Η δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου “ανεβαίνει” στο Παρίσι

Η δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου “ανεβαίνει” στο Παρίσι Facebook Twitter
0

Αυτές τις ημέρες στο θέατρο «Parc de la Villette» στο Παρίσι ανεβαίνει από το θίασο "Motus" η παράσταση «Αλέξης: Μια ελληνική τραγωδία», παράσταση εμπνευσμένη και παράλληλα αφιερωμένη στον Αλέξη Γρηγορόπουλο. Οι συντελεστές εμπνεύστηκαν το έργο παρακολουθώντας τα συγκλονιστικά γεγονότα της Αθήνας, το Δεκέμβριο του 2008. Η παράσταση περνάει από την ελληνική αρχαιότητα στο σήμερα με την Αντιγόνη να περνάει με τη βοήθεια βιντεο τα ιστορικά και χρονολογικά μονοπάτια για να φτάσει στη σύγχρονη Αθήνα και να σταθεί μπροστά στο σώμα του Αλέξη, αφουγκραζόμενη τις φωνές του λαού. Η Αλέξια Σαραντοπούλου που έζησε τα γεγονότα μεταφράζει και ξεναγεί στους γεμάτους συνθήματα τοίχους του αθηναϊκού κέντρου.

Στην παράσταση, η Ελλάδα χαρακτηρίζεται "εργαστήριο της Ευρώπης", από το οποίο όλες οι χτυπημένες από την κρίση οικονομίες της Ευρώπης περιμένουν να αποκομίσουν εμπειρίες και διδάγματα.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ζαμέ Κορωπί: Λίγες αλήθειες για το μοχθηρό language barrier που κάποτε μας έχει τρολάρει όλους

Οπτική Γωνία / Ζαμέ Κορωπί: Λίγες αλήθειες για το μοχθηρό language barrier που κάποτε μας έχει τρολάρει όλους

Το πάθημα του συνηγόρου της Εύας Καϊλή, Μιχάλη Δημητρακόπουλου, ακριβώς, όπως παλαιότερα «τα αγγλικά του Τσίπρα», πέρα από τα ανέκδοτα και τα, δικαίως, μοχθηρά πειράγματα, έχουν πολλά να πουν για το γλωσσικό εμπόδιο και την υπερβολική αυτοπεποίθησή μας, όταν καλούμαστε να εκφραστούμε σε μία ξένη γλώσσα...
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ
Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Culture / Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Η Άννα Ροκοφύλλου, πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, κάνει έναν απολογισμό των δύο πρώτων ετών της θητείας της και δεν κρύβει τον ενθουσιασμό της για το Φεστιβάλ Κολωνού (6-28/9) με το οποίο ο πολιτισμός γίνεται διαθέσιμος σε κάθε δημότη.
ΕΛΕΝΗ ΤΖΑΝΝΑΤΟΥ
Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Lifo Picks / Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Your Room Will Be Ready: «Ανυπομονούμε να αρχίσουμε να δημιουργούμε αναμνήσεις μαζί σας με καλλιτέχνες παγκόσμιας κλάσης για άλλη μια φορά. Έχουμε περισσότερη ιστορία να γράψουμε».
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Κοντσέρτα του Μότσαρτ σε όργανα εποχής από τους μουσικούς της Καμεράτας

Culture / Κοντσέρτα του Μότσαρτ σε όργανα εποχής από τους μουσικούς της Καμεράτας

Η συναυλία του βραβευμένου αθηναϊκού συνόλου, το οποίο φημίζεται για τις ιστορικές πρακτικές ερμηνείας του σε όργανα εποχής, αποτελεί συμπαραγωγή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και των Μουσικών της Καμεράτας.

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ