Σε δηλώσεις του, ο Σέιν Μπλακ των Φονικών Όπλων και του πρόσφατου, συμπαθέστατου Nice Guys ισχυρίστηκε πως θέλει να καταφέρει δύο πράγματα, αναλαμβάνοντας την επανεκκίνηση του Predator. Να συζητηθεί.

 

Check: Επιλέχτηκε στις μεταμεσονύκτιες προβολές του Φεστιβάλ του Τορόντο, απ' όπου ο Μπλακ έλειπε, γιατί ένας καταδικασμένος για σεξουαλικό αδίκημα, και καλός του φίλος, είχε συμμετάσχει σε μια σκηνούλα που φυσικά κόπηκε και η πρωταγωνίστρια δεν του μιλάει και, προφανώς, το studio έχει πρόβλημα, διότι δεν είχε ιδέα και εξετέθη ‒ φαντάζομαι.

 

Δεύτερον, να φέρει, λέει, μια αίσθηση μυστηρίου και δέους, όπως την πρώτη φορά που είδε τις Στενές επαφές τρίτου τύπου.

 

Καθόλου check: Ο Κυνηγός του Μπλακ είναι μια διχοτομημένη περιπέτεια με ανεκτή δομή που χτίζεται άτσαλα και άσχετα πάνω στην παρεΐστικη, ενήλικη κωμωδία φανταρίστικου ύφους και την επιστημονική φαντασία με παλιομοδίτικα, δηλαδή μπαγιάτικα και όχι ηθελημένα παλαιάς κοπής, εφέ με πράσινα ζουμιά, στραβοχυμένα διαστημικά σκυλιά, κακοσχεδιασμένους εξωγήινους σαν μουτσούνες αξιολησμόνητης αποκριάς.

 

Ο Μπλακ δεν εννοεί αυτά που γίνονται και σίγουρα είναι πολύ έξυπνος άνθρωπος για να πάρει στα σοβαρά αυτό το κράμα εξυπνακίστικης κωμωδίας τρελών μιλιτέρ με τερατοκυνηγούς από άλλους κόσμους, που σφάζονται ανελέητα στη παραζεσταμένη (ναι, οικολογικό μήνυμα) Γη μας. Η προσθήκη ενός αγοριού με σύνδρομο Άσπεργκερ, που τους προσκαλεί, ωστόσο, είναι η καλύτερη ιδέα της ταινίας. Και ο Τζέικομπ Τρεμπλέι, που, σε τρυφερή ηλικία, παίζει συνεχώς δύσκολους ρόλους μετά το Room και το Wonder, είναι και πάλι εξαιρετικός.