Χαμένες ηχογραφήσεις του Μπομπ Μάρλεϊ βρέθηκαν σε υπόγειο ξενοδοχείου

Χαμένες ηχογραφήσεις του Μπομπ Μάρλεϊ βρέθηκαν σε υπόγειο ξενοδοχείου Facebook Twitter
0

Ζωντανές ηχογραφήσεις του Μπομπ Μάρλεϊ και των Wailers, βρέθηκαν τυχαία αφού πέρασαν 40 χρόνια σε ένα υγρό υπόγειο ξενοδοχείου, και θα διατεθούν σε δημοπρασία.

Οι ηχογραφήσεις ανακτήθηκαν κατά τη διάρκεια της ανακαίνισης ενός ξενοδοχείου στη Μικρή Βενετία στο δυτικό Λονδίνο, αλλά είχαν υποστεί ζημιές από την υγρασία και τη μούχλα. Ωστόσο μετά από δύο χρόνια προσεχτικής αποκατάστασης αρκετές από αυτές θα δημοπρατηθούν τον επόμενο μήνα.

Οι ηχογραφήσεις ήταν από συναυλίες του 1970 στο θέατρο Lyceum στο West End του Λονδίνου, το θέατρο Rainbow στο πάρκο Finsbury και το Pavillon Baltard στο Παρίσι. Περιλαμβάνουν μερικές από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του Μάρλεϊ, μεταξύ των οποίων είναι και το θρυλικό «No Woman No Cry».

 

Οι συναυλίες καταγράφηκαν από το μοναδικό κινητό στούντιο στο Ηνωμένο Βασίλειο, το οποίο υπήρχε εκείνη την εποχή και βρέθηκαν από από τον επιχειρηματία του Λονδίνου Joe Gatt.

O επιχειρηματιας δήλωσε ότι είχε έναν φίλο που εργάστηκε στο ξενοδοχείο ο οποίος τον ενημέρωσε για τις κασέτες. 

Η  αποκατάσταση ήταν δύσκολη, αλλά οι κασέτες, με τον ψηφιακά αποκατεστημένο ήχο, θα πωληθούν από την εξειδικευμένη δημοπρασία Omega στο Merseyside, στις 21 Μαΐου.

Η τιμή για κάθε μία από τις ηχογραφήσεις αναμένεται να φτάσει τα 25.000 ευρώ και προβλέπεται παγκόσμιο ενδιαφέρον.

Culture
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Culture / Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Η Άννα Ροκοφύλλου, πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, κάνει έναν απολογισμό των δύο πρώτων ετών της θητείας της και δεν κρύβει τον ενθουσιασμό της για το Φεστιβάλ Κολωνού (6-28/9) με το οποίο ο πολιτισμός γίνεται διαθέσιμος σε κάθε δημότη.
ΕΛΕΝΗ ΤΖΑΝΝΑΤΟΥ
Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Lifo Picks / Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Your Room Will Be Ready: «Ανυπομονούμε να αρχίσουμε να δημιουργούμε αναμνήσεις μαζί σας με καλλιτέχνες παγκόσμιας κλάσης για άλλη μια φορά. Έχουμε περισσότερη ιστορία να γράψουμε».
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Κοντσέρτα του Μότσαρτ σε όργανα εποχής από τους μουσικούς της Καμεράτας

Culture / Κοντσέρτα του Μότσαρτ σε όργανα εποχής από τους μουσικούς της Καμεράτας

Η συναυλία του βραβευμένου αθηναϊκού συνόλου, το οποίο φημίζεται για τις ιστορικές πρακτικές ερμηνείας του σε όργανα εποχής, αποτελεί συμπαραγωγή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και των Μουσικών της Καμεράτας.
Η «Κληρονομιά» του Μαριβώ σε οn demand προβολές αυτό το Σαββατοκύριακο

Culture / Η «Κληρονομιά» του Μαριβώ σε οn demand προβολές αυτό το Σαββατοκύριακο

Η παράσταση σε σκηνοθεσία Γιάννη Νταλιάνη, που πρόλαβε να πραγματοποιήσει δύο μόνο παραστάσεις στην Πάνω Σκηνή του «Από Μηχανής Θεάτρου», έρχεται σε on demand προβολή το Σάββατο 27 και την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου.

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ