Επτά χρόνια μετά το επιτυχημένο καλλιτεχνικά αλλά όχι και εισπρακτικά «Κάτω από το Δέρμα», με πρωταγωνίστρια τη Σκάρλετ Γιοχάνσον, ο Τζόναθαν Γκλέιζερ ετοιμάζει ήδη την επόμενη του ταινία η οποία είναι πιθανόν να κυκλοφορήσει μέσα στο 2020. 


Η αμερικανική εταιρεία διανομής A24, υπεύθυνη για μερικές από τις καλύτερες ταινίες των τελευταίων χρόνων όπως το Δωμάτιο, τη Διαδοχή, το Μεσοκαλόκαιρο και τον φετινό Φάρο, πρόκειται να αναλάβει την παραγωγή του φιλμ, το οποίο θα είναι ένα δράμα με φόντο το Ολοκαύτωμα. Η εταιρεία συνεργάστηκε προηγουμένως με τον σκηνοθέτη το 2014 στην επίσημη κυκλοφορία του «Under the Skin», το οποίο έκανε πρεμιέρα το 2013 στο φεστιβάλ Telluride και τον επόμενο χρόνο σε ευρεία διανομή. 


Όπως αποκαλύφθηκε τον Ιούλιο του 2018, το νέο φιλμ του Τζόναθαν Γκλέιζερ θα διαδραματίζεται στο στρατόπεδο συγκέντρωσης του Άουσβιτς. Σύμφωνα με το Deadline η ταινία πρόκειται να γυριστεί στην Πολωνία με το σενάριο του Γκλέιζερ να βασίζεται, κατά ένα μικρό μέρος, στο μυθιστόρημα του Μάρτιν Άμις «The Zone of Interest». Η πλοκή του βιβλίου ακολουθεί έναν αξιωματικό των Ναζί που ερωτεύεται τη γυναίκα του διοικητή, με την αφήγηση να παρατίθεται από την πλευρά των δύο πρωταγωνιστών και ενός Εβραίου εργάτη του στρατοπέδου. Ωστόσο, στις προηγούμενες ταινίες του Γκλέιζερ που ήταν βασισμένες σε βιβλία ήταν εμφανείς οι αλλαγές στα σενάρια. Το νέο φιλμ είναι η τέταρτη σκηνοθετική δουλειά του Γκλέιζερ μετά τα Sexy Beast (2003), Γέννηση (2004) και Κάτω από το Δέρμα (2013).

 

 

 

Σε εμφάνισή του στη διαδικτυακή ραδιοφωνική εκπομπή «A Dash of Drash» ο Τζόναθαν Γκλέιζερ δήλωσε πως το νέο φιλμ με θέμα το Ολοκαύτωμα θα είναι πολύ διαφορετικό από την «Λίστα του Σίντλερ» και τον «Γιο του Σαούλ». Επίσης δήλωσε πως τον «είχαν αιχμαλωτίσει τα πρόσωπα των πρωταγωνιστών της ιστορίας που θα ήταν τυπικοί Γερμανοί, με βάση τη θεματική της». «Κάποιοι τότε απολάμβαναν αυτά που έκαναν, το θέαμα και το πραγματικό τσίρκο που επικρατούσε στα στρατόπεδα» είπε χαρακτηριστικά.


Η A24 κυκλοφόρησε την προηγούμενη ταινία του σκηνοθέτη, το «Under the Skin», το 2014, που απέτυχε παταγωδώς στις εισπράξεις αποφέροντας μόλις 2 εκατομμύρια, αλλά κατάφερε να συγκεντρώσει εξαιρετικά σχόλια και κριτικές. Συγκεκριμένα έχει συμπεριληφθεί σε λίστες με τα καλύτερα φιλμ της δεκαετίας, όπως σε εκείνη του Indiewire όπου έχει λάβει την δεύτερη θέση.


Το νέο πρότζεκτ του Γκλέιζερ θα είναι συμπαραγωγή των A24, Film4 και Access Entertainment. Το επίσημο καστ και η ημερομηνία κυκλοφορίας δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμη, όμως τα γυρίσματα αναμένεται να ξεκινήσουν κάπου στις αρχές του 2020.

 

Με πληροφορίες από Indiewire