EU Arts & Culture

Βραβείο Καρλομάγνου για τη Νεολαία 2021: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις

Βραβείο Καρλομάγνου για τη Νεολαία 2021: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις Facebook Twitter
0

Ξεκινούν οι αιτήσεις από νέους 16-30 ετών για το Βραβείο Καρλομάγνου για τη Νεολαία 2021, σύμφωνα με ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Οι αιτήσεις αφορούν άτομα 16-30 ετών που επιθυμούν να δημιουργήσουν ένα πρότζεκτ με ευρωπαϊκή διάσταση. Όσοι επιλεχθούν θα κερδίσουν χρηματοδότηση για να υλοποιήσουν την ιδέα τους.

«Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Διεθνές Ίδρυμα Βραβείου Καρλομάγνου του Άαχεν απονέμουν το ετήσιο Βραβείο Καρλομάγνου για τη Νεολαία σε έργα νέων με ισχυρή ευρωπαϊκή διάσταση. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση από τις 22 Φεβρουαρίου 2021, ενώ για περισσότερες πληροφορίες, μπορούν να στείλουν email στη διεύθυνση [email protected]

Το βραβείο

Το βραβείο θα απονεμηθεί σε τρία από τα 27 έργα που έχουν προταθεί από εθνικές επιτροπές σε κάθε χώρα της ΕΕ. Το πρώτο βραβείο ανέρχεται σε 7.500 ευρώ, το δεύτερο βραβείο 5.000 ευρώ και το τρίτο βραβείο 2.500 ευρώ. Εάν το επιτρέπει η κατάσταση, οι εκπρόσωποι και των 27 εθνικών έργων θα προσκληθούν στο Άαχεν της Γερμανίας το Μάιο του 2021, όπου θα πραγματοποιηθεί η τελετή απονομής.

Οι κανόνες

Προκειμένου να επιλεχθούν, τα προγράμματα πρέπει να πληρούν ορισμένα κριτήρια:

-να προάγουν την κατανόηση μεταξύ των λαών
-να προωθούν την ανάπτυξη μιας κοινής ευρωπαϊκής ταυτότητας και συνείδησης
-να λειτουργούν υποδειγματικά για τη νεολαία της Ευρώπης
-να παρέχουν απτά παραδείγματα συμβίωσης των Ευρωπαίων ως μια κοινότητα

Βραβείο Καρλομάγνου για τη Νεολαία 2020

Λόγω της πανδημίας, η τελετή απονομής του Βραβείου Καρλομάγνου για τη Νεολαία 2020 δεν μπόρεσε να πραγματοποιηθεί. Οι εθνικές επιτροπές επέλεξαν τους νικητές της χώρας τους, αλλά οι Ευρωπαίοι νικητές δεν είναι ακόμη γνωστοί. Το νικητήριο έργο για την Ελλάδα είναι το 13ο θερινό σχολείο για την επικοινωνία και τη μάθηση στην ψηφιακή εποχή της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Φοιτητών. Οι Ευρωπαίοι νικητές ανακοινώνονται στο Άαχεν - τόσο οι νικητές του 2020 όσο και του 2021 θα λάβουν τα βραβεία τους το 2021.

Το βραβείο για το 2019 απονεμήθηκε στη Radiophonica IT, μια ιταλική ραδιοφωνική εκπομπή που δίνει φωνή σε ανεξάρτητους φοιτητές και πανεπιστημιακά μέσα ενημέρωσης. Το δεύτερο βραβείο κέρδισε το σχέδιο «Η ευρωπαϊκή σου ιθαγένεια» που προσφέρει στη νεολαία της Φινλανδίας έναν συναρπαστικό και οικείο τρόπο για να γνωρίσει τις διαδικασίες λήψης αποφάσεων της ΕΕ και διάφορους ευρωπαϊκούς πολιτισμούς. Το τρίτο βραβείο απονεμήθηκε στο πιλοτικό σχέδιο «Μουσουλμάνοι κατά του αντισημιτισμού» στην Αυστρία, που αποσκοπεί στην ευαισθητοποίηση των νεαρών μουσουλμάνων και των δύο φύλων.

EU Arts & Culture
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βραβείο Κοινού LUX 2022: Τρεις Ευρωπαίοι σκηνοθέτες, τρεις εξαιρετικά επίκαιρες ταινίες

EU Arts & Culture / Βραβείο Κοινού LUX 2022: Τρεις Ευρωπαίοι σκηνοθέτες, τρεις εξαιρετικά επίκαιρες ταινίες

Η LiFO βρέθηκε στο Στρασβούργο, παρακολούθησε από κοντά την τελετή απονομής του φετινού Βραβείου Κοινού LUX στο Ευρωκοινοβούλιο και συνομίλησε με τους σκηνοθέτες Σεμπάστιαν Μάιζε («Μεγάλη Απόδραση»), Γιόνας Πόερ Ράσμουσεν («Flee») και Τζασμίλα Ζμπάνιτς («Κβο Βάντις, Άιντα;»).
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΙΑΚΟΣΑΒΒΑΣ
Βραβείο Κοινού LUX 2022: Μεγάλος νικητής η ταινία «Κβο Βάντις, Άιντα;»

EU Arts & Culture / Βραβείο Κοινού LUX 2022: Μεγάλος νικητής η ταινία «Κβο Βάντις, Άιντα;»

Στην ταινία «Κβο Βάντις, Άιντα;» της Βόσνιας σκηνοθέτιδας Τζασμίλα Ζμπάνιτς απονεμήθηκε το φετινό Βραβείο Κοινού LUX, σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΙΑΚΟΣΑΒΒΑΣ
ΕΠΕΞ LUX ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΟΙΝΟΥ 2022

EU Arts & Culture / Βραβείο Κοινού LUX 2022: Ψηφίστε μία από τις τρεις εξαιρετικές υποψήφιες ταινίες

«Flee», «Μεγάλη Απόδραση», «Κβο Βάντις, Άιντα;»: Βαθμολογήστε τις ταινίες που έχετε παρακολουθήσει και κερδίστε την ευκαιρία να βρεθείτε στην απονομή του βραβείου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
Η Ελευσίνα γιόρτασε την Ημέρα της Ευρώπης με νέους και πλήθος δράσεων για όλες τις ηλικίες. 

EU Arts & Culture / Η Ελευσίνα γιόρτασε την Ημέρα της Ευρώπης με νέους και πλήθος δράσεων για όλες τις ηλικίες

Ευρωπαϊκές Ημέρες Νεολαίας: Το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και η 2023 Ελευσίνα Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης συνδιοργάνωσαν στην Ελευσίνα σειρά εκδηλώσεων με επίκεντρο τον πολιτισμό και τη δημοκρατία στην Ευρώπη του σήμερα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Να προστατευθούν οι εργαζόμενοι στον πολιτισμό ζητά το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

EU Arts & Culture / Να προστατευθούν οι εργαζόμενοι στον πολιτισμό ζητά το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Επιτακτική ανάγκη βελτίωσης των ασταθών συνθηκών που αντιμετωπίζουν οι καλλιτέχνες, διασυνοριακά προγράμματα για νέους δημιουργούς, καλύτερη προστασία από τις κυρίαρχες διαδικτυακές πλατφόρμες αναμετάδοσης
THE LIFO TEAM