Η Φιλαρμονική Ορχήστρα της Βιέννης έπαιξε σε ένα άδειο Μέγαρο Φίλων της Μουσικής

Η Φιλαρμονική Ορχήστρα της Βιέννης έπαιξε σε ένα άδειο Μέγαρο Φίλων της Μουσικής Facebook Twitter
EPA
0

Για πρώτη φορά στα περισσότερα από 120 χρόνια της ιστορίας της, η Φιλαρμονική Ορχήστρα της Βιέννης έδωσε την καθιερωμένη πρωτοχρονιάτικη συναυλία χωρίς τη φυσική παρουσία κοινού. 

Υπό τη διεύθυνση του διάσημου Ιταλού αρχιμουσικού Ρικάρντο Μούτι, για έκτη συνεχόμενη φορά, η διάσημη ορχήστρα χάρισε ένα μοναδικό θέαμα και ακρόαμα εξ αποστάσεως, από το βιεννέζικο Μέγαρο Φίλων της Μουσικής, με ταυτόχρονη μετάδοση σε περισσότερες από 90 χώρες του κόσμου. 

Η πρωτοχρονιάτικη συναυλία έχει συνδεθεί άρρηκτα με τη μουσική οικογένεια των Στράους, αφού όταν καθιερώθηκε πριν από 120 χρόνια, βασίστηκε σε έργα του υιού Γιόχαν Στράους και την «σφραγίδα» της συνεργασίας με τον σπουδαίο μουσικό. Το μέγαρο είχε δωρίσει πριν από 150 χρόνια ο Έλληνας ευεργέτης και μαικήνας των Τεχνών Νικόλαος Δούμπας.

Η Φιλαρμονική Ορχήστρα της Βιέννης έπαιξε σε ένα άδειο Μέγαρο Φίλων της Μουσικής Facebook Twitter
EPA

Η Φιλαρμονική Ορχήστρα της Βιέννης έπαιξε σε ένα άδειο Μέγαρο Φίλων της Μουσικής Facebook Twitter
EPA


Όπως ανακοινώθηκε, την επόμενη χρονιά την ορχήστρα θα διευθύνει ο διεθνώς καταξιωμένος πιανίστας και αρχιμουσικός Ντάνιελ Μπάρενμποϊμ.

Ο αργεντινο-ισραηλιτικής καταγωγής Ντάνιελ Μπάρενμποϊμ, μουσικός διευθυντής σήμερα της Κρατικής Ορχήστρας του Βερολίνου είχε παίξει για πρώτη φορά στην συγκεκριμένη ορχήστρα το 1965, συμμετέχοντας τότε ως πιανίστας.

 
Culture
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Culture / Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Η Άννα Ροκοφύλλου, πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, κάνει έναν απολογισμό των δύο πρώτων ετών της θητείας της και δεν κρύβει τον ενθουσιασμό της για το Φεστιβάλ Κολωνού (6-28/9) με το οποίο ο πολιτισμός γίνεται διαθέσιμος σε κάθε δημότη.
ΕΛΕΝΗ ΤΖΑΝΝΑΤΟΥ
Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Lifo Picks / Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Your Room Will Be Ready: «Ανυπομονούμε να αρχίσουμε να δημιουργούμε αναμνήσεις μαζί σας με καλλιτέχνες παγκόσμιας κλάσης για άλλη μια φορά. Έχουμε περισσότερη ιστορία να γράψουμε».
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Κοντσέρτα του Μότσαρτ σε όργανα εποχής από τους μουσικούς της Καμεράτας

Culture / Κοντσέρτα του Μότσαρτ σε όργανα εποχής από τους μουσικούς της Καμεράτας

Η συναυλία του βραβευμένου αθηναϊκού συνόλου, το οποίο φημίζεται για τις ιστορικές πρακτικές ερμηνείας του σε όργανα εποχής, αποτελεί συμπαραγωγή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και των Μουσικών της Καμεράτας.
Η «Κληρονομιά» του Μαριβώ σε οn demand προβολές αυτό το Σαββατοκύριακο

Culture / Η «Κληρονομιά» του Μαριβώ σε οn demand προβολές αυτό το Σαββατοκύριακο

Η παράσταση σε σκηνοθεσία Γιάννη Νταλιάνη, που πρόλαβε να πραγματοποιήσει δύο μόνο παραστάσεις στην Πάνω Σκηνή του «Από Μηχανής Θεάτρου», έρχεται σε on demand προβολή το Σάββατο 27 και την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου.

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ