Ανακοινώθηκε χθες μια νέα συνεργασία ανάμεσα στη Βουλή των Ελλήνων και το Εθνικό Θέατρο με στόχο την προβολή παραστάσεων στην ελληνική παραμεθόριο.

 

Η νέα πρωτοβουλία ονομάζεται «Εθνικό Θέατρο απευθείας» και υλοποιείται σε συνεργασία με το Κανάλι της Βουλής, αξιοποιώντας έμπρακτα κάθε πρόσφορο δυνατό τεχνολογικό τρόπο, αλλά και κάθε πιθανή συνέργεια ώστε να φέρει σε επαφή με την εμπειρία του θεάτρου κάθε ενδιαφερόμενο πολίτη, ακόμη και στις πιο ακριτικές περιοχές της χώρας.

 

Το πρόγραμμα δίνει τη δυνατότητα σε πολίτες ακριτικών και παραμεθόριων περιοχών να παρακολουθήσουν –σε κλειστούς χώρους που επιλέγουν οι Δήμοι– παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου σε απευθείας σύνδεση με τις εγκαταστάσεις του Εθνικού Θεάτρου στην Αθήνα και μάλιστα με ελεύθερη είσοδο.

 

Το Σάββατο 1 Δεκεμβρίου, η παράσταση του Εθνικού Θεάτρου «Απόψε αυτοσχεδιάζουμε», βασισμένη σε ένα θέμα του Luigi Pirandello, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Μαυρίκιου και τη μουσική του Μάνου Χατζιδάκι, θα προβληθεί σε απευθείας σύνδεση στις εξής περιοχές: Αμοργό, Διδυμότειχο, Ικαρία, Λέρος, Λευκάδα, Ορεστιάδα και Χίο.

 

Οι παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου γίνονται προσβάσιμες στην ελληνική παραμεθόριο
Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου Στάθης Λιβαθινός και ο Γενικός γραμματέας της Βουλής Κώστας Αθανασίου