ Καλύτερου Ντοκιμαντέρ.

Σάρωσαν στα Όσκαρ οι ταινίες που θα παίξουν σε Α' τηλεοπτική προβολή στα κανάλια Novacinema Facebook Twitter
Σάρωσαν στα Όσκαρ οι ταινίες που θα παίξουν σε Α' τηλεοπτική προβολή στα κανάλια Novacinema Facebook Twitter
Inside Out
Σάρωσαν στα Όσκαρ οι ταινίες που θα παίξουν σε Α' τηλεοπτική προβολή στα κανάλια Novacinema Facebook Twitter
Room
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΠΕΞ Γιάννης Φάγκρας: «Το μικρόβιο της απληστίας μπορεί να μας κάνει όλους κανίβαλους»

Οθόνες / Γιάννης Φάγκρας: «Η απληστία μπορεί να μας κάνει όλους κανίβαλους»

Την ανθρώπινη απληστία με φόντο το προσφυγικό διαπραγματεύεται η ταινία «Μικρός Ανθρωποφάγος», μια «πανκ περιπέτεια», σύμφωνα με τον σκηνοθέτη της, που συμμετέχει στο φετινό 66ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
Ο Ντάνιελ Ντέι Λιούις ήθελε να γίνει στρατιώτης αλλά τελικά έμαθε να κατασκευάζει βιολιά

Pulp Fiction / Ντάνιελ Ντέι Λιούις, μας έλειψες

Ο διάσημος ηθοποιός ήρθε στην Αθήνα και μας μίλησε αποκλειστικά για την επεισοδιακή πρώτη του επίσκεψη στην Ελλάδα, όταν ακόμη ήταν μακρυμάλλης έφηβος στα χρόνια της χούντας, και για την επάνοδό του στα πλατό μαζί με τον γιο του, Ρόναν, μαζί με τον οποίο έγραψε για πρώτη φορά σενάριο για την ταινία «Ανεμώνη».
ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
Ντέπυ Γοργογιάννη: «Ο intimacy coordinator θα ενταχθεί και στη δική μας κουλτούρα»

Θέατρο / Πώς γυρίζουμε σήμερα μια σκηνή βιασμού;

Το θέατρο και ο κινηματογράφος διεθνώς επανεξετάζουν τον τρόπο με τον οποίο στήνονται οι ερωτικές και βίαιες σκηνές: μέχρι ποιο σημείο μπορεί να εκτεθεί ένα σώμα; Η Ντέπυ Γοργογιάννη εξηγεί τον ρόλο του intimacy coordinator και τον τρόπο που τίθενται τα όρια.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Πριν από το break, ο Γιώργος Λάνθιμος τα λέει όλα

Οθόνες / Γιώργος Λάνθιμος: «Το θέμα είναι πώς ξαναβρίσκεις τη χαρά»

Παραδέχεται πως η δημιουργία ενός έργου τέχνης δεν είναι μια ανώδυνη διαδικασία. Και πως χρειάζεται ένα διάλειμμα. Πήρε στάση απέναντι σε όσα συμβαίνουν στη Γάζα γιατί «Αν είσαι άνθρωπος με οποιαδήποτε ενσυναίσθηση, δεν μπορείς να μη μιλήσεις». Λίγο πρίν την κυκλοφορία της ταινίας Βουγονία που σκηνοθετεί, ο Γιώργος Λάνθιμος μίλησε στη LifO.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
Θανάσης Βαλτινός: Η νουβέλα «Η Κάθοδος των Εννιά» του διακεκριμένου συγγραφέα

Οθόνες / «Η Κάθοδος των Εννιά»: Η διάσημη νουβέλα του Θανάση Βαλτινού

Πεθαίνει σαν σήμερα ο διακεκριμένος Έλληνας συγγραφέας. Αυτή είναι η ιστορία ενός από τα εμβληματικότερα βιβλία του και η βραβευμένη μεταφορά της στον κινηματογράφο, το 1984, από τον Χρίστο Σιοπαχά.
ΦΩΝΤΑΣ ΤΡΟΥΣΑΣ
Η Ιζαμπέλ Ιπέρ έπαιξε σε 120 ταινίες. Σε αυτές τις 10 ξεπέρασε τον εαυτό της

Οθόνες / Η Ιζαμπέλ Ιπέρ έπαιξε σε 120 ταινίες. Σε αυτές τις 10 ξεπέρασε τον εαυτό της

Με αφορμή το αφιέρωμα που ετοίμασε το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης για μία από τις σπουδαιότερες ηθοποιούς της εποχής μας, επιλέγουμε 10 ταινίες της, στις οποίες έχει αποτυπωθεί η τεράστια υποκριτική της δυναμική και η ικανότητά της να μεταμορφώνεται εσωτερικά με κάθε ρόλο.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Βιμ Βέντερς: Τι θα δούμε στο μεγάλο αφιέρωμα που έρχεται στη Στέγη

Οθόνες / Βιμ Βέντερς: Τι θα δούμε στο μεγάλο αφιέρωμα που έρχεται στη Στέγη

Ένα μοναδικό μεγάλο αφιέρωμα στον σπουδαίο δημιουργό για ένα τριήμερο σε όλους τους χώρους της Στέγης, με προβολές των ταινιών του, ένα masterclass και μια συζήτησή του με την Αφροδίτη Παναγιωτάκου στην Κεντρική Σκηνή.
M. HULOT
Steve Blame: «Το σημαντικότερο πράγμα στη ζωή είναι να παραμένεις καλός άνθρωπος»

Οθόνες / Steve Blame: «Το σημαντικότερο πράγμα στη ζωή είναι η καλοσύνη»

Υπήρξε από τις πιο αναγνωρίσιμες διεθνώς τηλεοπτικές περσόνες, όντας ο κεντρικός παρουσιαστής του MTV. Σήμερα ο 66χρονος τηλεοπτικός παραγωγός, συγγραφέας και σεναριογράφος ζει πλέον μόνιμα στην Αθήνα, όμως ο έρωτας με την Ελλάδα κρατάει από πολύ παλιά. Ο Steve Blame αφηγείται τη ζωή του στη LifO.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ