Πέθανε σε ηλικία 73 ετών ο βραβευμένος με βραβείο Πούλιτζερ ηθοποιός, θεατρικός συγγραφέας και σεναριογράφος, Σαμ Σέπαρντ.

 

Ο Σέπαρντ, ο οποίος έπασχε από Αμυοτροφική Πλάγια Σκλήρυνση (ALS), πέθανε στο σπίτι του στο Κεντάκι έχοντας δίπλα του τα παιδιά και τις αδερφές του, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της οικογένειας.

 

Ο Σαμ Σέπαρντ είχε γεννηθεί το 1943 στο Ιλινόις των ΗΠΑ και έφυγε έχοντας αφήσει ένα ισχυρό στίγμα στον καλλιτεχνικό κόσμο των ΗΠΑ και το σύγχρονο αμερικανικό θέατρο.

 

Ο κατά πολλούς «σημαντικότερος θεατρικός συγγραφέας της γενιάς του» είχε γράψει συνολικά 44 θεατρικά έργα, ενώ είχε κερδίσει και Πούλιτζερ.

 

Είχε επαινεθεί από τους κριτικούς για τον τρόπο με τον οποίο απεικόνιζε συζύγους, αδελφούς και εραστές και τον εσωτερικό αγώνα τους με θέματα όπως η ταυτότητά, η αποτυχία και η φευγαλέα φύση του αμερικανικού ονείρου.

 

Πέθανε ο βραβευμένος με Πούλιτζερ θεατρικός συγγραφέας Σαμ Σέπαρντ

 

Ένας από τους σημαντικότερους συγγραφείς του κινήματος "Οφ Μπρόντγουεϊ", ο  πολυτάλαντος Σέπαρντ κατέγραψε τη σκοτεινή όψη της αμερικανικής οικογενειακής ζωής σε έργα όπως το «Θαμμένο Παιδί» –για το οποίο κέρδισε το Βραβείο Πούλιτζερ το 1979– και το «Ένα ψέμα του μυαλού».


Είχε προταθεί για το Βραβείο Πούλιτζερ άλλες δύο φορές, ενώ ήταν υποψήφιος και για το Όσκαρ δεύτερου ανδρικού ρόλου, για την ερμηνεία του στην ταινία «Οι κατάλληλοι άνθρωποι». Είχε κερδίσει επίσης επτά θεατρικά βραβεία Όμπι ενώ το σενάριό του για την ταινία "Παρίσι, Τέξας", κέρδισε τον Χρυσό Φοίνικα στο Φεστιβάλ των Καννών το 1984.