Μουσείο αρωμάτων ανοίγει στο Παρίσι

Μουσείο αρωμάτων ανοίγει στο Παρίσι Facebook Twitter
0

Το Grand Musée du Parfum, το Μεγάλο Μουσείο Αρωμάτων ανοίγει τις πύλες του στο Παρίσι και δίνει στους επισκέπτες του την ευκαιρία  να διευρύνουν τις γνώσεις τους γύρω από το επάγγελμα του αρωματοποιού. Η έκθεση έχει διαδραστικό χαρακτήρα και οι επισκέπτες μπορούν να μυρίσουν περισσότερα από 50 αρώματα και να ελέγξουν την οσφρητική τους ικανότητα με ένα ιδιαίτερο τεστ: είναι σε θέση να μυρίσουν τον μόσχο και την ανδροστενόνη. Πρόκειται για δύο ουσίες που χρησιμοποιούνται κατά κόρον στην αρωματοποιία, παρ' όλα αυτά το 50% των ανθρώπων δεν μπορεί να τις μυρίσει. 

Στο νέο μουσείο αρωμάτων, που επισήμως θα αρχίσει να υποδέχεται το κοινό στις 22 Δεκεμβρίου, θα μπορεί να περιπλανηθεί κανείς στον λεγόμενο «κήπο με τις μυρωδιές», να αναζητήσει με τη μύτη αρώματα κοινά, αλλά και πιο σπάνια, να εισέλθει στην αίθουσα των αρωμάτων με τις μεταλλικές σφαίρες, από τις οποίες θα απελευθερώνονται αρωματικά και μαζί τους θα ακούγονται από τα ηχεία πληροφορίες. 

Όπως έχει γίνει γνωστό, τα όσα θα ακούγονται από τα ηχεία κατά την περιήγηση των επισκεπτών είναι μεταφρασμένα σε 5 γλώσσες και στόχο έχουν να εξοικειώσουν το κοινό με τη δύσκολη, μοναδική τέχνη της παρασκευής αρωμάτων. 

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί παραιτήθηκε ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου

Culture / Γιατί παραιτήθηκε ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου;

Μια συνταρακτική υπόθεση συστηματικής κλοπής αρχαιοτήτων βρίσκεται μονάχα στην αρχή των αποκαλύψεων. Πώς έφτασαν να λείπουν μέχρι και 1,500 αντικείμενα από την συλλογή του Βρετανικού Μουσείου, πώς μερικά από αυτά κατέληξαν στο eBay, και το παρασκήνιο μιας παραίτησης που κρύβει πολλά.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΝΙΚΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ
Ζαμέ Κορωπί: Λίγες αλήθειες για το μοχθηρό language barrier που κάποτε μας έχει τρολάρει όλους

Οπτική Γωνία / Ζαμέ Κορωπί: Λίγες αλήθειες για το μοχθηρό language barrier που κάποτε μας έχει τρολάρει όλους

Το πάθημα του συνηγόρου της Εύας Καϊλή, Μιχάλη Δημητρακόπουλου, ακριβώς, όπως παλαιότερα «τα αγγλικά του Τσίπρα», πέρα από τα ανέκδοτα και τα, δικαίως, μοχθηρά πειράγματα, έχουν πολλά να πουν για το γλωσσικό εμπόδιο και την υπερβολική αυτοπεποίθησή μας, όταν καλούμαστε να εκφραστούμε σε μία ξένη γλώσσα...
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ
Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Culture / Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Η Άννα Ροκοφύλλου, πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, κάνει έναν απολογισμό των δύο πρώτων ετών της θητείας της και δεν κρύβει τον ενθουσιασμό της για το Φεστιβάλ Κολωνού (6-28/9) με το οποίο ο πολιτισμός γίνεται διαθέσιμος σε κάθε δημότη.
ΕΛΕΝΗ ΤΖΑΝΝΑΤΟΥ
Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Lifo Picks / Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Your Room Will Be Ready: «Ανυπομονούμε να αρχίσουμε να δημιουργούμε αναμνήσεις μαζί σας με καλλιτέχνες παγκόσμιας κλάσης για άλλη μια φορά. Έχουμε περισσότερη ιστορία να γράψουμε».
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Κοντσέρτα του Μότσαρτ σε όργανα εποχής από τους μουσικούς της Καμεράτας

Culture / Κοντσέρτα του Μότσαρτ σε όργανα εποχής από τους μουσικούς της Καμεράτας

Η συναυλία του βραβευμένου αθηναϊκού συνόλου, το οποίο φημίζεται για τις ιστορικές πρακτικές ερμηνείας του σε όργανα εποχής, αποτελεί συμπαραγωγή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και των Μουσικών της Καμεράτας.