Nέο βιβλίο ανακοίνωσε ο Στίβεν Κινγκ

Nέο βιβλίο ανακοίνωσε ο Στίβεν Κινγκ Facebook Twitter
"New England Scenery", Frederic Edwin Church, 1851
0

Ο συγγραφέας που έχει γίνει διάσημος για τον τρόπο με τον οποίο ξέρει να ξυπνάει τους εφιάλτες μας ανακοίνωσε στο επίσημο του σάιτ ότι το Νοέμβριο του 2014 θα κυκλοφορήσει ένα νέο του βιβλίο με τίτλο «Revival». Η περιγραφή του βιβλίου, σύμφωνα με τον ίδιο (;), είναι η εξής:

Ένα σκοτεινό και ηλεκτρισμένο μυθιστόρημα για τον εθισμό, τον φανατισμό, και για το τι μπορεί να υπάρχει στην άλλη πλευρά της ζωής.


Σε μια μικρή πόλη της Νέας Αγγλίας, πριν από περισσότερο από μισό αιώνα, μια σκιά πέφτει πάνω σε ένα μικρό αγόρι που παίζει με τα στρατιωτάκια του. Ο Jamie Morton σηκώνει το κεφάλι του για να δει έναν εντυπωσιακό άντρα, τον νέο ιερέα. Ο Charles Jacobs μαζί με την όμορφη γυναίκα του θα μεταμορφώσει την τοπική εκκλησία. Όλοι οι άντρες και τα αγόρια είναι λίγο ερωτευμένοι με την κυρία Jacobs – το ίδιο συμβαίνει και με τις γυναίκες και τα κορίτσια για τον ιερέα Jacobs – συμπεριλαμβανομένης και της μητέρας του Jamie και της αγαπημένης του αδελφής, Claire.


Ο αιδεσιμότατος Jacobs έχει έναν βαθύτερο δεσμό με τον Jamie εξαιτίας μιας κοινής μυστικής εμμονής. Όταν η μοίρα χτυπάει την οικογένεια Jacobs, ο χαρισματικός ιερέας καταριέται τον Θεό, κοροϊδεύει όλες τις θρησκευτικές πεποιθήσεις, και εξορίζεται από την σοκαρισμένη κοινωνία.


Ο Jamie αντιμετωπίζει τους δικούς του δαίμονες. Είναι κολλημένος με την κιθάρα του από 13 χρονών, παίζει με μπάντες σε όλη τη χώρα, ζει με τον νομαδικό στυλ των ροκάδων ενώ προσπαθεί να ξεφύγει από την τρομαχτική απώλεια της οικογένειάς του. Όταν είναι γύρω στα 35 – εθισμένος στην ηρωίνη, απελπισμένος, χαμένος – συναντάει ξανά τον Charles Jacobs, κάτι το οποίο θα έχει σημαντικές συνέπειες και για τους δύο άντρες. Η σχέση του γίνεται μια συμφωνία πιο διαβολική από το Διάβολο και ο Jamie ανακαλύπτει ότι η «αναβίωση» έχει πολλές σημασίες.

Αυτό θα είναι το δεύτερο μυθιστόρημα του Στίβεν Κινγκ για το 2014. Τον Ιούνιο θα κυκλοφορήσει ένα αστυνομικό μυθιστόρημα που θα λέγεται Mr. Mercedes, ένα νέο είδος για τον πολυγραφότατο συγγραφέα.

Βιβλίο
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΡΙΤΗ 22/11-Πώς γράφεται σήμερα ένα μυθιστόρημα με θέμα τον πόλεμο;

Βιβλία και Συγγραφείς / Πώς γράφεται σήμερα ένα μυθιστόρημα με θέμα τον πόλεμο;

Ο Νίκος Μπακουνάκης συζητάει με τον Πάνο Καρνέζη για το μυθιστόρημά του «Ο λαβύρινθος» με θέμα την περιπλάνηση μιας αποδεκατισμένης ελληνικής μεραρχίας στα βάθη της Ανατολίας τον Σεπτέμβριο του 2022.
ΝΙΚΟΣ ΜΠΑΚΟΥΝΑΚΗΣ
Χέρμαν Μπροχ

Βιβλίο / «Οι Υπνοβάτες» του Χέρμαν Μπροχ: Διαβλέποντας την άβυσσο του 20ού αιώνα

Οι εκδόσεις Έρμα κυκλοφορούν το αριστούργημα του Χέρμαν Μπροχ σε νέα μετάφραση από τη Σοφία Αυγερινού, θυμίζοντάς μας γιατί άλλαξε την πορεία της λογοτεχνίας του 20ού αιώνα προβλέποντας τα αδιέξοδα της ευρωπαϊκής ηπείρου.
ΤΙΝΑ ΜΑΝΔΗΛΑΡΑ
ΤΡΙΤΗ 15/11- «Λάδι σε καμβά»: Στον καθρέφτη ενός έργου τέχνης

Βιβλία και Συγγραφείς / «Λάδι σε καμβά»: Ο συγγραφέας Αλέξης Πανσέληνος μιλά για το νέο του μυθιστόρημα

Ο Νίκος Μπακουνάκης συζητάει με τον Αλέξη Πανσέληνο για το τελευταίο του μυθιστόρημα με τίτλο «Λάδι σε καμβά» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.
ΝΙΚΟΣ ΜΠΑΚΟΥΝΑΚΗΣ
Πασκάλ Μπρυκνέρ: «Βιώνουμε έναν νεοπουριτανισμό»

Βιβλίο / Πασκάλ Μπρυκνέρ: «Βιώνουμε έναν νεοπουριτανισμό»

Ο διάσημος Γάλλος συγγραφέας και διανοούμενος μιλά αποκλειστικά στη LiFO για την Ευρώπη, την πολιτική ορθότητα, την πατριαρχία, τη λογοτεχνία και εξηγεί γιατί στις μέρες μας «ο έρωτας έχει μετατραπεί σε όργανο εξουσίας, η ευτυχία έχει γίνει μια καταστροφική αμφιβολία και η απόλαυση ένα συνεχές άγχος».
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ελληνική Λογοτεχνία που διαβάζουμε τώρα

Βιβλίο / Εννιά βιβλία ελληνικής λογοτεχνίας που διαβάζουμε τώρα

Εννιά επιλογές από την εκδοτική παραγωγή του τελευταίου διμήνου, εννιά συγγραφείς, εννιά διαφορετικοί τρόποι μυθοπλασίας, εννιά αντιλήψεις για τη γλώσσα, εννιά αφηγηματικές στρατηγικές, από την παράδοση της κλασικής αφήγησης μέχρι την αποσπασματικότητα της αφήγησης στο διαδίκτυο, από το μυθιστόρημα στο διήγημα και στη μικρή φόρμα, και μια πλούσια ανθρωπογεωγραφία ηρώων.
ΝΙΚΟΣ ΜΠΑΚΟΥΝΑΚΗΣ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ