Ένα νέο ρεκόρ, αν και μικρότερης κλίμακας από ότι συνήθως, σημείωσε ο Banksy, στο Discogs αυτή τη φορά, για έναν δίσκο τον Röyksopp, που είχε δημιουργήσει το εξώφυλλό του. 

 

Ο δίσκος με το σπάνιο εξώφυλλο, του καταξιωμένου νορβηγικού ντουέτου της ηλεκτρονικής μουσικής, είχε κυκλοφορήσει το 2002 σε 100 μόλις αντίτυπα. Στο εξώφυλλο αναγράφεται το όνομα του σχήματος ενώ κάτω διακρίνονται αχνά σχεδιασμένα δέντρα. Το βινύλιο με το σπάνιο εξώφυλλο πωλήθηκε για 10.256 δολάρια, ποσό ρεκόρ στην ιστορία του Discogs.  

 

Ρεκόρ για τον Banksy και στο Discogs - 10.256 δολάρια για δίσκο που σχεδίασε το εξώφυλλό του

  

Αντίτυπα του δίσκου είχαν πωληθεί στο παρελθόν για 7.051 και 8.178 δολάρια. Ο δεύτερος πιο ακριβώς δίσκος που έχει πωληθεί στο Discogs, είναι ένα επτάιντσο των Beatles με το Love Me Do που κυκλοφόρησε το 1962 και η τιμή του άγγιξε τα 9.220 δολάρια.

 

 

 

 

Τον Οκτώβριο το σατιρικό έργο του Banksy "The Devolved Parliament" μια ελαιογραφία που απεικονίζει τη Βουλή των Κοινοτήτων γεμάτη χιμπατζήδες, πουλήθηκε σε δημοπρασία στο Λονδίνο για 12,2 εκατομμύρια δολάρια ενώ πέρυσι, σε δημοπρασία του Sotheby's ένα έργο του διάσημου καλλιτέχνη αυτοκαταστραφηκε μόλις κατοχυρώθηκε η πώλησή του.

 

Τον προηγούμενο μήνα ο Banksy άνοιξε ηλεκτρονικό κατάστημα με έργα τέχνης όπου κάθε υποψήφιος πελάτης πρέπει να απαντήσει σε μια ερώτηση στην ιστοσελίδα και να εξηγήσει γιατί η τέχνη είναι σημαντική.

 

Με πληροφορίες από Αrtnews