Σπάνιο σχέδιο του Ενγκρ πωλήθηκε σε δημοπρασία για πάνω από 1 εκ. ευρώ

Σπάνιο σχέδιο του Ενγκρ πωλήθηκε σε δημοπρασία για πάνω από 1 εκ. ευρώ Facebook Twitter
0

Σπάνιο σχέδιο του Ζαν Ωγκύστ Ντομινίκ Ενγκρ που βρέθηκε στο υπόγειο ενός σπιτιού στον Σηκουάνα, δημοπρατήθηκε πριν από λίγες μέρες σε τιμή - ρεκόρ στο Saint-Valery-en-Caux και για λογαριασμό του οίκου δημοπρασιών του Bruno Roquigny.

Η αρχική εκτίμηση για την τιμή εκκίνησης του σχεδίου κυμαινόταν μεταξύ των 200.000 -300.000 ευρώ, αλλά τελικά άγγιξε το 1 εκ. ευρώ κατά τη διάρκεια της δημοπρασίας και θεωρείται ήδη το δεύτερο πιο ακριβό έργο του καλλιτέχνη. 

Σπάνιο σχέδιο του Ενγκρ πωλήθηκε σε δημοπρασία για πάνω από 1 εκ. ευρώ Facebook Twitter
 

Για την ακρίβεια, το έργο πωλήθηκε για 1.089.000 ευρώ, ενώ πριν από αρκετά χρόνια, το 1997 στη Νέα Υόρκη, το πορτρέτο του στρατηγού Louis-Etienne Dulong Rosnay είχε πωληθεί προς 1.400.000 ευρώ. 

Όσο για το έργο που σημείωσε το νέο ρεκόρ, είναι ένα σχέδιο από το μακρινό 1833, το οποίο απεικονίζει τον κόμη Molé, γραμματέα του κράτους, που πόζαρε για τον Ενγκρ την εποχή εκείνη.

Σπάνιο σχέδιο του Ενγκρ πωλήθηκε σε δημοπρασία για πάνω από 1 εκ. ευρώ Facebook Twitter

Το συγκεκριμένο πορτρέτο είχε περιέλθει στην κατοχή ενός Αμερικανού συλλέκτη, και μετά από μία μάλλον παράξενη διαδρομή εντοπίστηκε μαζί με ακόμη ένα σχέδιο του Ενγκρ στο υπόγειο ενός σπιτιού στον Σηκουάνα. 

Και το δεύτερο αυτό σχέδιο -που απεικονίζει τον Δούκα Φερδινάνδο- πωλήθηκε κατά τη διάρκεια της ίδιας δημοπρασίας της 1ης Ιανουαρίου, προς 459.800 ευρώ και δημιουργήθηκε από τον Ενγκρ το 1840.

Culture
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μυστήριο 188 ΤΟ ΦΩΣ»: Μια έκθεση για τον «Μορφωτικό και Εκπολιτιστικό Σύλλογο Ελευσίνος»

LiFO X 2023 ΕΛΕVΣΙΣ / «Μυστήριο 188 - ΤΟ ΦΩΣ»: Μια έκθεση για τον «Μορφωτικό και Εκπολιτιστικό Σύλλογο Ελευσίνος»

Ο Χρήστος Παρίδης συνομιλεί με έναν εκ των ιδρυτικών μελών της, τον Θανάση Λεβέντη, μια ξεχωριστή και πολύπλευρη προσωπικότητα, άρρηκτα συνδεδεμένη με την πόλη.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Γιατί παραιτήθηκε ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου

Culture / Γιατί παραιτήθηκε ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου;

Μια συνταρακτική υπόθεση συστηματικής κλοπής αρχαιοτήτων βρίσκεται μονάχα στην αρχή των αποκαλύψεων. Πώς έφτασαν να λείπουν μέχρι και 1,500 αντικείμενα από την συλλογή του Βρετανικού Μουσείου, πώς μερικά από αυτά κατέληξαν στο eBay, και το παρασκήνιο μιας παραίτησης που κρύβει πολλά.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΝΙΚΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ
Ζαμέ Κορωπί: Λίγες αλήθειες για το μοχθηρό language barrier που κάποτε μας έχει τρολάρει όλους

Οπτική Γωνία / Ζαμέ Κορωπί: Λίγες αλήθειες για το μοχθηρό language barrier που κάποτε μας έχει τρολάρει όλους

Το πάθημα του συνηγόρου της Εύας Καϊλή, Μιχάλη Δημητρακόπουλου, ακριβώς, όπως παλαιότερα «τα αγγλικά του Τσίπρα», πέρα από τα ανέκδοτα και τα, δικαίως, μοχθηρά πειράγματα, έχουν πολλά να πουν για το γλωσσικό εμπόδιο και την υπερβολική αυτοπεποίθησή μας, όταν καλούμαστε να εκφραστούμε σε μία ξένη γλώσσα...
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ
Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Culture / Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Η Άννα Ροκοφύλλου, πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, κάνει έναν απολογισμό των δύο πρώτων ετών της θητείας της και δεν κρύβει τον ενθουσιασμό της για το Φεστιβάλ Κολωνού (6-28/9) με το οποίο ο πολιτισμός γίνεται διαθέσιμος σε κάθε δημότη.
ΕΛΕΝΗ ΤΖΑΝΝΑΤΟΥ
Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Lifo Picks / Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Your Room Will Be Ready: «Ανυπομονούμε να αρχίσουμε να δημιουργούμε αναμνήσεις μαζί σας με καλλιτέχνες παγκόσμιας κλάσης για άλλη μια φορά. Έχουμε περισσότερη ιστορία να γράψουμε».
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Κοντσέρτα του Μότσαρτ σε όργανα εποχής από τους μουσικούς της Καμεράτας

Culture / Κοντσέρτα του Μότσαρτ σε όργανα εποχής από τους μουσικούς της Καμεράτας

Η συναυλία του βραβευμένου αθηναϊκού συνόλου, το οποίο φημίζεται για τις ιστορικές πρακτικές ερμηνείας του σε όργανα εποχής, αποτελεί συμπαραγωγή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και των Μουσικών της Καμεράτας.