Το Grand Musée du Parfum, το Μεγάλο Μουσείο Αρωμάτων ανοίγει τις πύλες του στο Παρίσι και δίνει στους επισκέπτες του την ευκαιρία  να διευρύνουν τις γνώσεις τους γύρω από το επάγγελμα του αρωματοποιού. Η έκθεση έχει διαδραστικό χαρακτήρα και οι επισκέπτες μπορούν να μυρίσουν περισσότερα από 50 αρώματα και να ελέγξουν την οσφρητική τους ικανότητα με ένα ιδιαίτερο τεστ: είναι σε θέση να μυρίσουν τον μόσχο και την ανδροστενόνη. Πρόκειται για δύο ουσίες που χρησιμοποιούνται κατά κόρον στην αρωματοποιία, παρ' όλα αυτά το 50% των ανθρώπων δεν μπορεί να τις μυρίσει. 

 

Στο νέο μουσείο αρωμάτων, που επισήμως θα αρχίσει να υποδέχεται το κοινό στις 22 Δεκεμβρίου, θα μπορεί να περιπλανηθεί κανείς στον λεγόμενο «κήπο με τις μυρωδιές», να αναζητήσει με τη μύτη αρώματα κοινά, αλλά και πιο σπάνια, να εισέλθει στην αίθουσα των αρωμάτων με τις μεταλλικές σφαίρες, από τις οποίες θα απελευθερώνονται αρωματικά και μαζί τους θα ακούγονται από τα ηχεία πληροφορίες. 

 

Όπως έχει γίνει γνωστό, τα όσα θα ακούγονται από τα ηχεία κατά την περιήγηση των επισκεπτών είναι μεταφρασμένα σε 5 γλώσσες και στόχο έχουν να εξοικειώσουν το κοινό με τη δύσκολη, μοναδική τέχνη της παρασκευής αρωμάτων.