Στην επίσημη τελετή στο Ζάππειο Μέγαρο για την επέτειο των 40 ετών από την ένταξη της Ελλάδας στην ΕΟΚ θα μιλήσει απόψε Πέμπτη ο Νταβίντ Σασόλι

 

Πριν από την τελετή ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου συναντήθηκε με την πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, καθώς και με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

 

«Πρέπει, σε όλους αυτούς τους ανθρώπους που υπέφεραν από την πανδημία της covid-19 να επιστρέψουμε κάτι για όλο αυτόν το πόνο και την οδύνη που υπέστησαν. Τα δημοκρατικά μας συστήματα μπορούν να το κάνουν, έχουν τη δυνατότητα να απαντήσουν στα αυταρχικά καθεστώτα με δημοκρατικές λύσεις», σημείωσε ο κ. Σασόλι, νωρίτερα σήμερα, σε ειδική συνεδρίαση στη βουλή με θέμα «Η Ευρώπη μετά την Πανδημία». 

 

«Πρέπει και μπορούν τα ευρωπαϊκά εργαλεία να καταστούν μόνιμα για να δώσουμε με τις ευρωπαϊκές μας πολιτικές περισσότερους πόρους και τη δυνατότητα να αντιμετωπιστεί η τόσο βαθιά κρίση που ακόμα δεν έχουμε καταλάβει που θα οδηγήσει», τόνισε και προσέθεσε: «Είμαστε υπερήφανοι γιατί στην Ευρώπη παρά τα όσα συμβαίνουν κανένας πολίτης δεν έμεινε έξω από νοσοκομεία. Δεν χρειαζόταν πιστωτική κάρτα γιατί ο ευρωπαϊκός πυλώνας εγγυήθηκε την πρόσβαση στη φροντίδα. Και αυτό δεν έγινε σε όλα τα μέρη του κόσμου».

 

Ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου μίλησε ακόμα για την ανάγκη να υπάρξει ευρωπαϊκή δημοκρατική απάντηση απέναντι σε όσους επενδύουν και στοιχηματίζουν στο διχασμό και την αποδυνάμωση της ΕΕ.