Υπ. Πολιτισμού: Ανακοίνωσε το νέο ΔΣ του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου

Υπ. Πολιτισμού: Ανακοίνωσε το νέο ΔΣ του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου Facebook Twitter

Ο Πάνος Λουκάκος είναι ο πρόεδρος του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, ανακοίνωσε το υπουργείο Πολιτισμού.

Παράλληλα με την ανακοίνωση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΚΚ, το Υπουργείο προχωρά με μία σειρά από ενέργειες προκειμένου να αντιμετωπιστούν συνολικά και ουσιαστικά τα ζητήματα που κατά γενική ομολογία πλήττουν τον χώρο του κινηματογράφου.

Σε αυτές περιλαμβάνονται:

-Η ενσωμάτωση κοινοτικών οδηγιών που αφορούν τον κινηματογράφο με στόχο την τόνωση της ευρωπαϊκής κινηματογραφικής παραγωγής αλλά και την βελτίωση της πρόσβασης των ΑμεΑ στα οπτικοακουστικά μέσα.

-Η άμεση σύσταση μιας νομοπαρασκευαστικής επιτροπής τρίμηνης διάρκειας, με τη συμμετοχή εκπροσώπων του κινηματογράφου, σχετικά με την επικαιροποίηση της σχετικής νομοθεσίας, καθώς τα τελευταία δέκα χρόνια και οι τεχνολογικές εξελίξεις έχουν επιφέρει σημαντικές αλλαγές στον κλάδο. Απώτερος σκοπός είναι η εκπόνηση μιας ολοκληρωμένης πολιτικής κινηματογράφου που δεν θα εξαντλείται στο θέμα της παραγωγής και χρηματοδότησης, αλλά θα καλύπτει την πλήρη αλυσίδα, συμπεριλαμβανομένης της διανομής και προώθησης, την εκπαίδευση και ανάπτυξη δεξιοτήτων της κινηματογραφικής κοινότητας, αλλά και την ανάδειξη του ελληνικού κινηματογράφου σε διεθνές επίπεδο

-Η ανάληψη νομοθετικών πρωτοβουλιών, πάντοτε εντός του δημοσιονομικού πλαισίου που ορίζεται από την κυβέρνηση, οικονομικής τόνωσης τόσο της κινηματογραφικής παραγωγής, όσο και των κινηματογραφικών αιθουσών

-Ο καλύτερος συντονισμός όλων των επιμέρους φορέων με αντικείμενο τον κινηματογράφο, με στόχο τη μεγιστοποίηση του οφέλους για το ελληνικό σινεμά, την αποφυγή σπατάλης πόρων, την ανάπτυξη του κοινού, την ενίσχυση της εξωστρέφειας, την ενθάρρυνση της κινηματογράφησης στην Ελλάδα και την στήριξη της κινηματογραφικής εκπαίδευσης

-H απόδοση στο Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου του εκπαιδευτικού, αναπτυξιακού, δημιουργικού ρόλου που του αναλογεί

Την πλήρη σύνθεση του νέου Δ.Σ. του ΕΚΚ αποτελούν οι: Πάνος Λουκάκος, Χριστίνα Μανωλοπούλου, Κάλλια Παπαδάκη, Μιρέλλα Παπαοικονόμου, Ελένη Πετρά, Κώστας Φέρρης, Κωνσταντής Φραγκόπουλος

Culture

Culture / Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Η Άννα Ροκοφύλλου, πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, κάνει έναν απολογισμό των δύο πρώτων ετών της θητείας της και δεν κρύβει τον ενθουσιασμό της για το Φεστιβάλ Κολωνού (6-28/9) με το οποίο ο πολιτισμός γίνεται διαθέσιμος σε κάθε δημότη.
ΕΛΕΝΗ ΤΖΑΝΝΑΤΟΥ

Lifo Picks / Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Your Room Will Be Ready: «Ανυπομονούμε να αρχίσουμε να δημιουργούμε αναμνήσεις μαζί σας με καλλιτέχνες παγκόσμιας κλάσης για άλλη μια φορά. Έχουμε περισσότερη ιστορία να γράψουμε».
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Κοντσέρτα του Μότσαρτ σε όργανα εποχής από τους μουσικούς της Καμεράτας

Culture / Κοντσέρτα του Μότσαρτ σε όργανα εποχής από τους μουσικούς της Καμεράτας

Η συναυλία του βραβευμένου αθηναϊκού συνόλου, το οποίο φημίζεται για τις ιστορικές πρακτικές ερμηνείας του σε όργανα εποχής, αποτελεί συμπαραγωγή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και των Μουσικών της Καμεράτας.
Η «Κληρονομιά» του Μαριβώ σε οn demand προβολές αυτό το Σαββατοκύριακο

Culture / Η «Κληρονομιά» του Μαριβώ σε οn demand προβολές αυτό το Σαββατοκύριακο

Η παράσταση σε σκηνοθεσία Γιάννη Νταλιάνη, που πρόλαβε να πραγματοποιήσει δύο μόνο παραστάσεις στην Πάνω Σκηνή του «Από Μηχανής Θεάτρου», έρχεται σε on demand προβολή το Σάββατο 27 και την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου.

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ