Ιδανικό timing διάλεξε η εταιρία παραγωγής Element Pictures, που βρίσκεται πίσω από όλες τις αγγλόφωνες ταινίες του Έλληνα σκηνοθέτη Γιώργου Λάνθιμου, για να ανακοινώσει τα νέα για το «Pop. 1280», την επόμενη ταινία του.

 

Λίγο πριν από τα Όσκαρ λοιπόν μαθαίνουμε ότι το βιβλίο του Τζιμ Τόμσον, «Pop. 1280», θα μεταφερθεί στον κινηματογράφο σε μια προσαρμογή που θα κάνει ο ίδιος ο Λάνθιμος μαζί φυσικά με τη σκηνοθεσία.

 

Τα βιβλία του Τόμσον έχουν αποτελέσει στο παρελθόν πρωτογενές υλικό για σπουδαία φιλμ όπως το The Getaway (1972) του Σαμ Πέκινπα, με τους Στιβ ΜακΚουίν και Άλι ΜακΓκρόου, και το Grifters (1990) του Στίβεν Φρίαρς με τους Τζον Κιούζακ και Αντζέλικα Χιούστον.

 

Pop. 1280: Αυτή είναι η επόμενη ταινία του Λάνθιμου
Tο εξώφυλλο του βιβλίου «Pop.1280»

 

Στο Pop.1280, η ιστορία σχετίζεται με έναν σερίφη μιας μικρής πόλης, με πληθυσμό μόλις 1280 ανθρώπων, όπου πίσω από τον απλοϊκό και συντηρητικό χαρακτήρα του κρύβει μια μια πολύ άγρια συμπεριφορά και φτάνει ως το φόνο ώστε να παραμείνει με κάθε τρόπο στην εξουσία.

 

Το βιβλίο γράφτηκε το 1964, λίγα χρόνια μετά τη συνεργασία που είχε ο Τόμσον με τον Στάνλεϊ Κιούμπρικ, στα σενάρια των ταινιών του The Killing και Paths of Glory.

 

Έχει αποτελέσει τη βάση για μια ταινία στο παρελθόν, καθώς το Coup de Torchon (1981) του Μπερτράντ Ταβερνιέ, με τους Φιλίπ Νουαρέ και Ιζαμπέλ Ιπέρ στους πρωταγωνιστικούς ρόλους, ήταν μια ελεύθερη μεταφορά του.

 

Pop. 1280: Αυτή είναι η επόμενη ταινία του Λάνθιμου
Ο Γιώργος Λάνθιμος με τους συντελεστές της «Ευνοούμενης»