Στον κινεζικό όμιλο «Wanda» οι Χρυσές Σφαίρες

Στον κινεζικό όμιλο «Wanda» οι Χρυσές Σφαίρες Facebook Twitter
0

O κινεζικός όμιλος Wanda, που πραγματοποιεί μαζικές εξαγορές εταιριών στο Χόλιγουντ, ανακοίνωσε σήμερα την εξαγορά της εταιρίας παραγωγής των αμερικανικών κινηματογραφικών και τηλεοπτικών βραβείων Χρυσές Σφαίρες, επιβεβαιώνοντας την εμπορική στροφή του προς τον τομέα της ψυχαγωγίας.

Η αμερικανική εταιρία «Dick Clark Productions (DCP)» περνά στον έλεγχο του «Wanda» έναντι σχεδόν ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων. Η εξαγορά αυτή σηματοδοτεί «ένα μείζον βήμα στην επέκταση του ομίλου στον τομέα της ψυχαγωγίας», ανακοίνωσε ο όμιλος που απέκτησε επίσης τα κινηματογραφικά στούντιο του Χόλιγουντ Legendary Entertainment (Jurassic World, Batman, Godzilla) τον Ιανουάριο αντί 3,5 δισεκ. δολαρίων.

Η αγορά αυτή σηματοδοτεί την είσοδο του «Wanda» στον τομέα της οπτικοακουστικής παραγωγής. Εκτός από τις Χρυσές Σφαίρες, το DCP έχει συμμετοχή στις διοργανώσεις όπως τα Αμερικανικά Μουσικά Βραβεία (AMAs) ή Miss America.

«Η απόκτηση των δικαιωμάτων τηλεοπτικής παραγωγής φέρνει τη συμπληρωματικότητα και μια συντονισμένη ανάπτυξη για τον σημερινό προσανατολισμό του Wanda προς τον κινηματογράφο, τον τουρισμό και την αθλητική βιομηχανία», υπογράμμισε ο όμιλος.

Η αμερικανική εταιρία θα διατηρήσει την διευθυντική ομάδα που έχει σήμερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μυστήριο 188 ΤΟ ΦΩΣ»: Μια έκθεση για τον «Μορφωτικό και Εκπολιτιστικό Σύλλογο Ελευσίνος»

LiFO X 2023 ΕΛΕVΣΙΣ / «Μυστήριο 188 - ΤΟ ΦΩΣ»: Μια έκθεση για τον «Μορφωτικό και Εκπολιτιστικό Σύλλογο Ελευσίνος»

Ο Χρήστος Παρίδης συνομιλεί με έναν εκ των ιδρυτικών μελών της, τον Θανάση Λεβέντη, μια ξεχωριστή και πολύπλευρη προσωπικότητα, άρρηκτα συνδεδεμένη με την πόλη.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Γιατί παραιτήθηκε ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου

Culture / Γιατί παραιτήθηκε ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου;

Μια συνταρακτική υπόθεση συστηματικής κλοπής αρχαιοτήτων βρίσκεται μονάχα στην αρχή των αποκαλύψεων. Πώς έφτασαν να λείπουν μέχρι και 1,500 αντικείμενα από την συλλογή του Βρετανικού Μουσείου, πώς μερικά από αυτά κατέληξαν στο eBay, και το παρασκήνιο μιας παραίτησης που κρύβει πολλά.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΝΙΚΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ
Ζαμέ Κορωπί: Λίγες αλήθειες για το μοχθηρό language barrier που κάποτε μας έχει τρολάρει όλους

Οπτική Γωνία / Ζαμέ Κορωπί: Λίγες αλήθειες για το μοχθηρό language barrier που κάποτε μας έχει τρολάρει όλους

Το πάθημα του συνηγόρου της Εύας Καϊλή, Μιχάλη Δημητρακόπουλου, ακριβώς, όπως παλαιότερα «τα αγγλικά του Τσίπρα», πέρα από τα ανέκδοτα και τα, δικαίως, μοχθηρά πειράγματα, έχουν πολλά να πουν για το γλωσσικό εμπόδιο και την υπερβολική αυτοπεποίθησή μας, όταν καλούμαστε να εκφραστούμε σε μία ξένη γλώσσα...
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ
Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Culture / Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Η Άννα Ροκοφύλλου, πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, κάνει έναν απολογισμό των δύο πρώτων ετών της θητείας της και δεν κρύβει τον ενθουσιασμό της για το Φεστιβάλ Κολωνού (6-28/9) με το οποίο ο πολιτισμός γίνεται διαθέσιμος σε κάθε δημότη.
ΕΛΕΝΗ ΤΖΑΝΝΑΤΟΥ
Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Lifo Picks / Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Your Room Will Be Ready: «Ανυπομονούμε να αρχίσουμε να δημιουργούμε αναμνήσεις μαζί σας με καλλιτέχνες παγκόσμιας κλάσης για άλλη μια φορά. Έχουμε περισσότερη ιστορία να γράψουμε».
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Κοντσέρτα του Μότσαρτ σε όργανα εποχής από τους μουσικούς της Καμεράτας

Culture / Κοντσέρτα του Μότσαρτ σε όργανα εποχής από τους μουσικούς της Καμεράτας

Η συναυλία του βραβευμένου αθηναϊκού συνόλου, το οποίο φημίζεται για τις ιστορικές πρακτικές ερμηνείας του σε όργανα εποχής, αποτελεί συμπαραγωγή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και των Μουσικών της Καμεράτας.