Η καλοκαιρινή εμπειρία του Summer Nostos Festival (SNFestival) ξεκινά στις 21-28 Iουνίου, αυτή τη φορά στο online σύμπαν του SNFestival RetroFuture του Iδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).


Η οnline σκηνή του SNFestival RetroFuture ανοίγει και υποδέχεται κορυφαίους Έλληνες και διεθνείς τραγουδιστές, DJ και συγκροτήματα: Burna Boy, Low, ΜΕΛΙSSES, Στέρεο Νόβα, Δημήτρης Καμαρωτός και Άννα Παγκάλου, Seu Jorge και Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, Choir!Choir!Choir! και Κωστής Μαραβέγιας, DJ Decay και DJ sets (ξανά) δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό και μας προσκαλούν, όσο μακριά κι εάν είμαστε μεταξύ μας, να ζήσουμε όλοι μαζί την ένταση της στιγμής, με έναν διαφορετικό τρόπο.

 

Ξεκινά το online Summer Nostos Festival RetroFuture του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος


Στο πλαίσιο του SNFestival RetroFuture διοργανώνεται και το SNF Conference, όπου ο άνθρωπος που αποκαλούν «συνείδηση» της Silicon Valley συζητά με έναν ερευνητή της τεχνητής νοημοσύνης και έναν γιατρό-κοινωνιολόγο που έχει συμπεριληφθεί στη λίστα των 100 πιο σημαντικών ανθρώπων του Time. To SNF Conference, θα συγκεράσει συζητήσεις σχετικά με τις επιπτώσεις της πανδημίας της COVID-19, προσφέροντας παράλληλα μία πρώτη ματιά στη θεματική του 2021, η οποία θα επικεντρωθεί στο ζήτημα της Ανθρωπότητας και της Τεχνητής Νοημοσύνης.

 

Ξεκινά το online Summer Nostos Festival RetroFuture του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος

 

Συμμετέχουν περισσότεροι από 20 Έλληνες και διεθνείς ομιλητές, όπως oι Blaise Aguera y Arcas, αναλυτής για την Τεχνητή Νοημοσύνη της Google, Tristan Harris, πρόεδρος του Center for Humane Technology, Stuart Russel, καθηγητής Επιστήμης Υπολογιστών στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, Νικόλας Χρηστάκης, Διευθυντής του Εργαστηρίου Ανθρώπινης Φύσης στο Πανεπιστήμιο Yale, και άλλοι.

 

Ξεκινά το online Summer Nostos Festival RetroFuture του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος


Oι ενδιαφέρουσες συζητήσεις, οι τολμηρές ιδέες και ο προβληματισμός δεν σταματούν εδώ. Οι ΔΙΑΛΟΓΟΙ του ΙΣΝ και το SNF Agora Institute στο Πανεπιστήμιο Johns Hopkins μας προσκαλούν σε μια διαδικτυακή συνάντηση για να εξετάσουν τις επιπτώσεις της COVID-19 στην κοινωνία, στη δημοκρατία και στο μέλλον μας, σε σχέση με τον ρόλο της τεχνολογίας.


Με μια κίνηση ματ, ο Garry Kasparov, γνωστός κι ως καλύτερος σκακιστής όλων των εποχών, εμφανίζεται στην οθόνη σου μαζί με τη διεθνή «γκραν μαιτρ» του σκακιού, Judit Polgár, για να εξετάσουν πώς έχει επηρεάσει η τεχνολογία τον ανταγωνισμό στο σκάκι και όχι μόνο.

 

Ξεκινά το online Summer Nostos Festival RetroFuture του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος


Για τους λάτρεις της τέχνης, θα υπάρξει μία ξενάγηση στο εργαστήριο του εμβληματικού καλλιτέχνη και σκηνοθέτη William Kentridge, καθώς και η δραματοποιημένη αφήγηση του Oιδίποδα Τυράννου, από το Theater of War Productions, με εξαιρετικούς καλλιτέχνες, όπως Frances McDormand, Oscar Isaac, Jeffrey Wright και John Turturro. Παράλληλα, τέσσερις συναρπαστικές λογοτεχνικές ιστορίες, με θέμα την τεχνητή νοημοσύνη και το πρωτόγνωρο παρόν μας, ζωντανεύουν στο SNFestival RetroFuture, μέσα από την αφήγηση των ηθοποιών Nia Vardalos, Kathleen Chalfant, Sam Underwood και Valorie Curry από τη σειρά Selected Shorts.


Σε ένα πιο ανάλαφρο κλίμα, οι stand-up comedians Γιώργος Χατζηπαύλου, Λάμπρος Φισφής, Άγγελος Τσαρούχας, Γιώργος Ζαχαρόπουλος και η Αλίκη Τσακούμη έρχονται αποφασισμένοι να σας κάνουν να γελάσετε μέχρι δακρύων.

 

Ξεκινά το online Summer Nostos Festival RetroFuture του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος


Ειδικά αν τρέξατε –ή θα τρέξετε αυτό το Σαββατοκύριακο- τον αγώνα 5 χιλιομέτρων Virtual SNF Run, μπορείτε να παρακολουθήσετε και τη διαδικτυακή γιορτή Virtual SNF Run online event, που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 23 Ιουνίου, στις 21:30, ανήμερα της Ολυμπιακής Ημέρας, με θέμα την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων και την προβολή των καλύτερων στιγμιότυπων του αγώνα μέσα από φωτογραφίες και βίντεο των δρομέων.


Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, από το πρόγραμμα του SNFestival RetroFuture δεν θα μπορούσε να λείπει και η παιδική απασχόληση. Ζογκλέρ, μάγοι, ακροβάτες, άνθρωποι λάστιχο, cowboy, κλόουν, οι πιο γρήγοροι λύτες του κύβου του Ρούμπικ εμφανίζονται στην οθόνη σου για να σε πάρουν από το χέρι και να σε μεταφέρουν σε μια άλλη ονειρική διάσταση, σε ένα πρόγραμμα που έχει επιμεληθεί ο μάγος Mark Mitton.

 

Ξεκινά το online Summer Nostos Festival RetroFuture του Ιδρύματος Σταύρος ΝιάρχοςΤο SNF Conference και το event του Virtual SNF Run θα παρουσιάσει η Διευθύνουσα Σύμβουλος του iMEdD, Εκτελεστική Διευθύντρια των ΔΙΑΛΟΓΩΝ του ΙΣΝ και Δημοσιογράφος, Άννα-Κύνθια Μπουσδούκου, ενώ το καλλιτεχνικό πρόγραμμα του SNFestival ο Mark Mitton, η Νάντια Κοντογεώργη και ο Λάμπρος Φισφής.


Όλα αυτά και ακόμη περισσότερα στο SNFestival RetroFuture 21 - 28 Ιουνίου.


Συντονιστείτε online στο SNFestival.org
#SNFestival

 

 

*Οι συναυλίες των Low, Στέρεο Νόβα και Seu Jorge με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, καθώς και μέρος των προγραμμάτων για παιδιά, είχαν πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο παλαιότερων διοργανώσεων του Summer Nostos Festival και προβάλλονται για πρώτη φορά στο SNFestival RetroFuture.