«Δεν έχω εκφραστεί ποτέ αρνητικά για την Ακαδημία, τον Κουέντιν Ταραντίνο ή τις ταινίες του», δήλωσε ο συνθέτης Ένιο Μορικόνε, ο οποίος με τον τρόπο αυτό διαψεύδει τη συνέντευξη στη γερμανική έκδοση του Playboy, που προκάλεσε αίσθηση.

 

Τα αποσπάσματα που μεταδόθηκαν διεθνώς σήμερα, ανέφεραν μεταξύ άλλων πως ο Μορικόνε χαρακτήρισε «κρετίνο» και «κλέφτη» τον Ταραντίνο.

 

Ένας εκπρόσωπος του συνθέτη σε μια δήλωση προς το Hollywood Reporter αναφέρει μεταξύ άλλων: «Ποτέ δεν έχω κάνει αρνητικές δηλώσεις για την Ακαδημία, τον Κουέντιν ή τις ταινίες του και σίγουρα δεν τις θεωρώ σκουπίδια. Έχω δώσει εντολή στον δικηγόρο μου στην Ιταλία να ασκήσει αστική και ποινική δίωξη».

 

«Θεωρώ τον Τάραντινο έναν σπουδαίο σκηνοθέτη. Χαίρομαι ιδιαίτερα για τη συνεργασία μου μαζί του και τη σχέση που αναπτύξαμε κατά τη διάρκεια του χρόνου που περάσαμε μαζί. Είναι θαρραλέος και έχει τεράστια προσωπικότητα. Πιστεύω ότι η συνεργασία μας είναι υπεύθυνη για το Όσκαρ, το οποίο είναι σίγουρα μια από τις μεγαλύτερες αναγνωρίσεις της καριέρας μου και θα είμαι για πάντα ευγνώμων για την ευκαιρία που είχα να συνθέσω μουσική για την ταινία του», προσθέτει ο συνθέτης.

 

«Στο Λονδίνο, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου μπροστά στον Ταραντίνο, ανέφερα ότι είναι ένας από τους μεγαλύτερους σκηνοθέτες αυτής της εποχής και ποτέ δεν θα μιλούσα άσχημα για την Ακαδημία - έναν σημαντικό θεσμό που μου έδωσε δύο από τις μεγαλύτερες αναγνωρίσεις της καριέρας μου», καταλήγει η ανακοίνωση.

 

Το περιοδικό δεν έχει απαντήσει και δεν έχει αλλάξει ή αφαιρέσει το απόσπασμα της συνέντευξης που είναι δημοσιευμένο στο διαδίκτυο.