Το Platforms Project είναι μια διεθνής έκθεση ανεξάρτητων καλλιτεχνών που δρουν ομαδικά, στοχεύοντας στη δημιουργία διαύλων επικοινωνίας και συνεργασίας, ανταλλαγής πρότζεκτ και προώθησης καλλιτεχνών διεθνώς.

 

Φέτος, για έβδομη φορά φέρνει κοντά ανεξάρτητες εικαστικές πλατφόρμες απ' όλο τον κόσμο και το αθηναϊκό κοινό, σε μια προσπάθεια χαρτογράφησης της εικαστικής δράσης αλλά και εικαστικών και θεωρητικών ερωτημάτων που τίθενται διεθνώς. Οχτακόσιοι καλλιτέχνες από 17 χώρες, 60 πλατφόρμες και 116 εθελοντές συμμετέχουν στη μεγαλύτερη έως τώρα διοργάνωση στην επτάχρονη πορεία της έκθεσης.

 

Πώς θα σας φαινόταν εάν βλέπατε ένα έργο και την άλλη μέρα στη θέση του υπήρχε ένα άλλο, αφού το πρώτο θα είχε καταστραφεί; Τι έργα να περιμένει κάποιος από μια ομάδα που ονομάζεται «Μουσείο της Λήθης»; «Ποια είναι τα καΐκια που πληγώναμε και γιατί το κάνουμε αυτό; Τι είναι η τέχνη της καθημερινής ζωής, της περιπλάνησης και της μεταμόρφωσης; Πώς συνδέονται οι επενδύσεις και οι συναλλαγές με την τέχνη; Πώς σε έναν χώρο συνευρίσκονται η τέχνη, το κοινό της, οι ημερίδες και οι ομιλίες, τα εργαστήρια και τα εκπαιδευτικά προγράμματα;».

 

Platforms Project 2019: 800 καλλιτέχνες από 17 χώρες συμμετέχουν στη μεγάλη έκθεση της ΑΣΚΤ
Autopropaganda or Capital is a bad Mediator, 2018

 

Αυτά θα απαντηθούν στη φετινή διοργάνωση που έχει ακόμα πιο διευρυμένο παράλληλο πρόγραμμα με εκθέσεις Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών, ομιλίες, συμμετέχοντες ιστορικούς, θεωρητικούς και κριτικούς τέχνης, ακαδημαϊκούς, διευθυντές μουσείων, καλλιτέχνες, επιμελητές και την ημερίδα της AICA Hellas με θέμα τον «Ρόλο των δημόσιων και ιδιωτικών φορέων στην τέχνη σήμερα».

 

Τα εργαστήρια Ζωγραφικής Α, Β, ΣΤ, ΙΑ, ΙΒ και τα εργαστήρια Γλυπτικής Α και Β της ΑΣΚΤ θα παρουσιάσουν έργα φοιτητών. Θα υπάρχει, επίσης, ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα σχεδιασμένο για παιδιά ηλικίας 7-16 χρονών από την ολλανδική πλατφόρμα EX-MÊKH και την εικαστικό και καθηγήτρια καλλιτεχνικών Ellen Rodenberg, που θα εισαγάγει τα παιδιά στη σύγχρονη τέχνη, και καθημερινά περφόρμανς από καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό που θα παρουσιάζουν το έργο τους σε διάφορους χώρους της ΑΣΚΤ.

 

Την Παρασκευή 17/7, στις 22:00, στο Pirée (Κάστορος 78, Πειραιάς) θα γίνει ένα μεγάλο πάρτι. Τη διεύθυνση του πρότζεκτ έχουν αναλάβει η Άρτεμις Ποταμιάνου και ο Μιχάλης Αργυρού. Την καλλιτεχνική επιμέλεια του Platforms Project 2019 έχει η Άρτεμις Ποταμιάνου.

 

Platforms Project 2019: 800 καλλιτέχνες από 17 χώρες συμμετέχουν στη μεγάλη έκθεση της ΑΣΚΤ
Das Esszimmer, Space for art

 

Info

Platforms Project 2019

16-19/5

Eκθεσιακός χώρος «Νίκος Κεσσανλής», ΑΣΚΤ