Οι εκδόσεις Αρμός παρουσιάζουν το νέο βιβλίο του διεθνούς φήμης Ιωσήφ Σηφάκη, «Κατανοώντας και Αλλάζοντας τον Κόσμο». Μια κατάθεση ψυχής, ένα απόσταγμα εμπειριών και γνώσης από τον μοναδικό Έλληνα που έχει τιμηθεί με το βραβείο Turing. Ένα επαναστατικό βιβλίο, για το οποίο ο ίδιος ο συγγραφέας λέει:

 

«Ήταν επιθυμία και ευθύνη μου να γράψω για τη σπουδαιότητα της γνώσης ως άυλης οντότητας, ξεχωριστής από τις φυσικές οντότητες, και την ανάγκη κατανόησης των διαδικασιών ανάπτυξης και εφαρμογής της.

 

«Κατανοώντας και Αλλάζοντας τον Κόσμο»: Το νέο βιβλίο του Ιωσήφ Σηφάκη

 

Να δείξω πώς νέες έννοιες και μοντέλα από την Πληροφορική μάς βοηθούν να εμβαθύνουμε στη λειτουργία της ατομικής και της συλλογικής συνειδητότητας. Πώς οι κάθε είδους δομές που συνθέτουν τις κοινωνίες μας ορίζουν, πάνω απ' όλα, πληροφορικά συστήματα, των οποίων η εύρυθμη λειτουργία εξαρτάται από την απρόσκοπτη και έγκαιρη ανταλλαγή αξιόπιστων γνώσεων. Ελπίζω το παρόν πόνημα να είναι η απαρχή της μύησης του αναγνώστη στην έννοια της γνώσης, στις πολλαπλές μορφές και χρήσεις της. Να του δώσει τα εφόδια για να δει τον κόσμο μέσα από το γνωσιολογικό πρίσμα, τον γνώμονα για να πράξει σωστά ως άτομο και ως πολίτης».

 

Ο Ιωσήφ Σηφάκης γεννήθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης το 1946 και ζει στην Γκρενόμπλ της Γαλλίας από το 1970. Είναι πληροφορικός διεθνώς αναγνωρισμένος για τις πρωτοποριακές εργασίες του στον τομέα της σχεδίασης και επαλήθευσης πληροφορικών συστημάτων. Το 2007 του απονεμήθηκε το βραβείο Turing, το αντίστοιχο του βραβείου Νόμπελ στην Πληροφορική.

 

www.armosbooks.gr 

Facebook: armos.ekdoseis.ekdiloseis

Instagram: armosbooks