European LiFO

ΕΕ: Βοήθεια ύψους 455 εκατ.€ σε Ρουμανία, Ιταλία και Τουρκία για τις φυσικές καταστροφές

ΕΕ: Βοήθεια ύψους 455 εκατ. ευρώ σε Ρουμανία, Ιταλία και Τουρκία για τις φυσικές καταστροφές Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash
0

Εγκρίθηκε η εκταμίευση οικονομικής βοήθειας ύψους 455 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Αλληλεγγύης ώστε να αντιμετωπιστούν οι πρόσφατες φυσικές καταστροφές σε Ρουμανία, Ιταλία και Τουρκία.

Το πακέτο βοήθειας για την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών εγκρίθηκε με 593 ψήφους υπέρ, 11 ψήφους κατά και 22 αποχές. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρότεινε να χρησιμοποιηθεί το Ταμείο Αλληλεγγύης της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΤΑΕΕ) για τη χορήγηση χρηματοδοτικής συνδρομής ύψους 454.835.030 ευρώ στις τρεις πληγείσες χώρες. Με τη συγκεκριμένη οικονομική βοήθεια θα καλυφθεί μέρος του κόστους των ενεργειών έκτακτης ανάγκης και αποκατάστασης, όπως η επισκευή κατεστραμμένων υποδομών, η ενίσχυση υποδομών πρόληψης και η προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς, καθώς και οι επιχειρήσεις καθαρισμού.

Οι βουλευτές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου εκφράζουν τη βαθύτατη αλληλεγγύη προς όλους όσους επλήγησαν από τις φυσικές καταστροφές στις παραπάνω χώρες. Παράλληλα, τονίζουν πως λόγω της κλιματικής αλλαγής, τα ακραία καιρικά φαινόμενα, σαν αυτά που παρατηρούνται σε Ρουμανία και Ιταλία με αποτέλεσμα να προκύπτουν καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, θα ενταθούν περισσότερο και θα πολλαπλασιαστούν. Οι ευρωβουλευτές συμπεραίνουν πως η ΕΕ θα πρέπει να εντείνει τις προσπάθειές της για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής τόσο στην Ένωση όσο και παγκοσμίως.

Το Ταμείο Αλληλεγγύης έχει χρησιμοποιηθεί σε 107 φυσικές καταστροφές από το 2002

Το Ταμείο Αλληλεγγύης της Ευρωπαϊκής Ένωσης συστάθηκε για να ανταποκριθεί σε μείζονες φυσικές καταστροφές και να εκφράσει την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη προς τις πληγείσες από καταστροφές περιοχές της Ευρώπης. Το Ταμείο δημιουργήθηκε στον απόηχο των σοβαρών πλημμυρών στην κεντρική Ευρώπη το καλοκαίρι του 2002. Από τότε, έχει χρησιμοποιηθεί για 107 φυσικές καταστροφές, συμπεριλαμβανομένων πλημμυρών, δασικών πυρκαγιών, σεισμών, καταιγίδων και ξηρασίας. Το Ταμείο έχει επίσης κινητοποιηθεί για 20 παρεμβάσεις σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης στον τομέα της δημόσιας υγείας.

European LiFO
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κλιματική αλλαγή: Πώς θα είναι η ζωή μας σε 10 χρόνια;

Οπτική Γωνία / Κλιματική αλλαγή: Πώς θα είναι η ζωή μας σε 10 χρόνια;

Ο Κωνσταντίνος Καρτάλης, καθηγητής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Κλιματική Αλλαγή, εξηγεί.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ευρωβαρόμετρο: H γεωπολιτική κατάσταση αυξάνει την σημασία των Ευρωεκλογών

European LiFO / Ευρωεκλογές 2024: Το τελευταίο ευρωβαρόμετρο πριν τις κάλπες - Τι ωθεί τους Ευρωπαίους να ψηφίσουν - Τι ανησυχεί τους Έλληνες, πού δίνουν σημασία

Οι κρίσεις σε Ουκρανία και Ισραήλ αυξάνουν το ενδιαφέρον των πολιτών για τις Ευρωεκλογές - Ποια προβλήματα ιεραρχούν οι Έλληνες και οι Ευρωπαίοι ως τα βασικότερα
THE LIFO TEAM
ΕΕ: Αλλάζουν οι κανόνες στις άδειες οδήγησης - Τι προβλέπεται για τους νέους οδηγούς

European LiFO / ΕΕ: Αλλάζουν οι κανόνες στις άδειες οδήγησης - Τι προβλέπεται για τους νέους οδηγούς

Την ώρα που τουλάχιστον 20.000 άτομα χάνουν τη ζωή τους κάθε χρόνο στους δρόμους χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ζητά οι οδηγοί να είναι καλύτερα προετοιμασμένοι για τις πραγματικές συνθήκες οδήγησης
THE LIFO TEAM