Το πρότζεκτ HER για την ενδυνάμωση των γυναικών στη μουσική λανσάρει μια νέα πρωτοβουλία, το #HERforALL, για τη στήριξη των εγχώριων καλλιτεχνών ηλεκτρονικής μουσικής.

 

Από τις περισσότερο πληγείσες ομάδες επαγγελματιών, οι καλλιτέχνες και πιο συγκεκριμένα οι εκπρόσωποι της ηλεκτρονικής μουσικής επηρεάζονται άμεσα από το lockdown λόγω πανδημίας.

 

Με το μέλλον των συναθροίσεων να είναι αβέβαιο, ακόμα και μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων, με τα clubs και τα bars να είναι άγνωστο πότε θα λειτουργήσουν ξανά και με τα μεγάλα μουσικά φεστιβάλ να ακυρώνονται το ένα μετά το άλλο, οι εγχώριοι DJs και παραγωγοί χρειάζονται τη στήριξή μας.

 

Το πρότζεκτ HER που δημιουργήθηκε πριν από δύο χρόνια για την ενδυνάμωση των γυναικών στον χώρο της μουσικής λανσάρει σήμερα μια νέα πρωτοβουλία που ονομάζεται συμβολικά #HERforALL. Μέσω της νέας πλατφόρμας που περιλαμβάνει μια μεγάλη λίστα από DJs και παραγωγούς, η οποία θα ανανεώνεται συνεχώς, προβάλλεται η δουλειά τους και το κοινό μπορεί να συνδεθεί μαζί τους διαδικτυακά, να ακούσει και να αγοράσει τη μουσική τους, από μια ευρεία γκάμα ειδών που καλύπτουν όλο το φάσμα της ηλεκτρονικής σκηνής.

 

Οι εμπνεύστριες του #HERforALL Φώφη Τσεσμελή και Βιργινία Βασιλάκου αναφέρουν σχετικά:

 

«Το 2020 ήταν η χρονιά που έμελλε να ζήσουμε κάτι πρωτοφανές και πέρα από την κάθε φαντασία: μία πανδημία που αφήνει πίσω της χιλιάδες νεκρούς και σχεδόν 4 δισεκατομμύρια ανθρώπους σε κατ' οίκον περιορισμό. Η ζωή σταμάτησε να είναι όπως τη θυμόμασταν και δεν ξέρουμε καν πότε και πώς θα μπορέσουμε να επιστρέψουμε στην κανονικότητα.

 

Με την επαγγελματική δραστηριότητα σε παύση, η εκδοχή της μετα-πανδημικής εποχής φαντάζει άλλο ένα θρίλερ με απροσδόκητα αποτελέσματα. Με όλους τους κλάδους να δέχονται σφοδρό χτύπημα, η καλλιτεχνική δραστηριότητα και οι τέχνες γενικότερα μάλλον θα "πονέσουν" περισσότερο, ίσως γιατί κάποιοι θα τις θεωρήσουν πολυτέλεια, σίγουρα, όμως, γιατί είναι η απόλυτη έκφραση της κοινωνικότητάς μας.

 

Στον χώρο της μουσικής τα νέα είναι ήδη δυστοπικά. Ακυρώθηκαν συναυλίες, φεστιβάλ, συνέδρια, κυκλοφορίες δίσκων, τουρνέ... Σύμφωνα με πρόσφατους επίσημους υπολογισμούς μόνο ο χώρος της διοργάνωσης συναυλιών υπολογίζεται πως θα χάσει φέτος 9 δισεκατομμύρια δολάρια!

 

Στη σκηνή της ηλεκτρονικής μουσικής η εικόνα ακόμη πιο θλιβερή. Είναι σχεδόν σαφές πως πολλά μικρά κλαμπ ανά τον κόσμο δεν θα αντέξουν την πίεση και θα κλείσουν. Δισκοπωλεία, φεστιβάλ, διοργανώσεις, μουσικοί, DJs, καλλιτέχνες, PR και booking agencies προσπαθούν ήδη να επιβιώσουν. Το μόνο κομμάτι που ανθεί (ευτυχώς) και δίνει ελπίδα είναι η μουσική δημιουργία, αφού ο εγκλεισμός έδωσε την ευκαιρία στους καλλιτέχνες να επιστρέψουν στη σύνθεση. Αβέβαιο, όμως, το πότε και πώς θα μπορέσουν να τη μοιραστούν ζωντανά...

 

Σε αυτόν τον τόνο δημιουργήθηκε το #HERforALL από το HER Project, την πλατφόρμα ενδυνάμωσης των γυναικών στον χώρο της μουσικής, που δημιουργήθηκε πριν από δύο χρόνια.

 

Πάντα κινούμασταν με τη λογική ότι οι πράξεις είναι καλύτερες από τα λόγια. Στηρίζουμε, λοιπόν, έμπρακτα το παλιό και νέο αίμα της ελληνικής ηλεκτρονικής σκηνής με αυτή την πρωτοβουλία, συγκεντρώνοντας αγαπημένους ανερχόμενους και καταξιωμένους καλλιτέχνες. Σας παροτρύνουμε να ακούσετε (ξανά) τους γνωστούς, να ανακαλύψετε τους νέους και να τους στηρίξετε αγοράζοντας τη μουσική τους. Συνδεθείτε μαζί τους μουσικά και διαδικτυακά –άλλωστε το μαζί είναι πάντα καλύτερο από το εγώ–, ακόμη και από το σπίτι. Μέχρι να μπορέσουμε να χορέψουμε, πάλι, όλοι μαζί...»

 

Οι καλλιτέχνες που φιλοξενούνται στο #HERforALL

Ad:Mark / Agent Greg / Andrianos Papadeas / Alexskyspirit / Anna V / Anne / Aris Von / Bengoa / Bleur & MB1 / BMSK / Bonso / BSLS / CJ Jeff / Dizharmonia / Dohen (GR) / Fac3less / G-Pal / George Apergis / Jerm / Jokasti / Jokasti & Nek / Juno / Lip Forensics / Marsheaux / Melllo / Melorman / Mikee / Nadja / Nick Mavris / Night Haze - Kamakari / Nikonn / Nikos Diamantopoulos / Olga / Phaedon / S.W.I.M. / Steve Sai & Hudd / Talantosis / Tareq / Tonic D / Zinovia

(η λίστα ανανεώνεται)

 

Διαβάστε περισσότερα εδώ.