Σε προμήθεια επιπλέον 100 εκατ. δόσεων του εμβολίου των Pfizer/BioNTech κατά του κορωνοϊού προχώρησε η Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως ανακοίνωσαν  τη Δευτέρα οι εταιρείες.

 

Σύμφωνα με το Reuters, η επιλογή αγοράς επιπλέον 100 εκατομμυρίων δόσεων είναι στο πλαίσιο της συμφωνίας αγοράς που υπέγραψε η ΕΕ με τις Pfizer/BioNTech τον Φεβρουάριο.

 

Έτσι, όπως αναφέρουν οι εταιρείες σε ανακοίνωσή τους, ο συνολικός αριθμός των δόσεων που θα παραδοθούν στην ΕΕ αυξάνεται σε 600 εκατ. το 2021.

 

Οι Pfizer και BioNTech την περασμένη εβδομάδα συμφώνησαν να επιταχύνουν τις παραδόσεις εμβολίων στην ΕΕ κατά 25% αυτό το τρίμηνο, προωθώντας αποστολή 50 εκατ. δόσεων που είχαν αρχικά προγραμματιστεί για το δ' τρίμηνο.

 

«Είμαστε υπερήφανοι που διαδραματίζουμε κρίσιμο ρόλο στην κάλυψη της παγκόσμιας ανάγκης για εμβολιασμούς κατά του COVID19 και συνεχίζουμε να παρέχουμε εκατομμύρια δόσεις σε κοινότητες σε όλο τον κόσμο που έχουν πληγεί σημαντικά από την πανδημία» έγραψε στο Twitter, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του αμερικανικού φαρμακευτικού κολοσσού Pfizer Αλβέρτος Μπουρλά επισυνάπτοντας τη σχετική ανακοίνωση.

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr